?>

Trump'tan saklandığı iddia edilen mektup yayımlandı

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski başdanışmanı Gary Cohn'un, "ulusal güvenlik" endişesiyle imzalamaması için Trump'ın masasından çalarak sakladığı iddia edilen mektup yayınlandı.

Dünya - 6 yıl önce

WASHINGTON

Amerikalı ünlü gazeteci Bob Woodward'un ABD Başkanı Donald Trump hakkında yazdığı kitapta bahsedilen, "Trump'ın eski başdanışmanı Gary Cohn'un ulusal güvenlik endişesiyle Oval Ofis'ten çalarak sakladığı iddia edilen mektup" yayınlandı.

Amerikan CNN kanalı, Woodward'un "Korku: Trump Beyaz Saray'da" adlı kitabında yer alan ve Trump tarafından "sahte" olarak nitelendirilen bir mektubu yayınladı.

Söz konusu kitabı kaynak göstererek tartışmalı mektubu yayınlayan CNN'in haberine göre eski Beyaz Saray Başdanışmanı Gary Cohn, Trump'ın Güney Kore ile önemli bir ticaret anlaşmasını iptal eden bir taslağı imzalamasını önlemek için ilgili belgeyi Oval Ofis'ten çalarak saklamış.

"Masasından çaldım"

Yayınlanan 5 Eylül 2017 tarih ve Trump imzalı mektupta "ABD ile Güney Kore arasındaki serbest ticaret anlaşmasının ABD çıkarlarına uygun olmadığı" ve bu sebeple "anlaşmanın iptal edileceği" belirtiliyor.

Aynı haberde Cohn'un, "Trump'ın masasından çaldım. Onu görmesine izin veremezdim. O belgeyi asla görmeyecek. Ülkeyi korumak zorundaydım." şeklinde kitaba yansıyan ifadelerine de yer verildi. Ayrıca Beyaz Saray yetkililerinin, mektubun Trump tarafından imzalanması durumunda ABD'nin çok gizli olan ve Kuzey Kore'nin muhtemel bir nükleer füze fırlatmasını yedi saniye içinde haber veren bir programı tehlikeye sokacağından endişe duyduğu iddia edildi.

Trump'tan kitaba karşı yeni çıkış

Öte yandan Woodward'un kitabıyla ilgili olarak Twitter hesabından bir açıklama daha yapan Trump, "Woodward'un kitabı tam bir sahtekarlık. Ben kitapta alıntılandığı şekilde konuşmam. Öyle konuşsam başkan seçilmezdim." değerlendirmesini yaptı.

Trump hakkında birçok iddiada bulunan ve 11 Eylül'de satışa çıkacak "Korku: Trump Beyaz Saray'da" adlı kitap, Trump tarafından birçok kez sert bir dille eleştirilmişti. Kitapta öne sürülen üslubun kendisiyle örtüşmediğini de iddia eden Trump, kitabın yazarı Woodward'un eski başkanlarla da birçok sorun yaşadığını savunmuştu.

Woodward ise CNN'e yaptığı açıklamada, kitapta geçen tüm iddialarının arkasında olduğunu vurgulamıştı.Muhabir: Safvan Allahverdi

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tekirdağ kültür merkezine kavuşuyor

2018-09-02 14:02 - Kültür Sanat

Festival alanına paraşütle indi

2018-09-03 00:32 - Kültür Sanat

'Esed İdlib'e düşünmeden saldırmamalı'

2018-09-04 10:32 - Dünya

Macron, Libya UMH Başkanı Serrac ile telefonda görüştü

2018-09-06 20:32 - Dünya

Burundi'den BM raporuna tepki

2018-09-07 05:02 - Dünya

Trafikte terör estirdi! Hızını alamayınca...

2018-09-06 19:02 - Asayiş

Ünlü Türk şirketi ABD’li firmayla olan sözleşmesini feshetti

2018-09-04 00:02 - Gündem

İsveç'te ırkçı partiden ırkçı vaat

2018-09-02 22:32 - Dünya

Almanya'da ihracat azaldı ithalat arttı

2018-09-07 14:02 - Ekonomi

Bakan Kurum caretta carettaları denizle buluşturdu

2018-09-02 02:02 - Gündem

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor