?>

Trump ve ekibi, bazı kabine adayları konusunda FBI'ın görüşünü almamaları nedeniyle eleştiriliyor

ABD'de seçilmiş başkan Donald Trump'ın, yeni kabinesinde ve bazı önemli pozisyonlara atadığı isimleri Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) güvenlik soruşturmasından geçirmemesi eleştiri konusu oldu.

Dünya - 5 ay önce

New York

Trump, yeni kuracağı hükümet için kabine üyelerinden alt pozisyonlara kadar seçilen isimleri seri bir şekilde açıklamaya devam ederken, CNN kanalına konuşan bazı kaynaklar, söz konusu atamalardan bazıları için FBI'dan güvenlik soruşturması istenmemesini yadırgadıklarını belirtti.

Washington çevrelerinde, söz konusu atamalarla ilgili Trump ve ekibinin tutumdan rahatsızlanan kaynaklar, Cumhuriyetçi ekibin, atanacak kişilerin güvenlik soruşturmaları için özel güvenlik şirketlerle çalışıldığı bilgisini paylaştı.

Trump ve ekibinin, özel şirketleri tercih etmelerinin gerekçesi olarak FBI sisteminin yavaş olduğu ve bu durumun zaman kaybına yol açtığı ileri sürüldü.

Washington'da uzun zamandır yerleşik bir norm haline gelen bazı uygulamaları çiğnediği düşünülen Trump'ın bu hareketi, "derin devlet" diye alay ettiği ulusal güvenlik kurumlarına olan güvensizliğini de yansıtıyor.

Eleştiriler Gaetz ve Gabbard gibi isimlerin aday gösterilmesi sonrası arttı

Yeni hükümetin atamalarıyla ilgili eleştiriler, Trump'ın, yeni kuracağı kabine için Adalet Bakanı olarak Matt Gaetz ve Ulusal İstihbarat Direktörü olarak Tulsi Gabbard gibi isimleri aday göstermesi sonrasında artış gösterdi.

Trump'ın bakan adaylarından Gaetz, daha önce Temsilciler Meclisi Etik Komisyonunda "cinsel taciz" ve "uyuşturucu kullanma" gibi suçlamalar dolayısıyla soruşturma geçirmesi, Gabbard ise, ABD'nin düşmanı olarak görülen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed hakkında ılımlı düşüncelere sahip olmasıyla eleştiriliyor.

ABD yasalarına göre yeni bir hükümet oluşturmak için çalışmalara başlayan seçilmiş başkana, hangi pozisyona kimi aday göstereceği ve istihbarat paylaşımına gerek görüp görmeyeceği konusunda nihai yetkiyi veriyor.

Söz konusu gelişmeler, 2016 seçimleriyle ilk defa ABD Başkanı olduğu dönemde de benzer uygulamalara imza atan Trump'ın, yeni dönemde de ülkenin istihbarat örgütleriyle mesafesini koruyacağına işaret ederken, özellikle bakanlık pozisyonlarına aday gösterdiği bazı isimlerin ABD Senatosu'ndan onay alıp alamayacağı merak ediliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fitch: ABD kredi ortamı politika değişiklikleriyle değişebilir

2024-11-15 01:33 - Dünya

"Dumanlı kantaronu" özel yöntemle laboratuvar ortamında korunacak

2024-11-11 14:03 - Çevre-Hayat

Ahmet Kekeç vefatının 4. yılında anılıyor

2024-11-14 12:12 - Medya

Ticaret Bakanı Bolat, Bakanlığının bütçe görüşmelerinde soruları cevapladı

2024-11-13 00:28 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'nin kuruluşunun 41. yılını kutladı

2024-11-15 11:56 - Gündem

İş dünyasının en güçlü 100 ismi belli oldu

2024-11-13 10:58 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Sandu ile görüştü

2024-11-12 15:51 - Siyaset

Fenerbahçe, Süper Lig'de ikinci sıraya yükseldi

2024-11-10 21:53 - Spor

Hırvatistan hükümetinden Bayraktar TB2 alımı için Savunma Bakanlığına onay

2024-11-14 21:38 - Dünya

Kayseri, A Milli Futbol Takımı'na uğurlu geliyor

2024-11-15 13:23 - Spor

İlgili Haberler

ABD'nin başkenti Washington'da, 1915 Ermeni iddialarına karşı protesto düzenlendi

10:02 - Dünya

ABD'li yetkili, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı

09:38 - Dünya

Avustralya ve Yeni Zelandalılar "Şafak Ayini" için Anzak Koyu'na geldi

05:53 - Dünya

İsrailliler, Gazze'ye insani yardım girişine izin verilmemesini boş tencerelerle protesto etti

00:02 - Dünya

BM: İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en yoğun çatışmalarla karşı karşıyayız

22:28 - Dünya

Günün Manşetleri

Çanakkale'de destanlaşan 57. Alay'ın kahramanları, muharebelerin 110. yılında Conkbayırı&#

10:12 - Gündem

Reeder Samsunspor, Sipay Bodrumspor'a konuk olacak

10:08 - Spor

ABD'nin başkenti Washington'da, 1915 Ermeni iddialarına karşı protesto düzenlendi

10:02 - Dünya

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak

09:47 - Spor

Çiftçilere yaklaşık 6,7 milyar lira destek ödemesi bugün yapılacak

09:42 - Ekonomi