?>

Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası süreci başladı

Tunus'un Kalbi, Nahda Hareketi Partisi ve eski Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki seçim kampanyasını başlattı.

Dünya - 5 yıl önce

Kafsa

Tunus'ta, Genel Başkanlığını gözaltındaki Nebil el-Karvi'nin yaptığı Tunus'un Kalbi Partisi, Nahda Hareketi Partisi ve eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki, cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası sürecini başlattı.

Tunus'un Kalbi Partisi, Kafsa kentinde yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı bir toplantı düzenleyerek, seçim kampanyasının ilk adımını attı.

"Zulme son vermek için sandık başına gitmek gerekiyor"

Parti listesinin başkanı Süfyan Tubal, burada kampanya sürecinin resmen başladığını açıkladığı bir konuşma yaptı.

Tubal, devrimden sonraki ilk siyasi tutuklu olduğunu söylediği Karvi'yi Nelson Mandela'ya benzetti.

Selva Simavi de eşi Nebil el-Karvi'nin hapse girmesiyle birlikte sağlık ve eğitim sektörleri ile hükümetin yanlış politikaları nedeniyle yoksullaştırılan halkın da hapse girmiş olduğunu söyledi.

Simavi, yoksulların uğradığı bu zulme son vermek için 15 Eylül'de sandık başına gitmek gerektiğini ifade etti.

Moro'dan herkese eşit muamele vaadi

Nahda Hareketi Partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Abdulfettah Moro ise Safakes kentinde binlerce partilinin katıldığı toplantıda seçim kampanyasını başlattı.

Moro, yaptığı konuşmada, seçimleri kazanması durumunda herkese eşit muamelede bulunma vaadinde bulundu.

Ailesinin siyasi işlerin dışında kalacağını ve akrabalarından kimseye ayrıcalık sağlamayacağını söyleyen Abdulfettah Moro, vatanın kazanımlarını ve devrimi korumaları gerektiğini vurguladı.

Afrika pazarlarına açılmanın yollarını arayacaklarını belirten Moro, dış ilişkileri güçlendirme ve ulusal savunma kabiliyetini artırmanın gerekliliğine de işaret etti.

Merzuki de seçim kampanyasını başlattı

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki de seçim kampanyasını başlatmak üzere Safakes kentinde toplantı düzenledi.

Merzuki toplantıda, ulusal egemenliğin korunması, ulusal birlik ve demokratik sistemin garanti altına alınması, ulusal güvenlik, anayasal kurumlar ve doğal kaynakların korunması, vergi kaçakçılığının önüne geçilmesi ve yolsuzluğun önlenmesi vaatlerinde bulundu.

Tunus'ta 26 adayın yarışacağı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kampanya süreci 13 Eylül'e kadar sürecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

River Plate THY'nin sponsorluğuyla gurur duyuyor

2019-09-01 10:42 - Spor

A Milli Basketbol Takımı Dünya Kupası'na hazır

2019-08-30 15:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mali Cumhurbaşkanı Keita bir araya geldi

2019-09-01 16:57 - Gündem

Trump'ın DEAŞ'lıları geri gönderme teklifi belirsizliğini koruyor

2019-08-27 16:52 - Dünya

Trakya'nın 'ilk çiftçilerinin' izleri araştırılıyor

2019-08-27 14:57 - Gündem

'Manisa sultani çekirdeksiz üzümü' Avrupa Birliği yolunda

2019-08-28 21:42 - Gündem

TBMM Başkanı Şentop muhtarlarla buluştu

2019-09-01 21:42 - Siyaset

Belçika'da kazanan Lerclerc

2019-09-01 21:37 - Spor

Hipertansiyonu yaşam tarzınızdaki değişiklikle kontrol altına alın

2019-09-02 14:32 - Sağlık

'Geri vitesi olmayan pehlivan' rekorunu geliştirme peşinde

2019-09-02 15:08 - Spor

İlgili Haberler

Amerika'da yaşayan Suriyeli bilişim mühendisleri, Şam'da öğrenciler ve sektör çalışanlarıyla buluştu

23:47 - Dünya

Macaristan Başbakanı Orban, dışarıdan destekli bazı STK'lerin hükümeti devirmeye çalıştığını söyledi

23:46 - Dünya

ABD, düzensiz göçmenleri engellemek için Meksika sınırına yaklaşık 1500 asker daha gönderecek

01:47 - Dünya

ABD'den İsrail'e 7,4 milyar dolarlık yeni silah satışına onay

01:42 - Dünya

İsrail saldırısında öldürülen Kassam Tugayları Komutan Yardımcısı Mervan İsa toprağa verildi

01:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Sağlık Bakanlığından "ölmüş bir vatandaşın taburcu edildiği" iddiasına ilişkin açıklama

02:03 - Gündem

İstanbul merkezli DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan 33 şüpheli tutuklandı

01:58 - Gündem

Narin Güran cinayeti davasında sanık Salim Güran'ın avukatından istinaf başvurusu

01:52 - Gündem

ABD, düzensiz göçmenleri engellemek için Meksika sınırına yaklaşık 1500 asker daha gönderecek

01:47 - Dünya

ABD'den İsrail'e 7,4 milyar dolarlık yeni silah satışına onay

01:42 - Dünya