?>

Ticaret Bakanlığı "e-İhracat Pazarları ve Ülke Gümrük Uygulamaları" rehberini yayımladı

Ticaret Bakanlığı, e-ihracat özelinde hazırlanan "Potansiyel e-İhracat Pazarları Raporu"nu, "e-İhracat Pazarları ve Ülke Gümrük Uygulamaları Rehberi" adı altında güncelleyip genişletti.

Ekonomi - 5 ay önce

Ankara

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın, teknolojik ilerleme ve küresel ticaret dinamikleri doğrultusunda, e-ihracatla Türk marka ve ürünlerinin küresel pazara başarıyla sunulmasına katkı vermeye devam ettiği bildirdi.

Uzak Ülkeler Stratejisi'ne odaklanarak, e-ihracat özelinde hazırlanan "Potansiyel e-İhracat Pazarları Raporu"nun, 2024 için İhracat ve Gümrükler Genel Müdürlüklerinin ortak çalışmasıyla, "e-İhracat Pazarları ve Ülke Gümrük Uygulamaları Rehberi" adı altında güncellenip genişletildiği belirtilen açıklamada, yeni içeriğiyle Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan rehberin, ihracatçılara potansiyel pazarlara dair stratejik bir yol haritası sunduğu ve e-ihracata ilişkin ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri tek bir kaynakta bir araya getirdiği ifade edildi.

Açıklamada, rehberin ayrıntılarına ilişkin ise şu bilgiler paylaşıldı:

"İki ana bölümden oluşan rehberin ilk kısmı olan 'E-İhracat Pazarları' bölümü; sosyoekonomik analizler, ödeme sistemleri, sosyal medya eğilimleri, e-ticaret mevzuatı ve hızlı kargo altyapısı gibi birçok önemli konuda pazara giriş stratejileri oluşturmak için kılavuz bilgiler sunmaktadır. Rehberin ikinci bölümü olan 'Ülke Gümrük Uygulamaları' ise, dış ticaret ve gümrük süreçlerine yönelik derinlemesine bilgiler içermektedir. Bu bölümde, sınır ötesi e-ticaret işlemlerine dair genel prosedürlerden ülkelere özgü vergi uygulamaları, yasaklar, muafiyetler ve zorunlu belgeler gibi detaylı bilgilere kadar ihracatçıların gümrük süreçlerini kolaylaştıracak kapsamlı içerikler sunulmaktadır."

Milli ve uluslararası kaynaklardan yararlanarak hazırlanan rehberin iş dünyası, karar alıcılar ve ilgili tüm paydaşlar için "kıymetli bir bilgi kaynağı" olacağı vurgulanan açıklamada, genişletilen rehberin, firmaların yeni pazarlara girişlerini kolaylaştırarak, bu pazarlarda tutunmaları, büyümeleri ve gümrük süreçlerini etkin bir şekilde yönetmeleri için yine kıymetli bir kaynak olacağının altı çizildi.

Açıklamada, "Ticaret Bakanlığı olarak, ihracatçılarımıza her alanda olduğu gibi e-ihracat alanında da destek olarak, ülkemizi küresel ticarette hak ettiği konuma getirmek için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Putin’den Azerbaycan açıklaması

2024-11-05 16:24 - Özel Haber

Sanal gerçeklik müzesi "Müzeverse", 19 Kasım'da İstanbul'da açılacak

2024-11-07 16:23 - Teknoloji

Netanyahu ile Trump "İran'ı" görüştü

2024-11-06 20:58 - Dünya

Verint, Sistaş ve Genesys'ten müşteri temsilciliğinde yapay zekanın rolüne ilişkin değerlendirm

2024-11-05 16:27 - Ekonomi

AK Parti Grup Başkanı Güler: Ruhsatsız silah kullananlara uygulanacak müeyyideyi arttırıyoruz

2024-11-04 16:48 - Siyaset

BDDK, 3 şirkete faaliyet izni verdi

2024-11-05 09:13 - Ekonomi

Türkiye yeni sezonun ilk iki ayında yaklaşık 519,8 milyon dolarlık fındık ihraç etti

2024-11-04 14:53 - Ekonomi

Gençler ulaştırma projeleri için yarışacak

2024-11-05 16:04 - Ekonomi

Organ nakliyle hayata tutunup memur oldu, şimdi topluma hizmet ediyor

2024-11-05 12:08 - Çevre-Hayat

Balışeyh Belediye Başkanı Hilmi Şen ile şoförü silahlı saldırıda hayatını kaybetti

2024-11-04 13:02 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Yerlikaya: Unutulmasın ki bu çağrı ekonomik bağımsızlığımıza yönelik bir sabotajdır

05:58 - Ekonomi

Dünya Bankasından, Türkiye'de deprem bölgelerinde istihdam için 500 milyon dolarlık finansman

00:27 - Ekonomi

İş dünyasından boykot çağrılarına tepki

23:07 - Ekonomi

Milyarderlerin sayısı ilk kez 3 bini aştı

23:03 - Ekonomi

Bakan Bolat: Boykot çağrısı yapanlara karşı ticaretinde maddi kaybı olan tazminat davası açabilir

22:54 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bakan Yerlikaya: Unutulmasın ki bu çağrı ekonomik bağımsızlığımıza yönelik bir sabotajdır

05:58 - Ekonomi

Trump yönetimi, Princeton Üniversitesine sağlanan çok sayıda araştırma fonunu durdurdu

05:53 - Dünya

Trump'ın politikalarını protesto eden Demokrat senatörün kürsüdeki konuşması 20 saati geçti

03:47 - Dünya

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi

03:43 - Spor

Trabzonspor UEFA Gençlik Ligi'nde yarı finale yükseldi

03:38 - Spor