?>

Trump, Harley-Davidson'ı AB'ye teslim olmakla eleştirdi

ABD Başkanı Trump, Amerikalı motosiklet üreticisi Harley-Davidson'ın Avrupa pazarına yönelik üretimini tarifeler nedeniyle yurt dışına taşıma kararı almasını eleştirdi.

Dünya - 7 yıl önce

WASHINGTON

ABD Başkanı Donald Trump, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Amerikalı motosiklet üreticisi Harley-Davidson'ın Avrupa Birliği'nin (AB) geçen cuma hayata geçirdiği gümrük vergilerinden dolayı aldığı kararla kendisini şaşırttığını belirtti.

Amerikalı şirketlerin sabırlı olması gerektiğini ima eden Trump, "Tüm şirketler arasında Harley-Davidson'ın teslim bayrağını açan ilk şirket olmasına şaşırdım. Ben onlar için çok savaştım. Nihayetinde bize ticarette zarar veren AB'ye, 151 milyar dolar açığımız var, sattıklarının vergisini onlar ödemeyecekler. Vergiler, Harley için sadece bir mazeret. Sabırlı olun." ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, Trump'ın bu paylaşımını, AB'nin misilleme tarifelerinden olumsuz etkilenecek şirketleri Harley-Davidson'ı izlemekten alıkoyma çabası olarak değerlendirdi.

AB, Beyaz Saray'ın çelik ve alüminyum vergilerine karşılık motosiklet, yat, tekne, tüp, mısır, barbunya, pirinç, mısır gevreği, fıstık ezmesi, yaban mersini, portakal suyu, viski, puro, sigara, tütün, ruj, kot pantolon, nevresim, ayakkabı, lavabo, merdiven, vantilatör ve çelik gibi yüzlerce Amerikan menşeli ürüne yüzde 25 ek gümrük vergisi uygulamaya 22 Haziran'da başlamıştı.

Karar, Harley-Davidson hisselerini düşürdü

Harley-Davidson, haftanın ilk gününde, AB'nin uygulamaya başladığı gümrük vergilerinden etkilenmemek için Avrupa pazarına yönelik üretimini ABD dışına çıkarma kararı aldığını ilgili otoritelere bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, AB'nin getirdiği yeni tarifeler nedeniyle AB'ye ihraç edilen Harley-Davidson motosikletlere uygulanan gümrük vergisinin yüzde 6'dan yüzde 31'e çıktığı vurgulanan açıklamada, bu nedenle motosikletlerin birim maliyetinin 2 bin 200 dolar artacağı kaydedildi.

Harley-Davidson'ın New York borsasında işlem gören hisseleri, söz konusu açıklama sonrasında günü yüzde 6 civarında değer kaybıyla tamamladı.Muhabir: Gülbin Yıldırım

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Biz Koreliler Türk askerlerine minnettarız'

2018-06-25 20:02 - Çevre-Hayat

Suudi Arabistan’da kadınlar ilk kez trafiğe çıktı

2018-06-24 18:57 - Dünya

Sigara için her yıl cepten 85 milyar lira çıkıyor

2018-06-20 17:26 - Sağlık

TBMM Başkanı Kahraman'ın oy kullandığı sandıktaki sonuçlar belli oldu

2018-06-24 22:17 - Siyaset

İnce'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik

2018-06-26 02:08 - Genel

AB'den Venezuelalı yetkililere yaptırım

2018-06-25 19:32 - Dünya

Tokat'ta silahlı kavga: 3 yaralı

2018-06-23 06:02 - Asayiş

Irak Anayasa Mahkemesinden 'seçim' kararı

2018-06-21 13:55 - Genel

Samsun'da denizde can pazarı

2018-06-24 00:02 - Asayiş

RTÜK'ten “seçim yayınları“ raporu

2018-06-23 00:32 - Medya

İlgili Haberler

ABD'li Kongre üyelerinden Filistinli aktivist Mahmud Halil'in tutuklanmasına tepki

00:17 - Dünya

İsrail uçakları, Suriye'de 17 hava saldırısı düzenledi

00:12 - Dünya

Vatikan: Papa tedaviye iyi cevap veriyor ve iyileşmeye devam ediyor

00:07 - Dünya

Trump'ın Özel Temsilcisi Witkoff, Zelenskiy'nin Trump'a gönderdiği mektupta özür dilediğini söyledi

23:48 - Dünya

Suriye Cumhurbaşkanlığı: Cumhurbaşkanı Şara ile Ferhad Abdi Şahin anlaşma imzaladı

22:32 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD'li hava yolu şirketi Delta, kar beklentisini düşürdü

03:17 - Çevre & Seyahat

New York borsası resesyon endişeleriyle düşüşle kapandı

00:23 - Ekonomi

Türkiye, Jeopolitik Fırtınada dik duruyor! -Mehmet Yıldırım yazdı-

00:22 - En Son Yazılar

Rusya'da sebze fiyatlarındaki artış yaptırımlar ve tarifelerle bağlantılı

00:21 - Özel Haber

ABD'li Kongre üyelerinden Filistinli aktivist Mahmud Halil'in tutuklanmasına tepki

00:17 - Dünya