?>

"Tüm binalara Enerji Kimlik Belgesi hizmeti sunuyoruz"

- Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş: - "Mantolama sistemlerimizin uygulandığı ve belli kriterlerin sağlandığı binalara Enerji Kimlik Belgesi veriyoruz. Böylece garantili ısı yalıtım sistemlerimiz ile yapıları koruma altına alırken, bina sahiplerine de Enerji Kimlik Belgesi hizmeti sunuyoruz"

Ekonomi - 5 yıl önce

İSTANBUL(AA) - Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, Türkiye'deki tüm binalar için 2020'ye kadar Enerji Kimlik Belgesi alınması gerektiğini belirterek, "Mantolama sistemlerimizin uygulandığı ve belli kriterlerin sağlandığı binalara Enerji Kimlik Belgesi veriyoruz. Böylece garantili ısı yalıtım sistemlerimiz ile yapıları koruma altına alırken, bina sahiplerine de Enerji Kimlik Belgesi hizmeti sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kalekim'den yapılan açıklamaya göre, Kalekim, 5 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisi sunduğu mantolama sistemleri ile binalarda yüzde 50'ye varan enerji tasarrufunun yanı sıra yaz-kış konforlu bir yaşam standardı sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, yalıtım konusunda hayata geçirilen en önemli uygulamalardan birinin Enerji Kimlik Belgesi olduğunu belirterek, Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği gereğince, Türkiye'deki tüm konutların 1 Ocak 2020'ye kadar Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu bulunduğunu kaydetti.

Akbaş, "Binaları beyaz eşya gibi A'dan G'ye kadar sınıflandıran Enerji Kimlik Belgesi'nde yüksek sınıflandırmaya sahip olmanın en etkin yolu ise ısı yalıtımı yaptırmaktır." ifadesini kullandı.

Kalekim'in, konutların enerji verimliliklerini değerlendirme ve belge verme yetkisine sahip bir kuruluş olduğunu bildiren Akbaş, "Mantolama sistemlerimizin uygulandığı ve belli kriterlerin sağlandığı binalara Enerji Kimlik Belgesi veriyoruz. Böylece garantili ısı yalıtım sistemlerimiz ile yapıları koruma altına alırken, bina sahiplerine de Enerji Kimlik Belgesi hizmeti sunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Isı yalıtımının maliyeti, binanın inşaat maliyetinin sadece yüzde 4'ü kadar"

Altuğ Akbaş, ısı yalıtımı uygulamasının maliyetinin, bir binanın toplam inşaat maliyetinin sadece yüzde 4'ü kadar olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Yalıtım sistemi, sağlanan tasarrufla birkaç yılda maliyetini karşılayıp binanın ömrü boyunca tasarruf sağlamaya devam ediyor. Enerjimizi boşa harcamadan, güvenli ve konforlu yapılarda yaşamayı hedefliyor, aynı zamanda yüzde 50'ye varan tasarruf elde etmek istiyorsak binalarımızın tamamını standartlara uygun kalınlıklarda belgeli ürünler ile belgeli uygulayıcıları tercih ederek ısı yalıtımı ile koruma altına almalıyız. Bu noktada üretilen malzemenin kalitesi kadar, uygulama, tercih etme ve tüketme bilinci de çok önemli. Bunun için vatandaşlarımız, yaptıracakları uygulamalarda belgeli ürün kullanılmasını talep etmeli ve belgeli ustalara uygulama yaptırmalıdır."

Verimli ısı yalıtımı için her bir sistem bileşeninin yüksek kalite standartlarında olması gerektiğini belirten Akbaş, "Mevcut sınıflandırmaya göre Türkiye, 4 yalıtım bölgesine ayrıldı ve bu bölgeler TS 825 (binalarda ısı yalıtım kuralları standardı) standardında tüketim değerlerini ve yalıtım gereksinimlerini tespit etmek üzere tayin edilmesi için kullanıldı. Türkiye'nin daha sıcak kısımlarındaki konutlarda ısı yalıtımı soğutma ihtiyacına yönelik enerji talebini de azaltıyor. İyi dengelenmiş bir çatı, duvar ve döşeme yalıtımı ile U değerleri uygun olan doğru pencere seçimiyle ortam ısıtması ve soğutmasına yönelik yalıtım, enerji talebini önemli ölçüde azaltıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kimdir?

2019-06-17 23:02 - Dünya

Marka değerini en çok artıran şirket Koçtaş

2019-06-14 17:15 - Genel

Bu ilçede imal edilen 'patpat'lar pek çok kentte kullanılıyor

2019-06-12 15:57 - Ekonomi

Hudayinabit bir kalem erbabı: Peyami Safa

2019-06-14 19:02 - Kültür Sanat

Türkiye Seramik Federasyonu 9. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

2019-06-15 14:24 - Ekonomi

Süper Enduro'da sezon açıldı

2019-06-17 01:12 - Spor

Malatya'da ehliyetsiz sürücü kaza yaptı: 1 yaralı

2019-06-17 11:42 - Asayiş

30 metreden düşen iş makinesinin içinde can verdi

2019-06-12 00:37 - Asayiş

Diziyi Doğu, haberi Karadeniz izliyor

2019-06-11 16:37 - Medya

Adnan Menderes Arapça ezan yasağının kaldırılmasının yıl dönümünde anıldı

2019-06-16 21:37 - Gündem

İlgili Haberler

Fed Başkanı Powell: Ekonomi sağlam durumda, bunu korumak için araçlarımızı kullanma niyetindeyiz

00:13 - Ekonomi

Akbank'tan dolandırıcılık iddialarına ilişkin açıklama

19:37 - Ekonomi

Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyon oranını düşürme konusunda güveni arttı

17:23 - Ekonomi

Bankacılık sektörünün net karı ağustosta 382,8 milyar lira oldu

16:07 - Ekonomi

"AECSD & AMEDA İstanbul Zirvesi 2024" 2 Ekim'de başlayacak

15:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde karadan işgal saldırılarına başladı

02:38 - Dünya

İsrail, Lübnan'da bazı noktalara yönelik karadan işgal saldırıları gerçekleştirdiklerini duyurd

02:17 - Dünya

İsrail'in saldırılarını şiddetlendirdiği Lübnan'a çok sayıda ülke yardım yapacağını duyurdu

00:37 - Dünya

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak

00:27 - Siyaset

Fed Başkanı Powell: Ekonomi sağlam durumda, bunu korumak için araçlarımızı kullanma niyetindeyiz

00:13 - Ekonomi