?>

Trump'tan İran'a yaptırım muafiyetini 'son kez' uzatma kararı

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a nükleer anlaşma kapsamında sağlanan yaptırım muafiyetini "son kez" uzatma kararı aldı.

Politika - 7 yıl önce

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Donald Trump, İran'a nükleer anlaşma kapsamında sağlanan yaptırım muafiyetini "son kez" uzattı.

Amerikalı yetkililer, Beyaz Saray'ın nükleer anlaşmaya yönelik kararını basın mensupları için gerçekleştirdikleri telekonferansta açıkladı.

ABD'nin İran ile P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve Almanya) arasında 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmanın yaptırımlara ilişkin maddesini iptal etmeyeceğini bildiren yetkililer, ülkeye sağlanan yaptırım muafiyetinin 120 gün uzatıldığını kaydetti.

Teknik sorunlar nedeniyle sık sık kesilen telekonferansta, nükleer anlaşmanın şimdilik devam edeceği anlamına gelen uzatma kararının "son kez" alındığı vurgulandı.

İsminin açıklanmaması şartıyla konuşan bir yetkili, "Bu, eğer anlaşmaya varılmazsa, Trump'ın son uzatma kararı olacak." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, selefi Barack Obama'nın imzaladığı nükleer anlaşmanın ülkesi açısından "korkunç bir anlaşma" olduğu için ya yeniden düzenlenmesi ya da iptal edilmesi gerektiğini savunuyordu.

ABD Hazine Bakanlığı İran'a yeni yaptırımları açıkladı

Trump yönetiminin, İran'a yönelik nükleer yaptırımların muafiyet süresini uzatma kararı alırken, eş zamanlı olarak ülkeye yeni yaptırımlar getirmesi dikkati çekti.

ABD Hazine Bakanlığı, yönetimin nükleer anlaşmaya yönelik kararın açıklanmasının hemen ardından İran'da insan hakları ihlalleri, sansür ve silahlanma faaliyetlerine destek verdiği gerekçesiyle 14 kişi ve kuruluşa yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Muhabir: Gülbin Yıldırım

Haftanın Öne Çıkanları

Hicri takvime göre bugün ayın kaçı? Hicri takvim 1439-40

2018-01-08 10:02 - Çevre-Hayat

Al Jazeera'nın Yemen'in Taiz kentindeki ofisi kapatıldı

2018-01-10 05:00 - Medya

'Zehir evlerimizin içine girmiş durumda'

2018-01-06 04:02 - Politika

Akıllı baston WeWALK, CES 2018'de

2018-01-12 18:17 - Genel

Kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şahıs linç edilmek istendi

2018-01-08 04:02 - Asayiş

Aykut Kocaman: 'İkinci yarı planlarımın içinde Ozan Tufan yok'

2018-01-12 23:02 - Spor

Londra derbisinde gol sesi çıkmadı

2018-01-11 06:32 - Spor

'Birleşmiş Milletler' gibi üniversite

2018-01-08 16:57 - Genel

Bozdağ'dan 'Mor Beyin' açıklaması

2018-01-10 21:19 - Politika

Sokak hayvanlarının fedakar dostu

2018-01-08 16:58 - Genel

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Küresel yarı iletken satışları 2024'te yüzde 19,1 arttı

18:02 - Ekonomi

Bakan Kacır: Bu ay 2,5 milyar doların üzerinde yeni yatırım ilanını paylaşacağız

17:57 - Ekonomi

Ticaret borsalarında 5 ayda 447 bin tonu aşkın fındık işlem gördü

17:53 - Ekonomi

Alman Başbakan Scholz, Şara'ya Suriye'nin yeniden inşasını destekleme güvencesi verdi

17:48 - Dünya

ABD'de tarım dışı istihdam ocakta beklentilerin altında kaldı

17:42 - Ekonomi