?>

TÜBİTAK'ın Deneyap Teknoloji Atölyeleri ile gençler teknolojinin birçok alanında üretim yapacak

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "2053, 2071 yılı hedefleri diye baktığınız zaman teknolojiyi kullanan değil üreten öğrencilere, bireylere ihtiyacımız var." dedi.

Teknoloji - 4 yıl önce

Tokat

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK'ın, Deneyap Teknoloji Atölyeleri Uygulama Sınavları kapsamında Tokat Ali Yücel ve Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe katılarak burada öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında bağımsızlığını kazanması için hayata geçirdiği uygulama esnasında öğrencilerin masalarını gezen ve onlarla sohbet eden Mandal, görevlilerden sınav hakkında bilgi aldı. Mandal salon dışında bekleyen öğrenci velileri ile de bir süre sohbet etti.

Mandal, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Deneyap'ın daha önce de yazılı sınavının gerçekleştiğini belirterek, "Öğrencilerimiz içeride depreme dayanaklı bina oluşturmaya çalışıyorlar. Sınavımız 18 ilimizde devam ediyor. Öğrencilerimizi 'teknoloji yıldızları' olarak ifade ediyoruz. Geleceğimizin teknoloji yıldızları... 2053, 2071 yılı hedefleri diye baktığınız zaman teknolojiyi kullanan değil üreten öğrencilere, bireylere ihtiyacımız var." dedi.

Deneyap atölyelerinin 12 ilde başladığına dikkat çeken TÜBİTAK Başkanı Mandal, "Bugün 30 ilimizde Deneyap teknoloji atölyeleri başlatılmış olacak. 2021 yılının sonuna kadar da 100 tane Deneyap teknoloji atölyelerimizi kazandırmış olacağız. Bu proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliğiyle yürütülüyor. Bu da önemli bir süreç. Ülkemizde geçmişte kurumlarımızın başarıları var. Burada 4 kurumumuz birlikte çalışarak bu sürece katkı vermeye çalışıyor." diye konuştu.

Dünyayı şekillendirecek teknolojiler

Projenin 3 yıl devam edeceğini anlatan Mandal, şöyle konuştu:

"3 yıl boyunca tamamen ücretsiz bir eğitim. 160 tane öğrencimiz Tokat'ta hem ortaokul hem lise grubunda bu eğitimi alacaklar. Birinci yılında tasarım ve üretim. İkinci yılında robotik kodlama, elektronik programlama ve nesnelerin interneti gibi. Daha sonra kendi seçtikleri alanda ileri kodlama, siber güvenlik yapay zeka, nano teknoloji malzeme, havacılık, uzay teknolojileri. Bunların hepsi geleceğin dünyayı şekillendirecek teknolojileri. Bunları çalışacaklar. Üçüncü yılında da tamamen serbest şekilde kendi projelerini yapacaklar."

Programa Tokat Valisi Ozan Balcı, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali'nin de aralarında bulunduğu protokol üyeleri ile ilgililer katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kovid-19 savaşçılarından 'Sevdikleriniz için kurallara uyun' çağrısı

2020-08-11 18:07 - Sağlık

Türkiye'den İsrail-BAE anlaşmasına tepki

2020-08-14 12:47 - Gündem

Arkeolog Karpe, vasiyeti üzerine kazı başkanlığını yaptığı 'Hitit şehri'ne defnedildi

2020-08-09 16:52 - Gündem

TÜBİTAK'ın Deneyap Teknoloji Atölyeleri ile gençler teknolojinin birçok alanında üretim yapacak

2020-08-16 16:22 - Teknoloji

Belarus’ta Cumhurbaşkanı Lukaşenko'nun altıncı dönemi protestolarla başlıyor

2020-08-11 14:32 - Dünya

Medipol’den ücretsiz online gebe okulu başlıyor

2020-08-15 13:17 - Genel

Ramil Guliyev ve Yasmani Copello Elmas Lig'de piste çıkıyor

2020-08-14 18:47 - Spor

Diyarbakır'da evlat nöbetindeki Özbağ: Lütfen dönün gittiğiniz yol yol değil

2020-08-13 19:03 - Gündem

Gaziantep'ten 35 şirket 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' arasında

2020-08-13 19:27 - Ekonomi

Konyalı öğretmen yazdığı kitabın geliriyle doğudaki köy okullarını onardı

2020-08-12 15:12 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

STM'den, mobil uygulamalardaki güvenlik açıklarına ilişkin değerlendirme

19:53 - Teknoloji

TEKNOFEST Tarım Teknolojileri Yarışması'na başvurular devam ediyor

15:03 - Teknoloji

İnsan beyninde biriken plastik bileşen miktarında 8 yıl öncesine kıyasla yüzde 50 artış gözlendi

14:58 - Teknoloji

Güney Kore şirketi Kakao yapay zeka hizmetinde ChatGPT'yi kullanmak için OpenAI ile ortaklık kurdu

11:02 - Teknoloji

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı Mersin'de öğrencilerle buluştu

22:23 - Teknoloji

Günün Manşetleri

ABD Posta Servisi, Çin'den gelen kolilerinin sevkiyatını askıya aldı

06:57 - Dünya

Filistin destekçileri, Beyaz Saray önünde Netanyahu ile Trump'ı protesto etti

04:38 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu ABD'de "Gazze'deki işi bitirmeleri" gerektiğini savun

04:33 - Dünya

Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak

01:53 - Gündem

ABD'nin kripto çarı Sacks "Bitcoin rezervi" fikrinin değerlendirileceğini söyledi

01:47 - Dünya