?>

TOKİ selden etkilenen Dereli'de afetzedeler için konut yapım çalışmalarına başladı

Giresun'da 22 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen Dereli'de, afetzedeler için inşa edilecek 142 konutun altyapı çalışmalarına başlandı.

Gündem - 4 yıl önce

Giresun

Giresun'daki sel felaketinde büyük zarar gören Dereli ilçesinde, afetzedeler için inşa edilmesi planlanan konutların altyapı çalışmalarına başlandı.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, AA muhabirine, 22 Ağustos'ta yaşanan sel afetinin ardından yaraların hızla sarıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla devletin tüm imkanlarının Dereli'ye aktarıldığını, ilçede hayatın kısa zamanda normale döndüğünü belirten Şenlikoğlu, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm ilgili bakanlar ile emeği geçenlere Dereli halkı adına teşekkür etti.

Şenlikoğlu, riskli binaların yıkımının tamamlandığını, TOKİ tarafından yeni konutların yapım çalışmalarına başlandığını kaydederek, "Afetzedeler için Dereli'de inşa edilecek 142 konutun ihalesi geçtiğimiz ay yapılmıştı. Şu anda bölgede altyapı çalışmaları sürüyor. Kısa sürede temeller atılacak ve birkaç ay içerisinde de inşaatlar tamamlanacak." dedi.

Proje ile riskli alanlarda ikamet eden vatandaşların daha güvenli ve modern evlere taşınacağına işaret eden Şenlikoğlu, ikinci etap konut projesinin iş yerleriyle birlikte kent merkezinde uygulanacağını, burada da 130-140 konut yapılacağını, hedeflerinin talepler doğrultusunda bu sayıların artırılması olduğunu aktardı.

"Gerçekten çok yoğun bir çalışma söz konusu"

Şenlikoğlu, kent merkezinde ticari hayatın da hızlı şekilde normale döndüğüne vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"İş yerleri zarar gören vatandaşlarımız için de yeni dükkanların yapımı devam ediyor. Bu yönde tamamlanan iş yerleri hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Yine prefabrik ve konteynerlerden dükkanlar yapılacak. Ben bu konuda da başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ilgililere teşekkür ediyorum. Gerçekten çok yoğun bir çalışma söz konusu. Hedefimiz en kısa zamanda Dereli'de hayatın tam anlamıyla normale dönmesi."

Yapımı devam eden Giresun-Dereli kara yolunda da çalışmaların hızlandığını belirten Şenlikoğlu, yolun önümüzdeki yıl tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Şenlikoğlu, projenin tamamlanmasıyla Dereli'deki ticari hayatın daha da aktif hale geleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Osman Gazi Türbesi'ndeki saygı nöbeti ziyaretçileri duygulandırıyor

2020-10-09 15:46 - Kültür Sanat

EREN TALHA ALTUN KİMDİR ? NERELİ ? HAYATI VE BİYOGRAFİSİ

2020-10-05 06:36 - Genel

Kırgızistan'da protestolar devam ediyor

2020-10-07 12:01 - Dünya

Patara'da 2 bin 400 yıllık 'mutfak' ve 'kadın odası' bulundu

2020-10-03 16:21 - Kültür Sanat

'İkiyüzlü' Batı ülkeleri Mısır'daki idamlara sessiz kaldı

2020-10-07 20:40 - Dünya

Yeni Malatyaspor transfer döneminde en hareketli ekiplerden biri oldu

2020-10-07 15:11 - Spor

Uşaqlara müharibə necə izah edilməlidir? -İrade Celil, Azerbaycan'dan yazıyor-

2020-10-06 11:27 - En Son Yazılar

KKTC'de koalisyon ortağı Halkın Partisi, hükümetten çekilme kararı aldı

2020-10-07 03:06 - Dünya

Anadolu ASİAD'dan Azerbaycan'a destek

2020-10-02 21:39 - Genel

Van'da 5 bin yıl öncesine ait yaşamın izleri bulundu

2020-10-09 15:41 - Teknoloji

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor