?>

Tunuslular Ramazan boyunca düzenledikleri eylemlerle Filistinlileri unutmadı

Tunuslular, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne sürdürdüğü saldırıları ramazan ayı boyunca ülke genelinde düzenlenen gösteriler ve çeşitli etkinliklerle protesto etmeye devam etti

Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika - 11 ay önce

Tunus

Ramazan ayı boyunca devam eden eylemler, Filistin davasını destekleyen çok sayıda sivil toplum kuruluşu (STK) ve bağımsız aktivistler tarafından organize ediliyor.

Tunus'ta hoşgörü kültürünü yaymayı amaçlayan STK'lardan Tunus Hoşgörü Birliği Başkanı Selahhaddin el-Masriy, "Filistin direnişini; Arap ve İslam halklarının ve tüm dünyada özgürlüğü savunan bireylerin onurunu temsil eden bir dava olarak görüyoruz" dedi.

Masriy, Filistin'de İsrail'e karşı mücadele veren grupların "Gazze halkına destek için ramazan ayında tüm dünyayı Ramazan Tufanı'na katılmaya ve küresel düzeyde gösteriler düzenlemeye" çağırmasının ardından Tunus'ta ramazanı "Filistin ile dayanışma ayı" olarak ilan ettiklerini vurguladı.

Filistin davası farklı görüşteki insanları birleştirdi...

Ramazan ayı boyunca düzenledikleri tüm eylemlerde Gazzeliler ile dayanışma mesajı verdiklerine dikkati çeken Masriy, "Filistin halkına ve direnişine sempati duymayan hemen hemen hiçbir Arap veya Müslüman yoktur. Tunus'ta ABD gibi İsrail'in saldırılarına destek veren ülkelerin büyükelçilikleri önünde düzenlediğimiz eylemlere katılım yüksek oldu." diye konuştu.

Tunus'ta Filistin ile dayanışma için farklı görüşlerden insanların ortak eylem gerçekleştirdiğine işaret eden Masriy, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ülkede farklı görüşler arasındaki birlik, kısa sürede tesis edilemeyecek bir mücadele ve ısrarlı çalışmanın sonucunda gerçekleşiyor. Biz, Tunus'ta, bir grup STK'nın dahil olduğu normalleşmeye (İsrail ile) karşı koymak için bir Tunus ağı oluşturmayı başardık. Bize, Filistin direnişini desteklemeyi ve normalleşmeyi suç saymayı benimseyen partiler de destek veriyor. Bu sayede Gazzelilere destek için daha güçlü ortak eylemler düzenliyoruz."

"Tunusluları Gazze'ye yönelik Siyonist saldırılara karşı seferber etmeyi hedefliyoruz"

Tunus'ta çalışmalarını yürüten Filistin Dostluk Derneği İcra Müdürü Beşir Hudri de dernek olarak İsrail'in Gazze'ye saldırı başlatmasından iki hafta sonra Tunus genelinde eylemler tertip ettiklerini söyledi.

Tunusluları Gazze'ye yönelik Siyonist saldırılara karşı seferber etmeyi hedeflediklerini belirten Hudri, "Filistinli direniş gruplarının ramazan ayı öncesi yaptığı çağrının ardından derneğimiz haftalık eylem kararı aldı. Farklı düşüncelerden insanlar da bize destek veriyor. Filistin'i savunmak sadece Filistinlilerin değil tüm dünyada özgürlüğe inanan insanların da hakkı." dedi.

Tunus'ta "Filistin İçin Ortak Eylem Koordinasyonu" kuruldu...

Tunus'taki sol görüşlü gençlik hareketleri ve STK'lar tarafından kurulan Filistin Ortak Eylem Koordinasyonu üyesi Vail Nevvar, 7 Ekim'den bu yana düzenledikleri birçok eylemle İsrail'i ve İsrail'e destek veren ülkeleri protesto ettiklerini belirtti.

Filistinli direniş gruplarının ramazan ayı öncesi yaptıkları dayanışma çağrısına cevaben eylem sayılarını arttırdıkları aktaran Nevvar, "Filistin halkını ve direnişini desteklemek için düzenlenen gösterilerin koordinasyonunu sağladık. Böylece Tunus'ta, Gazze'ye destek gösterileri büyük ya da küçük çaplı olsun hemen her gün düzenlenmeye başladı" dedi.

Kanunsuz bir iş yapmadıklarını vurgulayan Nevvar, düzenledikleri eylemler arasında İsrail ürünlerini boykot ve bu ürünlere ilişkin reklam panolarını tahrip etmek olduğunu aktardı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

D-Smart GO, Tru.Store üzerinden T10X kullanıcılarıyla buluştu

2024-04-03 19:13 - Teknoloji

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi: Biden, İsrail'in Şifa Hastanesi'ndeki katliamından soru

2024-04-02 12:23 - Dünya

Almanya: Ukrayna kendini savunamazsa Rusya, savaşı NATO sınırlarına ilerletme tehdidinde bulunur

2024-04-04 17:25 - Dünya

Almanya, Botsvana'nın "20 bin fil gönderme" tehdidine cevap verdi

2024-04-03 20:18 - Dünya

Ukrayna: Rusya, Harkiv ve Zaporijya şehirlerine güdümlü hava bombaları ve füzelerle saldırdı

2024-04-05 20:43 - Dünya

Beşiktaş'ta gece kulübü yangınına ilişkin soruşturmada alınan ön bilirkişi raporundan detaylar

2024-04-05 22:42 - Gündem

AB'nin karbon vergisi 6 sektörün ihracatının yüzde 42'sini etkileyecek

2024-04-08 11:18 - Ekonomi

BM, Gazze'de gece yardım dağıtımına ara verdiğini duyurdu

2024-04-03 21:17 - Dünya

Soluk borusuna cisim kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı

2024-04-05 20:38 - Gündem

ABD, İsrail'in Gazze'ye yardımların artırılmasını kabul etmesini memnuniyetle karşıladı

2024-04-05 11:27 - Dünya

İlgili Haberler

İstiklal Marşı'nın kabulü Meclis tutanaklarında

17:07 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Savunmasını güçlendirmek isteyen Avrupa, Türkiye ile ilişkileri yakınlaştırıyor

16:23 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Türkiye'de en yaygın soyadları ve isimler belli oldu

13:28 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Terör nedeniyle göç ettiği memleketine yıllar sonra fabrika kurarak 190 kişiye istihdam sağladı

13:22 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Bayraktar AKINCI 100 bin uçuş saatini aştı

10:38 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Günün Manşetleri

Terör örgütü DHKP/C soruşturmasında yakalanan 34 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor

12:32 - Gündem

Sultanbeyli'de iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

12:28 - Gündem

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler polis korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı

12:22 - Dünya

Kaza kara noktaları birer birer güvenli hale getiriliyor

12:18 - Gündem

Düzce'de KOSGEB desteğiyle kurulan fabrika Avrupa'ya kalıp ve makine parçaları gönderiyor

12:12 - Ekonomi