?>

Tüpraş'tan genç yeteneklere online çalışma deneyimi ve yaz stajı imkanı

Tüpraş'ın, üniversite öğrencilerine yönelik "Nextremers" programı kapsamında gençler, online olarak eğitim ve projelere katılarak uzaktan çalışma deneyimi yaşıyor.

Ekonomi - 5 yıl önce

Kocaeli

Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ağustos ayında uygulamaya alınacak staj programıyla üniversite öğrencileri yaz stajlarını online olarak uzaktan tamamlayabilecek

Dijital teknolojileri iş süreçlerine entegre eden Tüpraş, yetenek yönetimi kapsamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde üniversite öğrencilerinin yer aldığı projeleri de online sürdürüyor.

Tüpraş'ın, üniversite öğrencilerine gerçek bir çalışma ortamı deneyimi sunan genç yetenek programı “Nextremers Proje Öğrencisi Programı", pandemi döneminde de online eğitim ve içerikleriyle öğrencilerin gelişimlerine destek olmaya devam ediyor.

Tüpraş Genel Müdürlüğü ile İzmit, İzmir ve Kırıkkale rafinerilerinde uygulanan program kapsamında öğrenciler, uzaktan çalışma deneyimi yaşarken, online eğitimler almaya ve çalıştıkları departmanlarına destek vermeye devam etti. Öğrenciler ayrıca, pandemi döneminde aldıkları inovatif fikir üretme eğitimlerini de tamamladı.

"Nextremers" proje öğrencileri gelişimlerini, tasarım odaklı düşünme eğitimleriyle devam ettirecek. Böylece üretecekleri projelerle yeni dönemde programa katılacak Nextremers'ların yaşayacağı deneyimin tasarlanmasına da katkı sağlayacaklar.

Yeni dönemde kariyerlerine ilk adımı Tüpraş'ta atmak ve programın bir parçası olmak isteyen 4 bin 500'den fazla üniversite 3. ve 4. sınıf öğrencisi, 23 Şubat-15 Mart'ta projeye başvurdu.

Pandemi süresince de dijital araçlar üzerinden yetenekleri ve yetkinlikleri göz önünde bulundurularak değerlendirilen öğrencilerden son aşamaya geçenler, dijital ortamda gerçekleştirilen birebir mülakatlara katılmaya devam ediyor.

Değerlendirme süreci tamamlanarak yeni dönem Nextremers'ları temmuz sonunda belirlenmiş olacak.

Online yaz stajı programı ağustos ayında başlıyor

Nextremers programının yanı sıra ağustos ve eylül aylarında Tüpraş'ta yaz stajına başlayacak üniversite öğrencileri, bu süreci online olarak uzaktan tamamlama fırsatına sahip olacak.

Yaklaşık 5 bin 600 başvuru arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda, 300 üniversite öğrencisi Tüpraş'ta online yaz stajı deneyimini yaşayacak. Stajlarına oryantasyon eğitimiyle başlayacak öğrenciler, grup mentorluk desteğiyle Tüpraş'ı daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

Stajyerler öğrenim sürecinde "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri"ne yönelik Tüpraş özelinde proje fikirleri geliştirecek. Projelerini geliştirirken destekleyici eğitimler de alacak olan öğrenciler, fikirlerini Tüpraş mentorlarından ve yöneticilerden oluşan komitelere sunacak.

Öğrenciler bu çalışmalarının ardından 2021 döneminde açılacak Nextremers Genç Yetenek Programı'na doğrudan aday olma şansı yakalayacak.

"Öğrencilerle bir araya gelmeyi önemsiyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tüpraş İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Aksoy, öğrencilerle bir araya gelmeyi, onları kuruma katmayı, onlardan öğrenmeyi ve birlikte gelişmeyi her dönemde önemsediklerini belirtti.

Aksoy, "2019 yılında hayata geçirdiğimiz Nextremers Proje Öğrencisi Programı ile aramıza katılan öğrencilerimiz mezuniyetleri öncesinde Tüpraş'ta iş hayatını yakından tanımaya devam ediyor.

Gençlerle birlikte olduğumuz bir diğer uygulamamız da staj programları. Yeni Normal ile birlikte ağustos ayında aramıza katılması planlanan üniversite öğrencileri yaz stajlarını online olarak uzaktan tamamlayacak. Öğrencilerle buluşmayı ve fikirlerinden öğrenmeyi büyük bir heyecanla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin yerli silah ve teçhizatları dünyaca ünlü bilgisayar oyununda yer buldu

2020-07-11 15:22 - Teknoloji

Kars'ta kışı uzun geçiren çiftçilerin ot biçme mesaisi başladı

2020-07-09 14:02 - Çevre-Hayat

Liceli kadınların çevre hassasiyeti

2020-07-12 15:37 - Çevre-Hayat

Afyonkarahisarlı çiftçi, adını bilmediği verimi yüksek bir avuç buğdayı Türkiye'ye yaymak istiy

2020-07-12 18:52 - Gündem

Trump'dan çok yakın zamanda Kovid-19 aşısının duyurulabileceği açıklaması

2020-07-10 03:22 - Dünya

Sürat Kargo Genel Müdürlüğü’ne Metin Kocael atandı

2020-07-09 19:21 - Genel

Diyarbakır'da doğum vakasına giden ambulansa silahlı saldırı

2020-07-13 20:02 - Asayiş

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay oyuncusu Mert Hakan Yandaş'a sahip çıktı

2020-07-10 14:42 - Spor

Ömer Halisdemir 4. Ulusal Bisiklet Turu'na katılanlar Afyonkarahisar'dan uğurlandı

2020-07-13 18:22 - Spor

Çorum'da 2,5 milyon liraya inşa edilen Hitit köyü turistleri ağırlamaya hazır

2020-07-08 21:42 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Almanya'da kimya-ilaç endüstrisi toparlanamıyor

14:57 - Ekonomi

IMF: Lübnan'ın krizlerden çıkmasına yardımcı olacak birleşik mali reform planı gerekiyor

14:38 - Ekonomi

ECB Başkanı Lagarde: "Yeni dönemde fiyat istikrarını korumak zorlu bir görev olacak"

14:33 - Ekonomi

AB, ABD tarifelerine yeni önlemlerle karşılık verecek

14:12 - Ekonomi

İngiltere, ABD'nin gümrük vergilerine karşı "pragmatik yaklaşım" sergileyecek

14:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi 'barış diplomasisinin' merkez üslerinden biri halin

15:38 - Siyaset

Çin, Rusya ve İran, İran'ın nükleer programıyla ilgili üçlü zirve düzenleyecek

15:32 - Dünya

İsrail İHA'ları Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde yoğun uçuşlar yaptı

15:28 - Dünya

Tekirdağ'da şoförler UKOME'yi kontak kapatarak protesto etti

15:23 - Gündem

Rusya, Ukrayna ile olası müzakere öncesinde Kursk'ta topraklarını hızla geri aldı

15:18 - Dünya