?>

Trump, iki ünlü televizyoncu Wallace ile Maddow'un istifaya zorlanmaları gerektiğini savundu

ABD Başkanı Donald Trump, liberal yayınlarıyla bilinen ulusal televizyon kanalı MSNBC'nin sunucuları Nicolle Wallace ile Rachel Maddow'un istifaya zorlanmaları gerektiğini belirtti.

Dünya - 3 gün önce

Ankara

The Hill gazetesinin haberine göre, Trump, dün Oval Ofis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Kongresindeki hitabı sırasında özel konuk olarak ağırlanan ve beyin kanserini atlatan 13 yaşındaki DJ Daniels hakkındaki "kötü yorumları" nedeniyle ünlü iki televizyoncuya yüklendi.

Kongredeki konuşmasının son bölümünde polis olmak isteyen Daniel'i, herkesi şaşırtarak fahri Gizli Servis elemanı ilan etmesiyle ilgili "kötü yorumlarda" bulunan sunucular Wallace ile Maddow'u eleştiren Trump, bu kişilerin istifaya zorlanmaları gerektiğini savundu.

İkilinin çalıştığı kanala da yüklenen Trump, "CNN'den daha kötüsü 'MSDNC' ki bu en kötüsü. İyi haber şu ki artık çok az insan onları izliyor." ifadelerini kullandı.

Wallace ile ilgili "Geçen gün o genç adam hakkında söyledikleri utanç verici. İstifa etmeye zorlanmalı." diyen Trump, ayrıca "Rachel Maddow, istifaya zorlanmalı. Zaten kimse onu izlemiyor." görüşünü paylaştı.

Trump, iki sunucunun da güvenilirliklerini yitirdiklerini öne sürdü.

"Deadline: Beyaz Saray" programının sunucusu Wallace, 13 yaşındaki çocuğun kolluk kuvveti olarak uzun bir hayatının olmasını dilemiş ve "Umarım hiçbir zaman Birleşik Devletler Kongre Binası'nı Donald Trump'ın destekçilerine karşı savunmak zorunda kalmaz ve eğer kalırsa umarım intihar ederek hayatını kaybeden 6 kişiden biri olmaz." ifadelerini kullanmıştı.

Maddow ise Daniel'in Trump'ın Kongre konuşmasına dahil edilmesinin "iğrenç" olduğunu savunmuş ve Başkan'ı genç çocuğun iyileşmesiyle bir ilgisi varmış gibi "gösteri" yapmakla suçlamıştı.

Trump'ın MSNBC'ye yönelik ifadeleri

Trump, 22 Şubat'ta Truth Social sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "MSDNC olarak bilinen MSNBC, demokrasimiz için bir tehdit. Bir sürü yalan ve çarpıtma. Başında kötü insanlar mevcut." ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca, ABD Başkanı Trump ve kıdemli danışmanı Elon Musk, medya kuruluşları MSNBC, Reuters ve Associated Press'i (AP) hedef alan paylaşımlar yapmıştı.

MSNBC, 25 Şubat'ta Trump'ı ve İsrail'in Gazze saldırılarını eleştiren siyahi sunucu Joy Reid'i işten çıkarmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dışişleri Bakanı Fidan: Avrupa'nın sürdürülebilir ve caydırıcı güvenlik mimarisi ancak Türkiye'nin katılımıyla mümkündür

2025-03-06 19:57 - Siyaset

Süper Lig'de görünüm

2025-03-03 23:32 - Spor

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğinden Cumhurbaşkanı Erdoğanlı paylaşım

2025-03-01 05:33 - Medya

Türk Telekom ve Ericsson 6G çalışmalarında stratejik işbirliğine başladı

2025-03-03 20:52 - Teknoloji

Ramazan kolisi yardımıyla davalık olmaktan kurtuldu

2025-03-04 13:07 - Çevre-Hayat

Samsun'da Ramazan Sokağı kuruldu

2025-03-02 18:23 - Magazin

Off-road tutkunları Kazdağları'nda buluştu

2025-03-02 13:38 - Magazin

Karlı zemini traktörle pist yapıp geleneksel kızaklarla eğleniyorlar

2025-03-01 12:52 - Magazin

Gazprom: Türkiye'nin doğalgaz tüketimi rekor seviyeye ulaştı

2025-03-03 22:12 - Özel Haber

Çanakkale Savaşlarında destan yazan şehitler için davulunu çalarak Çanakkale'ye yürüyor

2025-03-04 13:43 - Magazin

İlgili Haberler

ABD'de Columbia Üniversitesi protestolarına öncülük eden Filistinli öğrenci tutuklandı

06:23 - Dünya

ABD'li senatör, askeri desteğin kesildiği Ukrayna'nın 'Afganistan'dan daha kötü olacağını' savundu

23:57 - Dünya

Pakistan ile Afganistan arasında sınırda geçici ateşkes konusunda anlaşmaya varıldı

22:27 - Dünya

Musk, Starlink tartışmasında Polonya Dışişleri Bakanına "küçük adam" dedi

22:17 - Dünya

Kosova Başbakanı Kurti, Sırbistan'ı ülkesindeki genel seçime müdahaleyle suçladı

21:53 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD'de Columbia Üniversitesi protestolarına öncülük eden Filistinli öğrenci tutuklandı

06:23 - Dünya

ABD'li senatör, askeri desteğin kesildiği Ukrayna'nın 'Afganistan'dan daha kötü olacağını' savundu

23:57 - Dünya

Galatasaray, deplasmanda Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi

23:38 - Spor

Rusya Merkez Bankası yetkilisi Danilova: Rusya'da çok sayıda şirket borçlu durumda

23:32 - Özel Haber

Büyükler Avrupa Judo Kupası'nda Türkiye zirvede yer aldı

23:12 - Spor