?>

TÜGVA, bölge uzmanları yetiştiriyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı" ile Çin, Hindistan, Rusya ve Orta Doğu toplumlarının siyasi yapısı, dış politika karakteri, tarihi, sanatkarları ve düşünürleri hakkında birikime sahip adaylar yetiştirilecek. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

İSTANBUL

Türki̇ye Gençli̇k Vakfı'nın (TÜGVA), "Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı"na başvurular başladı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, programla Çin, Hindistan, Rusya ve Orta Doğu toplumlarının siyasi yapısı, dış politika karakteri, tarihi ve sosyolojik kodları, ülke tarihine yön vermiş liderleri, sanatkarları ve düşünürleri hakkında derin birikime sahip adaylar yetiştirilmesi amaçlanıyor.

İstanbul'da öğrenim gören 18-25 yaş arasındaki, üniversitelerin hazırlık, 1, 2. veya 3. sınıfında okuyan öğrencilere yönelik yurt dışı eğitimini de kapsayan "Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı" ile yurt dışı saha çalışmalarında uzmanlaşmak üzere Çin, Rusya, Hindistan ve Orta Doğu ülkeleri hakkında söz sahibi adaylar yetiştirilecek.

Program, ülkelerin akademik incelemeyle siyasetinden sosyolojisine, kültüründen dil bilimine, tarihinden modern toplumsal dinamiklerine kadar uzanan geniş bir disiplinler arası çalışmayı kapsıyor.

Program kapsamında, vakfın 4 sene boyunca uzun vadeli eğitim olanakları sağlamasının yanı sıra ihtisas yapmak üzere tercih edilen ülkede dil eğitimi ve staj imkanları da sunulacak.

Dil eğitimleri de verilecek

Ülkelerin farklı açılardan okunabilmesine ve güncel analizlerin çıkarılmasına yönelik girişimci, sürekli olarak araştırmaya ve öğrenmeye hevesli, gelişime açık ve motivasyonu yüksek uzmanlar yetiştirmeyi hedefleyen programla Çinçe (Mandarin), Urduca ve Hintçe, Rusça, İbranice ve Farsça dil eğitimleri verilecek.

Programda, uluslararası sistemin yapısı, yakın dünya siyasi tarihi, Türk siyasi tarihi, Türk dış politikası, Türkiye'nin hinterlandı gibi konularla ilgili derslerini başarıyla tamamlayanlar yurt dışı staj ve yüksek lisans eğitimine geçecek. Habercilik, dijital devlet, algı yönetimi ve toplumsal algı gibi birçok farklı konuda teknik ve sosyal eğitimler de verilecek.

Programın ana konularını oluşturan branş eğitimleri bölümlerinde ise öğrenciler belirlenen ülkeler hakkında, dış politika, edebiyat, yakın tarih, sosyoloji ve dil eğitimini üniversite öğrenimlerine paralel alacak.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen programa başvurular, 16 Mayıs'ta sona erecek. Dil sınavı ve mülakatların ardından 9 Ekim'de eğitime başlanacak.

Muhabir: Hanife Sevinç

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin ilk milli hava füzeleri IDEF'te görücüye çıkacak

2017-05-08 15:07 - Gündem

'Yenilen pehlivan, güreşe doymaz'

2017-05-05 02:32 - Siyaset

'Esed PKK'nın nüfuzunu artırıp Türkiye sınırını ele geçirmek istiyor'

2017-05-07 15:22 - Dünya

Tam 130 ton !

2017-05-05 14:57 - Asayiş

Washington Wizards, seriyi 2-1’e taşıdı

2017-05-05 16:27 - Spor

Fenerbahçe 'pes' etmiyor

2017-05-08 16:14 - Spor

Başbuğ 'Islak imza'da kumpas davasına müdahil oldu

2017-05-09 01:37 - Gündem

'Akdeniz'de doğalgaz arama konusundaki anlaşmazlıklardan endişeliyim'

2017-05-06 23:07 - Dünya

Giresun’da akılalmaz olay

2017-05-09 16:02 - Asayiş

Fransa'da halk cumhurbaşkanı seçimi için sandık başında

2017-05-07 13:47 - Dünya

İlgili Haberler

Emekli bayram ikramiyesini 4 bin liraya yükseltecek kanun teklifi TBMM’de

16:58 - Gündem

TÜSİAD Başkanı Turan ve YİK Başkanı Aras hakkındaki iddianame kabul edildi

16:52 - Gündem

Rana bebeğin otopsisinde köpek ısırığından başka bulguya rastlanılmadı

16:43 - Gündem

Belgrad Ormanı'nda bulunduktan sonra vefat eden Ece Gürel'in yeni görüntüleri bulundu

13:57 - Gündem

Tarımsal kuraklık Trakya'da hububat ekili alanları olumsuz etkiledi

13:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Küresel piyasalarda satış baskısı etkili oluyor

08:59 - Ekonomi

İsrail ordusunun Batı Şeria'ya düzenlediği baskınlarda 3 Filistinli yaralandı

08:58 - Dünya

Zelenskiy, Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman ile görüşmesini değerlendirdi

08:53 - Dünya

ABD'li hava yolu şirketi Delta, kâr beklentisini düşürdü

03:17 - Çevre & Seyahat

Olumlu yaklaşım -Volkan Yaşar Berber yazdı-

01:17 - En Son Yazılar