?>

Tokat'taki depremlerde ağır hasar gören 362 yapıdan 255'inin yıkımı tamamlandı

Tokat'ta geçen yıl meydana gelen depremlerde ağır hasar oluşan 362 yapıdan 255'inin yıkımı tamamlandı.

Gündem - 2 gün önce

Tokat

Geçen yıl 18 Nisan'da Sulusaray ilçesi merkezli meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Sulusaray ile Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde 230 ev, 79 ahır, 25 depo, 25 samanlık ve 3 iş yeri olmak üzere 362 yapıda ağır hasar oluştu.

Depremlerin ardından yürütülen çalışmalar sonucunda üç ilçede yıkım kararı alınan yapılardan 255'inin yıkımı tamamlandı, diğerlerinin ise işlemleri sürüyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından deprem nedeniyle yıkılan evini yapacak olanlara 1 milyon 400 bin, ahırı yapacak olanlara ise 600 bin lira kredi desteğinde bulunulacak.

İki yılı ödemesiz olacak kredi, 18 yılda faizsiz olarak geri ödenecek.

Ev veya ahırlarını yeniden yapmak amacıyla kredi için bugüne kadar 83 kişi başvuruda bulundu.

AFAD tarafından projelendirilen ev ve ahırların yapımına mart veya nisan aylarında başlanması planlanıyor.

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, AA muhabirine, ilçelerinde geçen yıl 18 Nisan'da iki deprem yaşandığını hatırlattı.

Depremlerde ilçelerinin yanı sıra Yeşilyurt ve Artova'da pek çok yapı ile evin hasar aldığını belirten Kılıç, "Depremin hemen ardından devletimiz bütün imkanlarıyla buradaydı. Ankara'dan, Samsun'dan, Sivas'tan, Amasya'dan, Kayseri'den AFAD ekipleri ilçemize geldi. 1 saat içinde 700 personelle deprem sonrası çalışma yapıldı." dedi.

Hasarlı olan 4 cami minaresi ile bir cami de yıkıldı

Depremde can kaybı ve yaralanma olmadığını dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:

"Depremzedelerin iaşeleri Tokat Valiliğimiz, AFAD, kaymakamlık ve belediyelerce karşılandı. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Yaklaşık 300 çadır dağıtımı yapıldı. Akabinde ahır ve evlerde hasar tespitleri yapıldı. Depremlerden sonra 362 yapıda ağır hasar tespit edildi. Bununla ilgili itiraz süreçleri tamamlandı, kesin listeler açıklandı. Hasarlı ev ve ahırların yıkımlarına başlandı. Hasarlı olan 4 cami minaremiz ve bir camimiz de yıkıldı. İlçemizdeki çivisiz cami ise Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilecek."

Suluova ile diğer ilçelerdeki henüz yıkılmayan yapıların yıkımının yakın zamanda gerçekleştirileceğini anlatan Kılıç, "Bürokratik işlemler AFAD ekipleri tarafından yapılıyor. Deprem nedeniyle devletimiz, kurumlarımız, valiliğimiz, kaymakamlık ve belediye olarak her türlü imkanı vatandaşın hizmetine sunduk. Bir sıkıntı yaşamadık Allah'a şükür. Devletimiz vatandaşının yanında." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Emekli öğretmen çift 57 yıllık mutlu evlilikleriyle gençlere örnek oluyor

2025-02-13 16:37 - Çevre-Hayat

Gambiya'nın bağımsızlık kutlamalarında Mehter coşkusu

2025-02-18 17:47 - Magazin

Türkiye Diyanet Vakfı ateşkesten bu yana Gazze'de 200 bin kişiye yardım ulaştırdı

2025-02-15 11:48 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan, yapay zekanın düzenlenmesi çağrısı

2025-02-13 06:37 - Dünya

Sevgililer Günü'nün simgesi "gül"de 5 yıllık ticaret hacmi 18 milyon dolar oldu

2025-02-13 15:23 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlık ittifakının bu kritik süreçte Gazzelileri yalnız ve sahipsiz bırakmayacağına inanıyorum

2025-02-13 16:16 - Siyaset

Erzurum'da düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Kar Voleybolu Şampiyonası devam ediyor

2025-02-12 17:07 - Spor

TÜİK, Ekim-Aralık 2024 dönemi iş gücü istatistiklerini açıkladı

2025-02-18 11:57 - Ekonomi

Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

2025-02-13 22:25 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Kalbinde doğuştan 3 delik bulunan down sendromlu Yusuf, 2 ameliyatla sağlığına kavuştu

2025-02-14 12:17 - Sağlık

İlgili Haberler

YÖK 20 uzman yardımcısı alacak

04:07 - Gündem

İstanbul'da kar şiddetini artırarak devam ediyor

03:58 - Gündem

İstanbul'da etkisini sürdüren kar, kazaları beraberinde getirdi

03:53 - Gündem

İstanbul'da bu gece saat 24.00 itibarıyla her türlü motosiklet aracı ve kuryelerin trafiğe çıkışı yasaklandı

21:16 - Gündem

İstanbul ve bazı illerde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

19:51 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump: ABD tarihindeki en büyük deregülasyon kampanyasını başlattık

05:52 - Dünya

Kanada Başbakanı Trudeau, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü

05:48 - Dünya

CENTCOM Komutanı Kurilla, İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi ile ABD'de görüştü

04:23 - Dünya

Elon Musk, Fed'i de denetleyebileceklerini söyledi

04:17 - Dünya

ABD'de Trump yönetimi, Haitili göçmenlerin sınır dışı edilmelerini engelleyen korumaları kaldır

04:13 - Dünya