?>

Ticaret Bakanı Pekcan, Güney Koreli mevkidaşı ile görüştü

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Paris’te Güney Kore Ticaret Bakanı Yoo Myunghee ile görüştü.

Politika - 6 yıl önce

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Paris’te Güney Kore Ticaret Bakanı Yoo Myunghee ile görüştü.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, OECD Bakanlar Konseyi Toplantısına katılmak üzere geldiği Fransa’nın başkenti Paris’te, temasları kapsamında Güney Koreli mevkidaşı ile bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre, OECD Genel Merkezinde basına kapalı gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacminin dengeli artırılmasına ilişkin konular ele alındı. Bu kapsamda Türkiye’nin Güney Kore ile ticaret açığının azaltılması ve Türkiye’nin ihracat potansiyelinin harekete geçirilmesi için atılabilecek ortak adımlar görüşüldü.

Görüşmede, iki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmasının daha etkin kullanılması gerektiğine işaret edilirken, Türkiye’den özellikle tarım ürünleri ticaretinin geliştirilmesine yönelik talepler dile getirildi. Diğer taraftan iki ülkenin ticaret alım heyetleri ve Koreli alıcıların Türk ihracatçıları ile bir araya getirilmesi konusunda öncülük edilmesinin önemli olduğunu vurgulandı.

“TÜRKİYE’NİN HEDEF PAZAR GÜNEY KORE’YE İHRACATI ARTMALI”

Ticaret Bakanı Pekcan görüşmede, iki ülke arasındaki ticaretin 2018 yılında 7,2 milyar dolara ulaştığına işaret ederek, Türkiye’nin dış ticaret açığının yaklaşık yüzde 10’unun Güney Kore kaynaklı olduğu dikkate alındığında hedef pazarlardan Güney Kore’ye ihracatın artırılmasının öncelikli bir konu olduğunu kaydetti.

Güney Koreli şirketleri Türkiye’de yatırıma davet eden Pekcan, bu kapsamda petro kimya, çelik, televizyon panelleri, elektrikli piller, bina kaplama malzemeleri, tıbbi cihazlar, cep telefonları ve güneş panelleri gibi sektörlerin hedef alanlar olabileceğine dikkati çekti.

Pekcan ayrıca blockchain, yapay zeka gibi teknolojilerin ticaret platformlarına aktarılması yönündeki çalışmalarda Güney Kore ile işbirliğinin artırılması gerektiğini söyledi.

İKİ ÜLKENİN İLK KADIN TİCARET BAKANLARI

Öte yandan Güney Koreli Bakan Myunghee, kendisinin de Pekcan gibi Güney Kore’nin ilk kadın Ticaret Bakanı olduğunu dile getirerek, Türkiye ile ticaretin geliştirilmesine önem verdiklerini söyledi. Myunguhee, bu kapsamda karşılıklı işbirliğini artırarak devam ettirme konusunda mutabık olduklarını ifade etti.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Çavuşoğlu'na Japonya İmparatorundan devlet nişanı

2019-05-22 22:32 - Dünya

Bee'o Propolis'in kurucusu Aslı Elif Tanuğur Samancı'ya ödül

2019-05-20 14:48 - Genel

İlkay Gündoğan Almanya Milli Takımı aday kadrosuna çağrıldı

2019-05-22 17:27 - Spor

Bakan Koca'dan asitli saldırı mağduru Berfin Özek'e ziyaret

2019-05-17 18:17 - Sağlık

Bu habere çok şaşıracaksınız! 1 Kilo altını iade edebilmek için...

2019-05-22 19:55 - Çevre-Hayat

İlk ve ortaöğretim öğretmenlerine “Astronomi” eğitimi

2019-05-20 14:57 - Eğitim

Karaman: "Aslan payı oyuncularımın"

2019-05-19 01:29 - Spor

Afganistan uyruklu 30 düzensiz göçmen ve 1 organizatör yakalandı

2019-05-18 20:00 - Asayiş

'İstanbul'dan Meksiko'ya doğrudan uçuşlar başlıyor'

2019-05-21 21:32 - Çevre & Seyahat

Azınlık kanaat önderleri 'birlik fotoğrafı'nı yorumladı

2019-05-22 16:02 - Gündem

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Maradona'nın ölümüne ilişkin davada savcı, fotoğrafla suçlamada bulundu

00:37 - Spor

Trump'ın Ankara Büyükelçisi adayı Tom Barrack'ın ismi onay için Senato'ya gönderildi

00:18 - Dünya

Tel Aviv'in Gazze'deki 10 İsrailli esire karşılık ateşkesin 60 gün uzatılmasını önerdiği b

23:43 - Dünya

Hollanda'da Müslümanlar ve farklı dini toplulukların temsilcileri iftarda buluştu

23:37 - Dünya

Hollanda Başbakanı Schoof: Avrupa savunmasına daha fazla yatırım yapmalıyız

23:12 - Dünya