?>

Trafikte tartıştıkları AA muhabirinin çenesini kıran 2 sanığın davasında mütalaa

Kağıthane'de yol verme tartışması nedeniyle AA muhabiri Biçeroğlu'na saldırarak çenesini kırdıkları gerekçesiyle yargılanan 2 sanığın "yüzde sabit iz bırakacak şekilde kasten yaralama" suçundan 6'şar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Gündem - 3 yıl önce

İstanbul

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müdahil Ekrem Biçeroğlu, avukatı Mücahit Yılmaz ile katılırken, sanıklar ve avukatları gelmedi.

Biçeroğlu'nun yaralanmasına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun dava dosyasına ulaştığı belirtilerek, raporda olay nedeniyle Biçeroğlu'nun alnında oluşan izin "sabit iz" niteliğinde olduğu kaydedildi.

Hakim, Biçeroğlu'na 3-4 metre mesafeden bakıldığında dahi alnındaki izin görüldüğünü tutanağa geçirdi.

Bunun üzerine söz alan avukat Yılmaz, ilgili kanun gereği sanıkların ayrı ayrı en az 3'er yıl hapis cezasına çarptırılmaları gerektiğini söyledi.

Duruşmada daha sonra cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Sanıkların, Biçeroğlu'nu tekme ve yumruklarla darbettikleri belirtilen mütalaada, Adli Tıp Kurumu raporuna göre Biçeroğlu'ndaki yaralanmanın basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek mahiyette olmadığı kaydedildi.

Mütalaada, yaralanmanın yaşam fonksiyonlarına etkisinin 3 olarak belirtilen orta derecede olduğu, ayrıca yüzünde sabit iz oluştuğunun olaydan 6 ay sonra alınan rapordan da anlaşıldığı ifade edildi.

Mütalaada, tüm dosya kapsamına göre iki sanığın "yüzde sabit iz bırakacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3'er yıldan 6'şar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Müdahil avukatı mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre talep etti.

Mahkeme, başka suçtan cezaevinde bulunan sanık Doğukan Serdar, tutuksuz sanık Ufuk Akdağ ve Biçeroğlu'nun avukatına süre vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 1 Temmuz 2021'de, sürücü Doğukan Serdar ile arkasında oturan Ufuk Akdağ'ın bulunduğu motosikletin, Nurtepe Mahallesi Osmanpaşa Caddesi'nde seyir halindeki Biçeroğlu'nun aracına çarptığı ve tarafların bu kaza üzerine tartıştıkları belirtiliyor.

Tartışma sırasında sanıkların Biçeroğlu'nu tekme ve yumruklarla darbettikleri, savunmalarında da darp suçunu kabul ettikleri kaydedilen iddianamede, Adli Tıp Kurumu raporuna göre, Biçeroğlu'nun yaralanmasının basit tıbbi müdahaleyle giderilebilir mahiyette olmadığı, kırığın yaşam fonksiyonlarına etkisinin orta derece olarak belirlendiği ifade ediliyor.

İddianamede, sanıkların "yüzde sabit ize ve kemik kırılmasına sebebiyet verecek derecede kasten yaralama" suçundan 3 yıldan 9'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB-Türkiye 18 Mart Mutabakatı'nın mimarı Gerald Knaus Ukrayna mülteci krizini değerlendirdi

2022-03-04 22:13 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Türkiye'de "lilial" bileşenini içeren parfüm ve kozmetiklere yasak geliyor

2022-03-02 11:37 - Ekonomi

Eczacıbaşı Dynavit CEV Kupası'nda finale yükseldi

2022-03-01 19:47 - Spor

Ülke genelinde 5 gün sürecek soğuk ve yağışlı hava dalgası geliyor

2022-03-07 17:38 - Çevre-Hayat

Merkez Bankası, kur korumalı mevduat ve katılma hesaplarına yenileme imkanı getirdi

2022-03-07 08:36 - Ekonomi

BM: Ukrayna'da ölü ve yaralı sayısı 1000'i geçti

2022-03-04 23:56 - Dünya

AB, Ukrayna'dan milyonlarca sığınmacı bekliyor

2022-03-03 14:21 - Dünya

Köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalan çocuğun sağlık durumu ciddi

2022-03-07 15:14 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hem Rusya'ya hem Ukrayna'ya çağrımız bir an önce ateşler kesilsin

2022-03-01 20:01 - Gündem

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu PFDK'ye sevk edildi

2022-03-01 18:44 - Spor

İlgili Haberler

DMM, güçlendirme yapılacak okulda eğitime başlandığı iddiasını yalanladı

23:03 - Gündem

MİT Başkanı Kalın, İran'da temaslarda bulundu

22:57 - Gündem

AK Parti'li Kaya'dan şehit Piyade Komando Binbaşı Yetişen'in ailesine taziye ziyareti

20:57 - Gündem

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bolu'daki Grand Kartal Otel'in kaçak olduğu iddiasını yalanladı

17:53 - Gündem

Kahramanmaraş'ta depremde hayatını kaybedenler anısına Oryantiring yarışı düzenlendi

17:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin canlı yayında soruları cevapladı

02:38 - Eğitim

İsrail Dışişleri Bakanı Saar, ABD'li üst düzey yetkili Ortagus ile görüştü

02:33 - Dünya

İsrail ordusu, Gazze'deki Netzarim Koridoru'ndan çekilmeye hazırlanıyor

02:28 - Dünya

Trump'ın Filistinlileri zorla yerinden etme planı protesto ediliyor

02:23 - Dünya

Beşiktaş'ın yeni transferi Arroyo, İstanbul'a geldi

02:17 - Spor