?>

Trakya Teknopark'ta bir firma stok yönetimi alanındaki yazılımlarını Avrupa'ya ihraç ediyo

Edirne'deki Trakya Teknopark'ta bir yazılım firması, mağazacılık, depolama ve stok sorunları üzerine geliştirdikleri yapay zeka destekli yazılımları 9 yıldır Avrupa'daki firmalara ihraç ediyor.

Teknoloji - 4 ay önce

Edirne

Kadir Has Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra aynı bölümde yüksek lisansını tamamlayan Cihan Taşkın, daha sonra yazılım sektöründeki firmalarda çalışmaya başladı.

İngiltere'ye giden ve burada çalışmalarını sürdüren Taşkın, diğer yandan 2015'te Trakya Teknopark'ta kendi yazılım firmasını kurdu.

Stok takibi, depo yönetimi ve mağazacılık konularında İngiltere başta olmak üzere Avrupa'daki birçok şirkete yazılım desteği sunan firma, yapay zeka destekli çalışmalarıyla şirketlerin çözüm ortağı oluyor.

Geliştirilen yazılım mağaza ve depo arasındaki stok durumunu analiz edip, yeteri kadar ürünün mağazalarda bulunmasını sağlıyor.

Şirketler için çözüm üretiyorlar

Taşkın, AA muhabirine eğitim hayatını tamamladıktan sonra yazılım sektöründe çalışmaya başladığını söyledi.

Stok takibi ve depo yönetimine yönelik yazılımlar konusunda uzmanlaştığını anlatan Taşkın, bu alanda kurduğu şirketle Avrupa'ya yazılım ihraç ettiğini ifade etti.

Stok takibinde işleri kolaylaştıracak çözümler ürettiklerini aktaran Taşkın, şunları kaydetti:

"Bu konuda yenilik oluşturacak yazılımlar üzerine yoğunlaşıyoruz. Yapay zekanın da yardımıyla otomatik bir şekilde stokların azalması durumuna göre yeni ürünlerin eklendiği bir yazılım geliştirdik.

Mağazalardan depoya otomatik istek gidiyor ve eksik stoklar tamamlanıyor. Satış ve satın alma sürecindeki depodaki eksiklerin tamamlanmasını otomatikleştiren bir sistem yaptık."

Büyük firmalarla çalışıyorlar

Taşkın, İngiltere'de Arsenal Futbol Kulübü başta olmak üzere büyük firmalarla çalıştıklarını dile getirdi.

Çalışmaları hakkında bilgiler veren Taşkın, şöyle devam etti:

"İngiltere'de Arsenal, Perkins Motor ve Caterpillar gibi büyük firmalarla çalıştık. İsviçre'de ilaç üretimi yapan birkaç firmayla çalıştık. Bunun dışında İngiltere'de büyük firmalar kuran Türk firmaları var. Onların sektörel bazlı istekleri oluyor ve bu taleplerine uygun yazılımlar geliştiriyoruz. Onlar büyüdükçe biz de büyüyoruz. Böyle bir ekosistem kurulu kendi aramızda.

2015 yılından beri Edirne'deki şirketimizden yurt dışına yazılım ihracatı yapıyoruz. Yüzde 100 yazılım ihracatı yapan bir firmayız. Türkiye'de müşterimiz yok, ağırlıklı İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerine yazılım ihraç ediyoruz. Proje bazlı çalıştığımız için yazılımcı ekibimizin sayısı değişebiliyor. Bazen 20 çalışana ulaşabiliyoruz."

Teknopark'tan dünyaya ihracat

Trakya Teknopark Genel Müdürü Hüseyin Dönmez ise firmaların kurulumundan geliştirdikleri ürünlerin patent sürecine kadar her alanda yanlarında olduklarını dile getirdi.

Teknopark'ta yazılım alanında başarılı şirketlerin bulunduğunu ifade eden Dönmez, "Teknopark'ta yaklaşık 130 firmamız var. Son dönemde ihracata yönelik önemli çalışmalar oluyor. Bu firmalarımızı örnek gösterip diğer şirketlerimizi de teşvik ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. eleme turundaki maçları yönetecek hakemler açıklandı

2024-12-16 16:08 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Zor bir maç olacağını düşünüyorum

2024-12-10 19:02 - Spor

Fatih devrinde İstanbul'da matematik ve astronomiyi canlandıran alim: Ali Kuşçu

2024-12-16 11:22 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Hatay'daki 600 Evler Sitesi'nde anahtar teslimi bu ay sonu başlıyor

2024-12-15 20:37 - Gündem

İstanbul Finans Merkezi, Abu Dhabi Global Market ile işbirliği anlaşması imzaladı

2024-12-11 10:28 - Ekonomi

İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 30'un üzerine çıktı

2024-12-13 12:28 - Gündem

Milli Savunma, Gençlik ve Spor ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının 2025 yılı bütçeleri TBMM Genel Kurulda kabul edildi

2024-12-14 01:37 - Siyaset

Jeotermal enerji 2050'ye kadar küresel elektrik talebinin yüzde 15'ini karşılayabilir

2024-12-13 11:08 - Ekonomi

İsveç'te yüzlerce kişi İsrail'in Filistin saldırılarını protesto etti

2024-12-14 17:38 - Dünya

2026 Dünya Kupası yolunda Türkiye'nin rakipleri yarın belli olacak

2024-12-12 09:58 - Spor

İlgili Haberler

KEMANKEŞ 1 füzesi, Atış, Seyir ve Dalış Testi'ni başarıyla tamamladı

16:23 - Teknoloji

Lise öğrencileri, "ozon terapili hastane yatağı" projesiyle ABD'de birincilik kazandı

16:07 - Teknoloji

Türkiye'nin yerli ve milli uydusu Türksat 6A yarın hizmete alınacak

12:17 - Teknoloji

AKSUNGUR'dan milli motorla irtifa rekoru

12:03 - Teknoloji

Güdül'de Türkiye'nin ilk "Yapay Zeka Şehri"nin tanıtım toplantısı yapıldı

11:33 - Teknoloji

Günün Manşetleri

TBMM Başkanvekili Bozdağ'dan, Önder'in tedavi gördüğü hastaneye ziyaret

16:53 - Siyaset

ABD'li oyuncu Angelina Jolie'den "Gazze, toplu mezara dönüştü" paylaşımı

16:48 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul'da Kazakistan Parlamentosu Meclis Başkanı Koşanov'la görü

16:02 - Gündem

RAMS Başakşehir sahasında ağırladığı Gaziantep FK'yi mağlup etti

15:57 - Spor

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den "Şehitler Haftası" paylaşımı

15:27 - Gündem