?>

Tokyo'nun en eski tapınağı Sensoji

Japonya'nın başkentinde yer alan ve 645 yılında inşası tamamlanan Sensoji, şehrin en eski tapınağı olarak biliniyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Tokyo

Japonya'nın başkenti Tokyo'nun Asakusa bölgesinde yer alan Sensoji, şehrin en eski Budist tapınağı olarak biliniyor.

Etrafındaki pazar sokağı, devasa giriş kapısı ve renkli mimarisiyle Sensoji Tapınağı, gün içinde çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor.

İnşasının 645'te tamamlandığı bilinen tapınağın o dönemde yaşayan iki kardeş tarafından yapıldığı efsanelerde anlatılıyor.

Efsaneye göre iki kardeş, bölgedeki Sumida Nehri'nde balık tutarken merhamet tanrıçası Kannon'un heykelini yakalar, daha sonra heykeli nehre atarlar fakat heykel her defasında nehirden çıkarak yanlarına gelir.

Bunun üzerine kardeşler, kutsallığına saygı göstermek istedikleri tanrıça Kannon adına Sensoji Tapınağı'nı inşa eder.

Yıldırım kapısı Kaminarimon görenleri büyülüyor

Tapınağı ziyaret edenleri ilk olarak "yıldırım kapısı" anlamına gelen "Kaminarimon" ismi verilen devasa kapı karşılıyor.

Zarif mimarisiyle görenleri büyüleyen kapının önünde tavana asılmış büyük kırmızı fener bulunuyor. Etrafındaki dört ayrı halat yardımıyla sallanabilen dev fener, akşam vakitlerinde renkli görüntülere sahne oluyor.

İkinci Dünya Savaşı'nda hasar gördü

Geniş bir arazide yer alan Sensoji Tapınağı'nın hemen solunda, 1649'da inşa edilen Asakusa Tapınağı bulunuyor. Bu küçük tapınak da mimarisiyle dikkati çekiyor.

Tapınağa giden yol üzerinde yer alan pazar sokağı Nakamise'de Japon kültürünü yansıtan hediyelik eşyalar bulunabiliyor.

İkinci Dünya Savaşı sırasında büyük kısmı tahrip olan Asakusa bölgesinde Sensoji Tapınağı ve çevresindeki cazibe merkezleri de hasar gördü.

Savaşın ardından tapınak ve çevresinde zarar gören yapılar restore edilerek eski görünümüne kavuşturuldu.

Sensoji Tapınağı ise titanyumla kaplanarak daha sağlam hale getirildi.

Haftanın her günü saat 06.00'dan 17.00'ye kadar açık olan tapınak, yıl boyunca ortalama 30 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

SpaceX Falcon Heavy roketinin fırlatılışını erteledi

2019-04-11 14:12 - Teknoloji

Posta güvercinleri yarışacak

2019-04-14 14:39 - Çevre-Hayat

FETÖ'nün hücre evinden kaçmak için balkondan ip sarkıtmışlar

2019-04-15 01:57 - Asayiş

Fizik dünyasının evrensel değeri: Feza Gürsey

2019-04-13 16:52 - Teknoloji

MHP seçim sonuçlarını değerlendirdi

2019-04-13 21:22 - Siyaset

Ülker'in yeni ürünü Yupo Challenge eğlendirecek

2019-04-17 14:52 - Ekonomi

AK Parti İstanbul için olağanüstü itiraz dilekçesini YSK’ya sundu

2019-04-16 20:40 - Politika

Pamukkale yolunu trafiğe kapattılar

2019-04-15 18:05 - Genel

Moses’a hırsızlık şoku !

2019-04-16 16:40 - Spor

CarrefourSA Kocaeli’deki yeni şubesini Başiskele’de hizmete açtı

2019-04-16 13:22 - Gündem

İlgili Haberler

Gazze'deki balıkçılar, yaşama mücadelesi için geleneksel yöntemlerle balık avlıyor

20:17 - Çevre-Hayat

"Külliye'de Ramazan" etkinlikleri çocukları eğlendirerek geliştiriyor

17:42 - Çevre-Hayat

79 yaşındaki emekli orman mühendisi "yeşil vatan" için çalışmayı sürdürüyor

17:38 - Çevre-Hayat

Kümbet Yaylası'nın karlı yamaçlarında snowboard etkinliği yapıldı

16:37 - Çevre-Hayat

Antalya'da üretimi ve satışı yasak 2 papağana el konuldu

16:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan: Dualarımız Filistin ile kalplerimiz her daim kardeşlerimizle

22:47 - Gündem

Türk zırhlı araçları Estonya'ya güç kattı

22:28 - Ekonomi

Irak'ta 4,8 büyüklüğünde deprem

22:22 - Dünya

Ukrayna, ABD'nin "30 günlük acil ateşkes" teklifini kabul etmeye hazır olduğunu açıkl

22:17 - Dünya

Türkiye Diyanet Vakfından Etiyopya'da 35 bin ihtiyaç sahibine ramazan yardımı

21:22 - Gündem