?>

Tofaş ve Vodafone Business'tan dijital dönüşümde iş birliği

"Proje ile Tofaş network altyapısı, daha yalın ve esnek bir yapıya kavuşacak. "

Genel - 5 yıl önce

Vodafone, Endüstri 4.0'a uyum sağlayabilmeleri için "Geleceğe Hazır Şebeke" altyapısıyla işletmelere çözümler sunuyor. Bu kapsamda Vodafone Business, 5G'ye hazırlık yatırımlarında Tofaş'ın çözüm ortağı olacak.

Şirket açıklamasına göre, Vodafone, "Özelleştirilmiş Mobil Şebeke" (MPN) ile işletmelerin ihtiyaç ve isteklerine özel hizmet sunuyor. Türk otomotiv sanayiinin şirketlerinden Tofaş, büyüme stratejilerine temel oluşturmak amacıyla planladığı 5G'ye hazırlık yatırımlarında çözüm ortağı olarak Vodafone Business'ı seçti.

İş birliği çerçevesinde Tofaş, Bursa'daki yıllık 450 bin araç üretim kapasitesi olan, 350 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 1 milyon metrekarelik alanda faaliyet gösteren fabrikasında Vodafone Business'ın insanları ve nesneleri Özelleştirilmiş Mobil Şebeke teknolojisiyle birbirine bağlayacak. Şu anda kullandığı kablosuz ve sabit network bağlantılarını Özelleştirilmiş Mobil Şebeke ile değiştirecek olan Tofaş, bu yatırımıyla otomotiv sektöründeki dönüşüme öncülük etmiş olacak.

Özelleştirilmiş Mobil Şebeke sayesinde Tofaş'ın Wi-Fi bağlantısı değiştirilecek, tesisin farklı bölgelerine dağılmış makinelerden ve nesnelerin interneti sensörlerinden veri toplayan Akıllı İstasyonlar'ın ve üretim hattında yer alan sıkma makinelerinin bağlantıları sağlanacak.

Tofaş, işletme için kritik olan hizmetlerle üretim ağları gibi servisleri tesislerinde kurulan lokal şebeke aracılığı ile güvenli, hızlı, düşük gecikmeli ve kesintisiz şekilde sürdürebilecek. İnsanların, stokların, araçların lokasyonlarının belirlenmesi ve güvenliğin sağlanması, operasyonel etkinliğin artırılması ile iş gücü yönetimine destek sağlanması bu teknolojinin sunduğu diğer avantajlar olacak. - "Türkiye'nin 5G hazırlıklarına öncülük etmeye devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, Vodafone'un "herkes için dijital bir gelecek inşa etme" vizyonuyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, 5G'nin gelecekte pek çok teknolojinin altyapısını oluşturacağını, işletmeleri bu geleceğe hazırlamak için çözüm sunduklarını ifade etti.

Vodafone olarak, dünya çapında 5G teknolojisinin gelişiminde kritik rol oynadıklarını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"5G'ye giden yolda Geleceğe Hazır Şebeke altyapımızla müşterilerimizin dijital geleceğe bugünden hazırlanmasına destek oluyoruz. 5G, dijital servislerin ve nesnelerin internetinin akıllı fabrikaları daha esnek ve daha üretken hale getireceği Endüstri 4.0 yolunda önemli bir kilometre taşı olacak.

Endüstri 4.0, 'yeni rekabetçilik' kavramının ve küresel rekabet gücünün iyileştirilmesinin de merkezinde yer alıyor. Biz de 50'yi aşkın ülkede 100 milyondan fazla nesneye hayat vererek dünyanın en büyük nesnelerin interneti hizmet sağlayıcısı konumunda bulunan Vodafone Grubu'ndan aldığımız güçle, tam bu noktada devreye giriyoruz.

Uçtan uca dijitalleşme sağlayan çözümlerimizle işletmelerimizin yanındayız. Amacımız Endüstri 4.0 devrimini yapabilmek için ülkemizin ihtiyacı olan dijital sıçramayı güç birliği ile gerçekleştirebilmek. Tofaş ile iş birliğimiz ülkemiz için örnek teşkil edecek. Çünkü 'Özelleştirilmiş Mobil Şebeke', garantilenmiş bant genişliği, son derece düşük gecikme ve korunan veri akışıyla dijital işletmeler için yeni ufuklar açıyor. Global deneyimimizle Türkiye'nin 5G hazırlıklarına öncülük etmeye devam edeceğiz."  

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

RF Başkurdistan Cumhuriyeti lideri: İstanbul uçak seferlerinin başlatılmasına hazırlanalım

2020-08-03 23:05 - Özel Haber

Azerbaycanlı siyasetçiler Türkiye ile yapılan ortak askeri tatbikatı değerlendirdi

2020-08-04 15:27 - Dünya

Türkiye, Rusya Müslümanları Dini Meclisi ile işbirliğini artırıyor

2020-08-07 07:09 - Özel Haber

Adana'da su kuyusu açmak için kazı yapan aileden 4 kişi yaşamını yitirdi

2020-08-03 20:27 - Gündem

7 ayda yüzde 16,5 daralan hazır giyim ve konfeksiyon sektörü destek bekliyor

2020-08-04 18:17 - Ekonomi

Engelli kuzenler İŞKUR projesiyle hayalini kurdukları işe kavuştu

2020-08-02 15:52 - Çevre-Hayat

Trabzonsporlu futbolcu Abdulkadir Parmak evlendi

2020-08-04 00:56 - Gündem

Bayramda BİP kullanımı yüzde 50 arttı

2020-08-04 14:13 - Genel

Tespihlere imzasını imameyle atıyor

2020-08-04 14:37 - Çevre-Hayat

Diyarbakır annelerinden Övünç: Oğlum gelse çifte bayram yaşarım

2020-08-01 19:48 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Oruç Reis, Somali denizlerindeki sismik çalışmalarının yüzde 50'sini tamamladı

18:18 - Ekonomi

Çiftçilere yaklaşık 2,2 milyar lira tarımsal destek ödemesi yapılacak

18:13 - Ekonomi

Fethiye'de kuvvetli rüzgar nedeniyle tekne battı

18:07 - Gündem

USAID'in medya fonlarını kesmesinden BBC de etkilendi

18:07 - Medya

Kabatepe-Gökçeada hattındaki seferler yarın yapılamayacak

18:06 - Gündem