?>

Tezmaksan Makina ile MEB iş birliği

- İş birliği kapsamında 72 meslek okulunun öğrencilerine eğitim verecek Tezmaksan Akademi’de artık öğretmenler de eğitilecek - Tezmaksan Makina Genel Müdürü ve Tezmaksan Akademi Başkanı Aydoğdu: - "Biz temeli attık, bu temelin üzerine gelişmiş Türkiye sanayisini inşa edecek olan sizlersiniz. Tezmaksan Akademi’den edindiklerinizle hem makinaları daha verimli kullanıp katma değer sağlayacak hem de yeni fikirlerle sektörümüzün ve ülkemizin gelişimine destek olacaksınız"

Genel - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Tezmaksan Makina ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliği gerçekleştirdi.

Tezmaksan Makina'dan yapılan açıklamaya göre, Tezmaksan Makina ve MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğine gitti. Bu kapsamda Tezmaksan Akademi’de eğitim alan öğrencilerin sertifikaları artık MEB onaylı olacak. Öte yandan bugüne kadar yüzlerce öğrencinin eğitim aldığı akademide şimdi de öğretmenlere eğitim başlıyor.

Tezmaksan Makina’nın 2015 yılında takım tezgahları sektöründeki nitelikli eleman sorununu çözmek adına hayata geçirdiği Tezmaksan Akademi, MEB tarafından örnek proje olarak gösterildi. Yapılan iş birliği ile akademiden eğitim alan öğrencilere verilecek olan sertifikalar, MEB onaylı olacak. Böylece akademiden eğitim alan öğrencilerin, MEB onaylı sertifikaları ile iş bulmaları daha kolay olacak.

Ayrıca bugüne kadar birçok öğrencinin eğitim aldığı akademide yeni bir aşamaya daha geçiliyor. 72 meslek okulunun öğrencilerine eğitim verecek Tezmaksan Akademi’de artık öğretmenler de eğitilecek. İlk eğitim programı ise 13-17 Kasım tarihleri arasında Tezmaksan Genel Müdürlüğü’nde yapılacak.

- 8 bin öğrenciye seminer verildi

Tezmaksan’ın kar amacı gütmeden gerçekleştirdiği proje kapsamında bugüne kadar yüzlerce öğrenci eğitim aldı. 2015 yılından bu yana faaliyet gösteren Tezmaksan Akademi, 24 farklı ilden 800 öğrenciye kendi meslekleri ile ilgili eğitim verdi. Akademi kapsamında mesleği sevdirmek ve farkındalık yaratmak amaçlı düzenlenen “Torna ile Şekillenen Hayatlar Semineri” ile 27 farklı ilde 8 bin üzerinde öğrenciye seminer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tezmaksan Makina Genel Müdürü ve Tezmaksan Akademi Başkanı Hakan Aydoğdu, Türkiye’de nitelikli eleman sıkıntısı bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizi gelişmiş ülkelerle kıyasladığımız zaman en büyük problemlerimizin eğitim eksikliği ve nitelikli ara eleman sıkıntısından kaynaklandığını görüyoruz. İnsanı, tüm canlılardan ayıran salt içgüdüleriyle değil, kendisini doğada ‘hakim’ kılan üst benliğiyle yaşaması ve aldığı eğitimle yaşamını şekillendirmesidir. Tezmaksan Makina, yılların verdiği tecrübe ile takım tezgahları sektöründe engin bilgi birikimine ve kültüre sahip oldu. Bu bilgi birikimi ve kültürün yeni bireylere aktarılması da eğitim sayesinde olacaktır. Biz temeli attık, bu temelin üzerine gelişmiş Türkiye sanayisini inşa edecek olan sizlersiniz. Tezmaksan Akademi’den edindiklerinizle hem makinaları daha verimli kullanıp katma değer sağlayacak hem de yeni fikirlerle sektörümüzün ve ülkemizin gelişimine destek olacaksınız."

Haftanın Öne Çıkanları

Kalaycılıkla geçen bir ömür

2017-10-13 15:37 - Çevre-Hayat

Ekmek yiyelim mi yemeyelim mi?

2017-10-14 03:00 - Sağlık

Bütçede en büyük pay yine eğitime ayrıldı

2017-10-16 14:52 - Ekonomi

Belçika'daki PKK kararına savcılıktan itiraz

2017-10-11 17:22 - Dünya

Kamuya 3 bin 251 personel alınacak

2017-10-16 17:07 - Gündem

Eski futbolcular FETÖ elebaşı Gülen ile aynı karede

2017-10-10 16:44 - Genel

Emekli polis memuru mandalina yüzünden 2 pazarcıya kurşun yağdırdı

2017-10-14 01:12 - Asayiş

WhatsApp çok ciddi açık verdi! - Teknoloji Haberleri

2017-10-11 18:07 - Medya

Penbe’den flaş Lucescu ve Arda açıklaması

2017-10-11 19:07 - Spor

Üsküdar’da ayağı takılan genç kız denize düştü

2017-10-12 02:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor