?>

Trump'ın eski kampanya menajeri hapse girecek

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim döneminde kampanya menajerliğini yürüten Paul Manafort, bölge hakiminin kararıyla hapis yatacak.

Dünya - 7 yıl önce

WASHINGTON

Başkanlık seçimi döneminde ABD Başkanı Donald Trump'ın kampanya menajerliğini yürüten Paul Manafort'un, hakkında devam eden davayla ilgili olarak bazı tanıklar üzerinde baskı kurduğu gerekçesiyle hapse gireceği bildirildi.

Daha önce bir başka davada ev hapsi cezası alan Manafort hakkında yeni kararını açıklayan bölge hakimi Amy Berman Jackson, Paul Manafort'un hapse girmesine hükmetti.

Yaklaşık 6 aydır ev hapsinde tutulan Manafort'u "kendi davasıyla ilgili bazı tanıkları etkilemek ve onları yalancı şahitlik yapmaya zorlamakla" suçlayan Jackson, "üzülerek de olsa bu kararı alması gerektiğini" belirtti.

Hakim Jackson, Manafort'un ev hapsinde sahip olduğu özgürlük alanı içerisinde davasıyla ilgili tanıklara ulaşıp, onlar üzerinde baskı kurduğuna vurgu yaptı.

ABD'de devam eden Rusya soruşturması kapsamında Özel Yetkili Savcı Robert Mueller tarafından suçlanan, ardından "para aklamak ve vergi kaçırmak"tan suçlu bulunan Paul Manafort, ev hapsi cezası almıştı.

Rusya'nın siber saldırı yoluyla ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla başlatılan ve Özel Yetkili Savcı Mueller'in sorumluluğunda sürdürülen soruşturmada, özellikle ABD Başkanı Trump'ın seçim kampanyasında görev almış bazı kişilerin Ruslarla ilişkileri odak noktası olmuştu.

Soruşturmada şu ana kadar eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Trump'ın eski kampanya menajeri Manafort ve yardımcısı Rick Gates ile Trump'ın kampanya dönemindeki dış politika danışmanlarından George Papadopoulos, savcı Mueller tarafından suçlanmıştı.

Flynn ve Papadopoulos haklarındaki suçlamaları kabul ederken, Manafort ile Gates ise suçlamaları reddetmişti.

Donald Trump, kendisi veya seçim kampanyası ekibi ile Rusya arasında herhangi bir gizli iş birliği olabileceği yönündeki tüm iddiaları reddetmişti.Muhabir: Hakan Çopur

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Savaş ortamındaki kadınların mağduriyetleri film olacak

2018-06-10 19:02 - Kültür Sanat

E-5 Karayolu’nda motosiklet terörü kamerada

2018-06-12 14:32 - Asayiş

Borç yapılandırmasında 'bayramlık' fırsat

2018-06-14 14:11 - Ekonomi

Otokar, TULPAR Hafif Tank'ı ilk kez Paris'te sergiliyor

2018-06-11 16:09 - Ekonomi

Lübnan Müftüsünden Filistinlilere destek mesajı

2018-06-15 15:02 - Dünya

ABD'nin Afrika'daki ekonomik ve askeri varlığı

2018-06-15 12:22 - Dünya

Türk Telekom'un yeni genel müdürlük binası açıldı

2018-06-09 19:00 - Genel

Dünya Kupası heyecanı BiP'te

2018-06-15 17:28 - Medya

Trump ile Kim arasındaki tarihi zirvede uzlaşma

2018-06-12 13:08 - Genel

Trump'ın eski kampanya menajeri hapse girecek

2018-06-16 06:02 - Dünya

İlgili Haberler

Danimarka istihbaratından Rusya'nın 5 yıl içinde Avrupa'da büyük bir savaş başlatabileceği uyarısı

08:42 - Dünya

Arjantin'in Patagonya bölgesindeki orman yangınlarında 37 bin hektarlık alan kül oldu

08:38 - Dünya

NASA'nın uzayda mahsur kalan iki astronotu, planlanandan önce dönebilir

04:22 - Dünya

Hawaii'de Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü

03:48 - Dünya

Elon Musk, harcamalarda kesintiye gidilmemesi halinde ABD'nin 'iflas edeceğini' söyledi

03:12 - Dünya

Günün Manşetleri

HSK'nin 268 hakim ve savcıyı kapsayan mazeret kararnamesi Resmi Gazete'de

09:53 - Gündem

Bazı motosiklet ve bisiklet aksamlarının ithalatında gözetim uygulanacak

09:43 - Ekonomi

İstanbul'da bazı bölgelerde sis etkili oluyor

09:43 - Çevre-Hayat

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Anderlecht ile karşılaşacak

09:37 - Spor

Tefeciler ve dolandırıcılara yönelik 'Hücre-11' operasyonunda 23 şüpheli yakalandı

09:32 - Asayiş