?>

Ticaret Bakanlığı 552 milyon ithal ürünü denetledi

Ticaret Bakanlığı, bu yılın ilk 4 ayında oyuncaktan tıbbi cihaza, cep telefonundan inşaat demirine kadar 552 milyon ithal ürünü mercek altına aldı.

Ekonomi - 6 yıl önce

Ankara

Ticaret Bakanlığınca, bu yılın ocak-nisan döneminde oyuncaktan tıbbi cihaza, cep telefonundan inşaat demirine kadar 552 milyon ithal ürün denetimden geçirilirken, güvensiz bulunan 1,1 milyon ürünün ithalatına izin verilmedi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bakanlık, hem tüketicilerin can ve mal güvenliğinin korunmasını sağlamak hem de Türkiye'deki üreticilerin kalitesiz ve güvensiz ithal ürünler nedeniyle ortaya çıkan haksız rekabete maruz kalmasını önlemek için denetimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Geçen yıl toplam 1,6 milyar ithal ürünü denetleyen ve 18 milyon güvensiz ürünün ülkeye girişini engelleyen Bakanlık ekipleri, bu yılın ilk 4 ayında oyuncaktan tıbbi cihaza, cep telefonundan inşaat demirine kadar 552 milyon ithal ürünü mercek altına aldı.

Denetime tabi tutulan ürünlerden yaklaşık 1,1 milyonun yurda girişine güvensiz oldukları için izin verilmedi. Bu ürünler arasında 140 bin tıbbi cihaz, 50 bin oyuncak, 84 bin iş eldiveni, 90 bin aydınlatma cihazı ve 68 ton inşaat demiri bulunuyor.

142 bin akıllı bileklik ve kablosuz kulaklık uygunsuz çıktı

Söz konusu ürünler arasında 350 bin adaptör/şarj cihazı, 90 bin armatür, avize, led aydınlatma cihazı yer alırken, 142 bin akıllı bileklik ve kablosuz kulaklık ile 39 bin araç farı da uygunsuz bulundu.

Yeni risk odaklı denetim politikası çerçevesinde, ürünlerinde belli standartları sağlamış, bu yönde iyi bir performans geçmişi olan firmalar yerine riskli firmaların ve ürünlerin denetimlerine odaklanan Bakanlık, böylelikle denetimlerini daha etkin, daha verimli ve hedefe odaklı yürütüyor.

Bu uygulamalarla şirketler, daha güvenilir olmaya teşvik edilirken, tüketici bilincinin artmasına da katkıda bulunuluyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Özel çocuklar kodlamayı origamiyle öğreniyor

2019-06-06 22:47 - Çevre-Hayat

Pençe harekatında çok sayıda mühimmat ele geçirildi

2019-06-02 02:22 - Gündem

Siirt'te köy yolunda heyelan

2019-06-03 23:07 - Asayiş

MHP Genel Sekreteri Büyükataman: Profesyonel bir hırsızlık örneği ortaya çıkmıştır

2019-06-05 20:30 - Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Karanlık odaklar hain emellerini gerçekleştiremeyecek

2019-06-03 19:31 - Genel

3 ilçe ve bir beldede yarın sandık kurulacak

2019-06-01 14:37 - Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 15 Temmuz gazisine ziyaret

2019-06-04 17:12 - Gündem

Alkollü sürücünün çarptığı kağıt toplayıcısı hayatını kaybetti

2019-06-05 16:28 - Asayiş

'Avrupa’da kimlik siyaseti giderek baskın hale gelmekte'

2019-06-02 10:37 - Dünya

Sosyete yiyeceği 'kavılca' fakir sofralarına lezzet katacak

2019-06-06 22:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Münih'te 'Teröre Finansman Yok Konferansı'na katıldı

16:57 - Ekonomi

TMSF'den "kayyımlık yetkileri ile ilgili iddialara" ilişkin açıklama

12:48 - Ekonomi

Gelişen ikili ilişkiler ışığında Slovenya'ya ihracat rekoru kırıldı

12:33 - Ekonomi

THK 100. yaşında yeniden yapılanmaya odaklanacak

12:27 - Ekonomi

Maliye, kırmızı et sektörünün devlerini kayıt dışılık takibine aldı

12:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor