?>

TFF'den futbol ailesinin mensuplarına uyarı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), futbol ailesinin mensuplarının federasyonu ilgilendiren konularda kaos ortamını körükleyen açıklamalarının üzülerek takip edildiğini belirtti.

Spor - 1 yıl önce

İstanbul

TFF'den yapılan açıklamada, "Türk futbolunda uzun yıllardır çözülemeyen kronik sorunlara odaklandığımız ve Avrupa'da sportif başarılar elde ettiğimiz bu süreçte Trendyol Süper Lig'in henüz ikinci haftası geride kalmışken futbol ailemizin mensupları tarafından sosyal medya, yazılı basın ve televizyonlar aracılığıyla federasyonumuzu ilgilendiren konularda yapılan, kaos ortamını körükleyen açıklamaları üzülerek takip ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Birlik vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Köklü bir maziye ve tarihe altın harflerle kazınan başarılara sahip futbolumuzu suni gündemlerin uzağında tutmak ve yeni başarı hikayeleri yazmak için TFF'nin çabalarının yanı sıra amatörden Süper Lig kulüplerine kadar futbolun her bir bileşeninin elini taşın altına koyması, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekmektedir. Skor odaklı kısır çekişmeler ve hiçbir yere varmayan günlük tartışmalar yerine futbolumuzun gelecek vizyonuna odaklanan, oyunun güzelliklerini öne çıkaran, tüm paydaşların 'Ben' değil 'Biz' diyebildiği bir düşünce anlayışı Türk futbolunu çok daha ileriye taşıyacaktır. Türk futboluna güvenin öncüsü TFF'den kulüplerimize, başkanlarımızdan teknik direktörlerimize, futbolcularımızdan hakemlerimize kadar futbolumuzun paydaşlarının itibarına zarar verecek söz ve eylemlerde bulunanlara gerekli cezai yaptırımların uygulanmaya devam edeceğini, Türk futbolunun yükselen trendini sürdürebilmesi için bu konuda tüm tarafların gerekli hassasiyeti göstermelerini beklediğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Yarı otomatik ofsayt sistemi ikinci yarıda devreye girecek

Türk futbolunun marka değerinin arttırılması ve kulüpler arasında adil rekabet şartlarının tesis edilmesinin TFF tarafından her şeyin üstünde tutulduğunun aktarıldığı açıklamada, "Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana adil, eşit, şeffaf ve tarafsız yönetim anlayışıyla önemli projelere imza attık. Dijital hakem atama sistemi, gözlemcilik ve mentorluk yapısının değişimi, Hakem Akademisi ve Avrupa'dan alanında en iyi hakem hocaları ile düzenlediğimiz eğitim ve gelişim programlarının yanı sıra Trendyol Süper Lig kulüplerimizin VAR ve hakem kararlarına ilişkin Merkez Hakem Kurulu'na itiraz ve bilgi talebinde bulunmasının önünün açılması ve yaklaşık 10 milyon avro yatırımla bu sezonun ikinci yarısından itibaren devreye alacağımız yarı otomatik ofsayt sistemi futboldaki rekabetin dengeli bir şekilde gerçekleşmesine imkan sağlayacak vizyon projelerimiz arasında yer almaktadır." ifadelerine yer verildi.

"Görev süremizde UEFA ülkeler sıralamasında 2021-2022 sezonunda 20'nci sırada yer alan ülkemiz, kulüplerimizin aldığı başarılı sonuçlar ile 2023-2024 sezonunda 10'uncu sıraya, milli takımımız ise FIFA dünya sıralamasında 43'üncü sıradan 41'inci sıraya yükselme başarısı göstermiştir." denilen açıklama, şu ifadelerle son buldu:

"Bu başarılar neticesinde önümüzdeki sezon Türkiye, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2, Avrupa Ligi'nde 2 ve Konferans Ligi'nde 1 olmak üzere Avrupa kupalarında 5 takımla mücadele edecektir. Kulüplerimizin başarılarının sürmesi amacıyla ülkemizi Avrupa'da temsil eden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un bu hafta oynayacakları Süper Lig karşılaşmaları ileri bir tarihe ertelenmiştir. Geçtiğimiz yıl Avrupa Uluslar Ligi'nde grubunu lider bitirerek B Ligi'ne yükselen A Milli Futbol Takımımız ise EURO 2024 elemelerinde kazandığı 9 puanla grubunda lider durumdadır. Ülkemiz ayrıca EURO 2032 UEFA Avrupa Şampiyonası'na İtalya ile birlikte ev sahipliği yapma konusunda önemli bir yol katetmiştir. İstikrardan yana bir anlayışla hem A Milli Futbol Takımımız hem de kulüplerimizin başarılarını taçlandırmak ve ülkemizin uluslararası alandaki marka değerini güçlendirmek Türkiye Futbol Federasyonu olarak birinci önceliğimiz olmaya devam etmektedir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da kooperatif kuran Yörük kadınları markalaşmayı hedefliyor

2023-08-20 11:32 - Çevre-Hayat

Afrika Birliği, Nijer'in üyeliğini askıya aldı

2023-08-22 15:17 - Dünya

Galatasaray, Molde maçının kamp kadrosunu açıkladı

2023-08-22 12:52 - Spor

Tropikal fırtına seviyesine gerileyen Hilary Kasırgası, Meksika ve ABD'de etkisini gösteriyor

2023-08-21 14:12 - Dünya

Emtia piyasası geçen hafta da karışık seyrini sürdürdü

2023-08-21 11:27 - Ekonomi

Çocuklukta uzun süre hareketsizlik, ilerleyen dönemlerde kalpte hasarlara sebep olabilir

2023-08-23 20:58 - Sağlık

Ağrı'da devlet desteğiyle patates eken çiftçiler yüksek verim bekliyor

2023-08-22 13:47 - Çevre-Hayat

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Gökyüzüne Türk'ün imzasını atmaya devam edeceğiz

2023-08-22 13:48 - Ekonomi

ABD Ordusu Özel Harekat Komutanlığı raporu: Kadın personel cinsiyetçiliğe maruz kalıyor

2023-08-22 10:22 - Dünya

İran’da kum fırtınası nedeniyle 488 kişi hastaneye kaldırıldı

2023-08-23 11:37 - Dünya

İlgili Haberler

Baran Yıldız'ın Newcastle United'a transferi gerçekleşti

19:52 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın İzlanda maçı biletleri tükendi

17:08 - Spor

Avrupa'nın 5 büyük liginde kış transfer dönemi tamamlandı

16:53 - Spor

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in lisansını çıkarttı

15:37 - Spor

Tottenham'da Radu Dragusin'den kötü haber

15:33 - Spor

Günün Manşetleri

MSB'den Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen askere ilişkin açıklama

20:52 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Kartalkaya'daki otel yangınına ilişkin açıklama

20:48 - Gündem

PepsiCo'nun geliri geçen yılın son çeyreğinde azaldı

20:38 - Ekonomi

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, AGİT PA Başkanı Kauma ile görüştü

20:32 - Siyaset

Almanya Başbakanı Scholz: Avrupa ve Almanya için çelik büyük önem taşıyor

20:28 - Dünya