?>

TOKİ Kayaşehir 2+1 kura sonuçları tam liste

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de mahalle konseptiyle inşa edilen bin 892 konutun kura sonuçlarının 2+1 çekiliş kurası 4 ekim'de saat 10.00'da yapılan çekiliş sonucunda belli oldu. İşte 2017 TOKİ Kayaşehir 2+1 kura çekimi sonuçları

Genel - 7 yıl önce

TOKİ tarafından Kayaşehir’de mahalle konseptiyle yapılan Bin 892 konut için 2+1 evler için kura çekimi gerçekleştirildi.Saat 10.00'da yapılan çekiliş sonucunda 2+1 evlerin kura çekimi belli oldu.

EV ALMAYA HAK KAZANANLARIN SÖZLEŞMESİ 16 EKİM'DE

Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanarak konutu belirlenen veya konut sayısından az başvuru olması nedeni ile başvuru sırasına göre konut seçimi yapan alıcılar; peşinat bedelinden, %25 veya %40) başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı 16 Ekim – 07 Kasım 2017 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası A.Ş. İkitelli Şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır.

TAKSİTLER SÖZLEŞME BAŞLADIKTAN BİR AY SONRA

Taksit ödemeleri, sözleşme imzalama tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacaktır. İlk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2018 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

DAİRELER 18 AY İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK

Konutlar Sözleşme tarihinden itibaren 18 ay içerisinde teslim edilecektir. Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek program dahilinde gerçekleştirilecek.

Satış bedelleri KDV hariç bedeller olup, Gayrimenkul Satış Sözleşmesinde belirtilen satış bedeli ve teslim tarihine kadar gerçekleşen dönem artışları toplamı üzerinden hesaplanan tutar esas alınarak 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden Katma Değer Vergisi tutarı konutun teslimi öncesinde peşin tahsil edilecek, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden KDV tahsil edilecektir.

4 EKİM 2017 TOKİ KAYAŞEHİR KONUT SONUÇLARI

5 EKİM 2017 TOKİ 3+1 VE 1+1 CANLI YAYINI 

5 EKİM TOKİ 1+1 VE 3+1 SONUÇLARI

TOKİ tarafından Kayaşehir’de yapılan Bin 892 konut için bugün kura çekimi gerçekleştirildi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de yapımı tamamlanan Bin 892 konut için bugün kura çekimi gerçekleştirdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı kura çekiminde vatandaşlar büyük heyecan yaşadı. Kendisi de eşi de engelli olan ve tekerlekli sandalyede kura çekimine gelen Ahmet Tuna, “Çok heyecanlıyım inşallah ev çıkarsa hayatımız da çok şey değişecek. Kendi evimizde asansör yok o yüzden bu evin kurasına girdik. Biz dördüncü katta oturuyoruz evimize inip çıkmamız çok zor oluyor” dedi. Kura sonucu kendisine ev çıkan bir şehit yakını ise, “Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun bize yardımcı oldu ve dairemiz oldu. Heyecandan ne diyeceğimi bilmiyorum kalp rahatsızlığım var. Benim eşim vefat etti 16 senedir bugünü bekliyordum. Gece çalıştım uyumadan buraya geldim. Gece gündüz çalışıyorum" diye konuştu.

Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik yaptığı açıklamada, “Yapmış olduğumuz 1892 konutun kurasını çektik bugün. 131 adet şehit ailesi ve gazilerimize doğrudan ev verdik. 899 engellinin yüzde 5’ine de doğrudan ev verdik ve geri kalan kısmı büyük kuraya girdi. Bu konutlar da mahalle konseptini ön plana çıkardık. Bu proje İstanbul’da son zamanlar da yaptığımız en güzel proje oldu. Yüksek katımız yok yatay katlarımız bulunuyor vatandaşlarımız gün ışığından daha fazla yararlansın diye. Biz sadece konut yapmıyoruz yaşam alanları oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Eski Burdur Valisi Kürklü'ye FETÖ'den gözaltı

2017-09-30 00:37 - Gündem

AK Partili vekil intihar eden vatandaşı böyle ikna etti

2017-09-29 21:12 - Asayiş

Huzurevinden hayata gülümsediler

2017-10-05 13:57 - Çevre-Hayat

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye silah eleştirisi

2017-10-04 14:27 - Gündem

İntihar girişiminde bulunan kişiyi milletvekili ikna etti

2017-09-30 00:07 - Gündem

Almanya 'Jamaika koalisyonu' için görüşmelere hazırlanıyor

2017-10-01 16:26 - Genel

'Azerbaycan, Irak'ın toprak bütünlüğünü destekliyor'

2017-09-29 15:27 - Dünya

4 aylık hamile sağlık çalışanına hastanede saldırı

2017-10-01 14:22 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast davasında karar açıklandı!

2017-10-04 17:52 - Asayiş

BDDK taşıt kredilerindeki sınırı değiştirdi

2017-09-29 17:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor