?>

Trump'ın özerkliğini tartıştığı Washington DC'nin Belediye Başkanı: 51. eyalet biz olacağız

ABD Başkanı Donald Trump'ın özerkliğini kaldırmayı istediği Washington DC'nin Belediye Başkanı Muriel Bowser, "Başka bir yerin 51. eyalet olmasının çok konuşulduğunu biliyorum ama 51. eyalet biz olacağız" dedi

Dünya - 21 saat önce

Ankara

Washington DC'deki Ulusal Basın Kulübünde konuşan Bowser, Trump'ın, federal hükümetin Washington DC yönetimini devralması gerektiği yönündeki ifadelerine yanıt verdi.

Bowser, Trump'ın Kanada'yı ABD'nin 51. eyaleti yapma yönündeki söylemine atıfta bulunarak "Başka bir yerin 51. eyalet olmasının çok konuşulduğunu biliyorum ama 51. eyalet biz olacağız." ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Bowser, "Bir başkanın ya da birkaç Kongre üyesinin bizim sınırlı özerkliğimizi ele geçirip geçiremeyeceği tartışması, diğer ABD vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olmayışımızdan kaynaklanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bowser, Trump'ın Washington DC'ye bakış açısının "güncel olmayabileceğini" savunarak ABD Başkanı'nın zihninde Kovid-19 salgını dönemindeki başkente dair bir "tablonun" kaldığını iddia etti.

Trump'ın şehirde evsizliğin yaygın olduğuna yönelik iddialarını yalanlayan Bowser, "Sokakta kalan insan sayısı fazla değil." açıklamasında bulundu.

Trump'a göre federal hükümet, Washington DC yönetimini devralmalı...

Trump, 19 Şubat'ta Florida'dan Washington DC'ye dönerken uçakta gazetecilere, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser'ı sevdiğini ancak yönetiminin "iş yapmadığını" savunan Trump, başkentteki suç oranının ve evsizlerin sayısının oldukça fazla olduğunu belirtmişti.

Federal hükümetin, başkentin yönetimini devralması gerektiğini kaydeden Trump, "Bunu güçlü bir şekilde, yasalara ve düzene dayalı olarak, tamamen kusursuz bir şekilde yürütmemiz gerekiyor." ifadesini kullanmıştı.

Başkan Trump, "Washington DC'yi devralmalıyız, güvenli hale getirmeliyiz. İnsanlar öldürülüyor. Harika bir polis departmanı var ama doğru kullanılmıyor." demişti.

Washington DC, belediye başkanı ve belediye meclisi tarafından yönetilse de 1973 tarihli "Home Rule Act" yasası uyarınca ABD Kongresinin denetimine tabi olduğu için özerkliği sınırlı.

Belirli bir bölgeye kendi yerel yönetimini oluşturma ve yönetme yetkisi veren söz konusu yasa kapsamında, Washington DC'ye sınırlı bir özerklik tanınmış olsa da Kongre, başkent tarafından çıkarılan yasaları gözden geçirme, veto etme ve gerektiğinde müdahale etme hakkına sahip.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Trump'ın özerkliğini tartıştığı Washington DC'nin Belediye Başkanı: 51. eyalet biz olacağız

2025-02-22 00:27 - Dünya

Anderlecht-Fenerbahçe mücadelesi tribündeki ırkçı davranışlar nedeniyle durdu

2025-02-20 23:53 - Spor

Meke Gölü kar yağışının ardından beyaza büründü

2025-02-15 10:52 - Çevre-Hayat

Kanser tedavisi gören çocuklar umutla iyileşecekleri günü bekliyor

2025-02-15 12:03 - Sağlık

İsrail Savunma Bakanı Katz'dan orduya işgal altındaki Batı Şeria'da saldırıları artırma talimatı

2025-02-21 01:23 - Dünya

İsrail'in Bat-Yam kentinde 3 otobüste art arda patlama meydana geldi

2025-02-21 00:28 - Dünya

Anderlecht'ten Fenerbahçe maçındaki olaylara karışan taraftarlar için men kararı

2025-02-21 23:58 - Spor

Fenerbahçe, Avrupa'da son 16'da

2025-02-21 01:43 - Spor

Diyanet İşleri Başkanlığının Arnavutça Kur'an-ı Kerim meali Kosova'da tanıtıldı

2025-02-21 23:48 - İslam-Hayat - Şaban 1446

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, bazı Avrupalı mevkidaşlarıyla Ukrayna gündemini görüştü

2025-02-19 10:42 - Dünya

İlgili Haberler

ABD'nin "Ukrayna ile maden anlaşması" taslağında güvenlik garantisi olmadığı iddia ed

21:07 - Dünya

Lübnan, sınır istikrarı için İsrail'in işgal ettiği bölgelerden tamamen çekilmesini istedi

20:22 - Dünya

İngiltere'de "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" paneli düzenlendi

20:02 - Dünya

Trump, Musk'ın DOGE kapsamında yaptığı işlerde "daha saldırgan" olmasını istedi

19:03 - Dünya

İsveç'te Trump'ın Filistinlileri zorla yerinden etme planı protesto edildi

18:13 - Dünya

Günün Manşetleri

Şam'daki Emevi Camisi'ne Gaziantep'te üretilen halılar serildi

21:22 - Gündem

ABD'nin "Ukrayna ile maden anlaşması" taslağında güvenlik garantisi olmadığı iddia ed

21:07 - Dünya

Lübnan, sınır istikrarı için İsrail'in işgal ettiği bölgelerden tamamen çekilmesini istedi

20:22 - Dünya

İngiltere'de "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" paneli düzenlendi

20:02 - Dünya

Sivasspor ile Konyaspor berabere kaldı

19:23 - Spor