?>

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyası bugün başlıyor

Düzenlediği indirim kampanyalarıyla 113 bin 85 alıcıyı konut ve iş yeri sahibi yapan TOKİ, bu yıl uygulamaya koyacağı yüzde 20 indirim kampanyasını bugün başlatıyor. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL - UĞUR ASLANHAN

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yüzde 20 indirim kampanyası bugün başlıyor. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, 30 Eylül'de sona erecek kampanyadan 175 bin vatandaşın yararlanabileceğini söyledi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, indirim kampanyası kapsamında 113 bin 85 alıcıyı konut ve iş yeri sahibi yaptıklarını, bunların TOKİ'ye toplam 4 milyar 427 milyon lira ödediğini kaydetti.

Geçen yıl uygulamaya koydukları yüzde 20 indirim kampanyasından 33 bin vatandaşın faydalandığını aktaran Turan, bugün başlatacakları indirim kampanyasından ise yaklaşık 175 bin kişinin yararlanabileceğini bildirdi.

"Son başvuru 30 Eylül"

Ergün Turan, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri sahiplerinden yoğun talep geldiğini ifade etti.

Talepler üzerine her yıl olduğu gibi bu yıl da borcunu ödeyerek tapusunu almak isteyen vatandaşlar için indirim kampanyası düzenlediklerini anlatan Turan, söz konusu kampanyaya başvuruların bugün başlayacağını söyledi.

Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 22 Ağustos - 30 Eylül tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini dile getirerek, "Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak." dedi.

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerektiğini vurgulayan Turan, "Kampanyamızdan, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmedi." diye konuştu.

"Faizler inmeli"

Turan, geçen yıl yapılan indirim kampanyasında kapatılan 1,4 milyar borcun yaklaşık 710 milyon lirasının yastık altından çıktığını belirterek, bu yıl ki kampanyaya dair beklentilerine yönelik şunları söyledi:

"Bu yıl uygulamaya koyduğumuz indirim kampanyamızdan beklentilerimiz için iki şey çok önemlidir. Birinci moral motivasyon çok önemli. Bir diğeri ise bankaların faizinin belli oranda olması gerekir. Bir hafta önce banka faizleri yüzde 1,06 civarındaydı. Bu faizlerin düşmesi gerekir. Bankalar geçen hafta itibarıyla oran verdi. Bu önemli bir adımdır ama faizlerin 120 ayda da yüzde 0,90 civarına gelmesi gerek.

Vatandaşlarımızla diyalog içerisinde ve kamu biriminin başında birisi olarak banka genel müdürlerimizden de yönetim kurullarından da isteğimizdir. Bu zor günlerde vatandaşlarımızın yararı için faizlerin en azından 120 ayda yüzde 0,90'ın altına gelmesi gerekir."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bimeks 139. mağazasını Biga'da açtı

2016-08-17 16:32 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitlerinin ailelerini ziyaret etti

2016-08-22 00:32 - Siyaset

Katar Havayolları’na ait uçak acil iniş yaptı!

2016-08-18 17:22 - Genel

Bu balığa dokunan yanacak

2016-08-19 16:22 - Çevre-Hayat

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun telefon trafiği

2016-08-16 03:02 - Siyaset

'Bunu anlamak için kahin olmaya gerek yok'

2016-08-18 20:57 - Gündem

Tenor Arda Doğan Beethoven Ödülü'nün sahibi oldu

2016-08-17 16:42 - Kültür Sanat

Vatandaş yılda en fazla 3 araç satabilecek

2016-08-19 14:52 - Ekonomi

Caretta caretta dehşeti

2016-08-15 20:32 - Genel

Dolar/TL FETÖ darbe girişimi öncesi seviyeye yaklaştı

2016-08-18 14:03 - Ekonomi

İlgili Haberler

İtalya Rekabet Kurumu, nakliye ve lojistik şirketi GLS'ye 8 milyon avro para cezası kesti

17:17 - Ekonomi

Türk lirası reel anlamda 5 yılın zirvesinde

17:17 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Limanlarımızda geçen yıl 5 bine yakın gemiyi denetledik

17:15 - Ekonomi

Emtia piyasasında ocak ayında kahve ve değerli metallerdeki yükselişler öne çıktı

17:12 - Ekonomi

Depremzede esnaf ve sanatkar 41,5 milyar liralık kredi kullandı

17:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Filistin Kızılayı: Türkiye'den gönderilen 27 tır yardım Gazze'nin kuzeyine ulaştı

17:27 - Dünya

Türkiye ile Mısır arasındaki kültür ve turizm işbirliği güçleniyor

17:22 - Gündem

İtalya Rekabet Kurumu, nakliye ve lojistik şirketi GLS'ye 8 milyon avro para cezası kesti

17:17 - Ekonomi

Ege Denizi'nde 26 Ocak'tan bu yana 754 deprem meydana geldi

17:16 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Limanlarımızda geçen yıl 5 bine yakın gemiyi denetledik

17:15 - Ekonomi