?>

TRT'de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliği" düzenlendi

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, "FETÖ hainleri ile birlikte tüm terör örgütlerini, destekçilerini ve kirli planlarını yapımlarımızda, yayınlarımızda ve tüm organizasyonlarımızda deşifre etmeyi sürdüreceğiz." dedi.

Gündem - 3 yıl önce

Ankara

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin 6'ncı yılında, TRT Oran Yerleşkesi'nde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliği" düzenlendi.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, törene, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve kurum yöneticileri ile çalışanları katıldı.

Şehitler için dua edilen anma etkinliğinde, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, sela okundu.

TRT Genel Müdürü Sobacı, burada yaptığı konuşmada, dünyada yeni bir demokrasi kitabı yazılsa bunun ön sözünün Türkiye'nin hakkı olduğunu ifade etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde dünyaya iki sözünün olduğunu belirten Sobacı, şunları kaydetti:

"Birincisi, mazlumlara, üzerine hesap kitap yapılan coğrafyalara ve yönetilmesi gereken kitleler olarak görülenlere. Bir ülkeyi vatan yapanlar, onu canından öne koyanlar ve yüreğinde taşıyanlardır. Söz konusu vatan olduğunda ve hainlerin planları evlerinizin kapısına kadar dayandığında birlik olursanız, cesaretle adım atarsanız alt edemeyeceğiniz zorluk yoktur. İkinci sözümüz, FETÖ gibi hain ve kanlı terör örgütlerine ve dünyayı örtük planlarla yönetebileceğini sananlara. İnananlara karşı kim plan hazırlayabilir? Dünya durdukça var olacak bir vatana kim tuzak kurabilir? Korkusuz bir milleti kim boyunduruk altına alabilir? Maddi planların, manevi değerler karşısında tuz buz olmaktan başka şansı yoktur. Yazdığımız destan bize Allah'tan ihsan, dünyanın geri kalanına ilhamdır."

"Başkomutanımız liderliğinde hesabı geçe bırakmadık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkomutan olarak 15 Temmuz gecesi milleti meydanlara çağırdıktan sonra, "Ben, kesinlikle bu darbecilerin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbeciler başarılı olamamışlardır, er veya geç onlar yok olmuşlardır." dediğini hatırlatan Sobacı, "Çok şükür ki bizler, Başkomutanımız liderliğinde darbecileri o gece bertaraf ederek hesabı geçe bırakmadık. Salalarla gelen sabah, selamet oldu." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün karanlık yüzüne karşı verilen mücadelenin öneminin altını çizen Sobacı, bu mücadeleyi her platformda anlatacaklarını vurguladı.

Sobacı, "FETÖ hainleri ile birlikte tüm terör örgütlerini, destekçilerini ve kirli planlarını yapımlarımızda, yayınlarımızda ve tüm organizasyonlarımızda deşifre etmeyi sürdüreceğiz. Bu bizim 'Allah yolunda öldürülenler için ölüler demeyin, hayır onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz' ayetine mazhar olmuş şehitlerimize borcumuzdur. Bu, bizim vatanımıza ve milletimize borcumuzdur." değerlendirmesinde bulundu.

Anma töreninde, bu akşam saat 20.00'de TRT 1'de ekranlara gelecek, FETÖ'nün ihanet çemberinin anlatıldığı "Orduya, Devlete, Millete Kumpas" belgeselinin ilk bölümü de gösterildi.

Tören sonrası, 15 Temmuz gazisi TRT çalışanlarına Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kars ormanlarındaki fotokapanlar bilimsel çalışmalara ışık tutuyor

2022-07-11 14:24 - Teknoloji

Diyarbakır Bismil lavanta kokuyor

2022-07-12 14:07 - Çevre-Hayat

Virginia'da sel felaketinin yol açtığı hasar görüntülendi

2022-07-14 22:07 - Dünya

Bedelli askerlik düzenlemesini içeren Askeri Ceza Kanunu Resmi Gazete'de yayımlandı

2022-07-13 00:53 - Gündem

Nelson Mandela'ya hediye edilen dünya boks şampiyonası kemeri çalındı

2022-07-13 22:53 - Dünya

Türk okçular bu yıl hedefleri 12'den vuruyor

2022-07-14 11:46 - Spor

İtalya'da Draghi Hükümeti çökme tehlikesiyle karşı karşıya

2022-07-14 07:40 - Dünya

Tır şoförü baba ve iki oğlu, denk geldikleri Kapıkule'de bayramlaştı

2022-07-09 10:07 - Çevre-Hayat

15 Temmuz'un hafızalara kazınan fotoğrafları Sabiha Gökçen Havalimanı'nda sergileniyor

2022-07-14 15:20 - Gündem

ABD Hazine Bakanı Yellen: Enflasyon kabul edilemez derecede yüksek seyretmeye devam ediyor

2022-07-14 19:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor