?>

Tunus'ta kamu kurumlarında çalışan mühendisler maaşlarına zam talebiyle gösteri düzenledi

Tunus'ta kamu kurumlarında çalışan mühendisler, maaşlarının artırılması için hükümetle imzalanan anlaşmaların uygulanmasını talep etti.

Dünya - 4 yıl önce

Tunus
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Tunus'ta kamu çalışanı mühendisler zam talebiyle gösteri düzenledi Tunus'un başkenti Tunus'taki El-Kasaba Meydanı'nda toplanan kamu kurumlarında çalışan yüzlerce mühendis, maaşlarına zam yapılması talebiyle gösteri düzenledi. Göstericiler, 2019-2020 yıllarında hükümetle yapılan zam anlaşmasının uygulanmasını istedi. ( Yassine Gaidi - Anadolu Ajansı )

Yüzlerce kişi Mühendisler Sendikasının çağrısıyla başkent Tunus'taki hükümet meydanında bir araya geldi.

Devletin taahhütlerini yerine getirmesini isteyen göstericiler, "Hükümet bize dikkat et" ve "Mühendisler bu karanlık kalkana kadar öfkeli olacak" sloganları attı.

Ülkenin çeşitli vilayetlerindeki Mühendisler Sendikasının tüm yerel merkezlerinde de aynı taleple gösteriler düzenlendi.

Mühendisler Sendikası Başkanı Kemal Sahnun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetle yapılan anlaşmaların uygulanmamasının, tüm mühendislere açık bir hakaret ve devletin güvenilirliğine yönelik bir darbe olduğunu ifade etti.

Bu durumun da kamuda çalışan mühendislerin haklarını aramak için bir mücadeleye girmesine yol açtığını kaydeden Sahnun, 29 Mart'tan önce bir çözüme ulaşılmaması, çeşitli kamu kurumlarının mühendislerine ücret artışlarında eşit davranılmaması ve önceki anlaşmalara uyulmaması halinde greve gidebileceklerini belirtti.

Tunus hükümeti 2019 ve 2020 yıllarında, kamudaki mühendislerin ücretlerinin artırılması için Mühendisler Sendikası ile iki anlaşma imzalamış ve ikinci anlaşmada artışın bu mart ayı bitmeden uygulamaya konulması öngörülmüştü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe evinde yenilgi rekoru kırdı

2021-03-15 01:31 - Spor

Aytemiz Alanyaspor'dan bol gollü galibiyet

2021-03-13 21:31 - Spor

Libya'da yemin eden yeni kabine 35 isimden oluşuyor

2021-03-16 18:46 - Dünya

AKUT, olası İstanbul depremine 2 acil durum merkezi ve 1600 kişilik ekiple müdahale edecek

2021-03-17 17:56 - Gündem

Bayburtlu kalp hastası Kovid-19 olduğunu 2 aylık yoğun bakımın ardından öğrendi

2021-03-12 17:26 - Sağlık

Camide telefonunu şarj eden genç, prizin yanına para ve not bıraktı

2021-03-17 19:41 - Çevre-Hayat

Kars'ta kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

2021-03-16 04:06 - Eğitim

Rusya Washington'daki Büyükelçisi'ni Moskova'ya çağırdı

2021-03-18 00:45 - Gündem

Trendyol, dünyanın en çok indirilen 10 alışveriş uygulaması arasına girdi

2021-03-12 17:12 - Yerel haber-Şirket Haber

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2021-03-16 02:15 - Dünya

İlgili Haberler

Vatikan, hastanede tedavi altındaki Papa Franciscus'ta zatürre geliştiğini açıkladı

22:57 - Dünya

İsrail ordusu, Gazze'deki Filistinlilere ateş açtı

22:38 - Dünya

Filistin hükümeti: Gazze'nin yeniden imar planının maliyeti 53 milyar dolar

22:27 - Dünya

İsrail Ordusu, Suriye'nin güneyine topçu saldırıları düzenledi

22:22 - Dünya

Uluslararası Af Örgütü, Fransa'da sporda başörtüsünü yasaklayan tasarının reddedilmesini istedi

21:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Vatikan, hastanede tedavi altındaki Papa Franciscus'ta zatürre geliştiğini açıkladı

22:57 - Dünya

İsrail ordusu, Gazze'deki Filistinlilere ateş açtı

22:38 - Dünya

Küçükçekmece'de metrobüs durağına bağlanan alt geçidi su bastı

22:32 - Gündem

Filistin hükümeti: Gazze'nin yeniden imar planının maliyeti 53 milyar dolar

22:27 - Dünya

İsrail Ordusu, Suriye'nin güneyine topçu saldırıları düzenledi

22:22 - Dünya