?>

'Terörü bu milletin başından defetmeye ahdettik'

Başbakan Yıldırım, terörle mücadeleye ilişkin, "Bu belayı bu milletin başından defetmeye ahdettik, yemin ettik ve bunu da inşallah sizlerin gayretiyle, çalışmalarınızla halledeceğiz." dedi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 8 yıl önce

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı dolayısıyla Jandarma Genel Komutanlığı heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Başarılarla dolu köklü bir tarihe sahip olan Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümünün idrak edildiğini belirten Yıldırım, yüce Türk milletinin huzurunun, güvenliğinin teminatı olan asırlık teşkilatlardan birisi olan jandarma mensuplarına Türk milleti adına teşekkürlerini sundu.

"Biz bu belayı bu milletin başından defetmeye ahdettik"

Bu yeni dönemde terörle mücadele konseptinde de önemli bir değişikliğe gidildiğine dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu değişiklik, geçtiğimiz yılın ağustos ayı başından itibaren savunma esaslı değil, taarruz esaslı terörle mücadele stratejimizi yürürlüğe koyduk. Bugün jandarma, polis, korucularımız, bazı bölgelerde de yine TSK ile birlikte bu mücadeleyi koordineli bir şekilde sürdürüyoruz. Bugün artık yurdun her köşesinde devlet, güvenlik güçlerimizin marifetiyle duruma tam olarak hakimdir. Terör örgütleri bunun farkındadır ve telaşla sağa sola saldırmaya gayret etmektedir. Milletimiz emin ve rahat olsun ki, biz bu belayı bu milletin başından def etmeye ahdettik, yemin ettik ve bunu da inşallah sizlerin gayretiyle, çalışmalarınızla halledeceğiz."

Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün korkutarak değil, güven ve huzur vererek görev yapan bir teşkilata sahibiz. Bunun örneğini mi istiyorsunuz? Bakın bir jandarma astsubayımız Bingöl'de bir olayla karşı karşıya kalıyor. Bir teröristi yakalıyor ve terörist yakalandıktan sonra 'üşüdüm' diyor. Çıkarıyor parkasını veriyor ve onun bu ihtiyacını gideriyor. İnsanlığını ortaya koyuyor. Bu insanlık dersini veren Kemal kardeşimiz ne yazık ki aynı insanlığı bu alçak teröristlerden göremiyor ve Bingöl'de Genç ilçesinde şehit oluyor."

Güvenlik güçleri arasındaki uyum

Şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere uzun ömürler dileyen Yıldırım, "Terörden arındırmaya çalıştığımız ülkemizde jandarma, teröriste karşı yumruğu vurmayı bilmiş ama yöre halkına da dost eli uzatarak onların terörden zarar görmemesi için Emniyet Genel Müdürlüğümüzün mensuplarıyla, polislerimizle, özel harekatçılarımızla, korucularımızla, askerlerimizle birlikte iç içe onların yaşamdan kopmamaları için gereken gayreti ve fedakarlığı da göstermektedir." diye konuştu.

Güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki uyumunu "fevkalade" olarak nitelendiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Belki de yakın tarihimizde emniyet mensuplarımızın, asker, polis, jandarma, korucu bu kadar ahenkli, uyumlu çalıştığı bir dönem olmamıştır. Böyle olduğu içindir ki terörle mücadelede başarı ortadadır. Bilgi paylaşımı, istihbarat paylaşımı ve operasyonda gerekli koordinasyonun sağlanması... Burada zaman kayıplarının olmaması bu başarının en önemli sebeplerinden biridir. 'Sen', 'ben' demeden ay yıldızın yanına yüreğinizi de koyarak mücadele ediyorsunuz. Onun için hepinizin alnından öpüyor, teşekkür ediyorum. Hislerimize, duygularımıza yeri gelince sahip olmak durumundayız ama yeri geldiğinde de 'Yırtarız dağları enginlere sığmaz taşarız.' Siz tarihimizin altın harflerle yazılan destanının birer kahramanısınız. Göktürklerin yarganları, Selçukluların candarları, ülkemizin jandarması ve milletin cendermesi."

Muhabir: İlkay Güder-Sarp Özer-Yıldız Nevin Gündoğmuş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD'de siyam ikizleri ameliyatla birbirinden ayrıldı

2017-06-14 13:27 - Sağlık

Genler gözden zihin okuma yeteneğini etkiliyor

2017-06-09 17:40 - Genel

Vitor Pereira'ya hapis cezası

2017-06-09 22:37 - Spor

'Fenerbahçe'yi layık olduğu yere taşıyacağız'

2017-06-12 21:52 - Spor

Jeep'ten Renegade'e özel kampanya

2017-06-08 16:07 - Ekonomi

Yüksekdağın yargılandığı dava yeniden ertelendi

2017-06-12 19:17 - Asayiş

Galatasaray transferde hüsrana uğradı

2017-06-09 15:47 - Spor

HDP'li Buldan Diyarbakır Adliyesi'nde ifade verdi

2017-06-13 02:07 - Gündem

ABD heyeti iklim değişikliği başlığına imza atmadı

2017-06-13 01:02 - Dünya

'Odamdan çıkamadım' diyen üsteğmen darbecilere silah taşımış

2017-06-12 16:32 - Gündem

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan: PKK'dan kurtulmamız gerekiyor

09:37 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile görüştü

09:12 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: Hem Suriye ve Türkiye'nin hem de Irak ve Kürtlerin çıkarları için PKK'dan kurtulmalıyız

01:33 - Siyaset

Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özel'in kendisine yönelik iddialarını yalanladı

19:33 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, TÜSİAD'a tepki

18:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD’li gazeteci Hinkle’ye konuşan Rusya KGT Başkanı Karahan: Türkiye ile Rusya, Suriye konusunda mutabık kaldı

09:33 - Özel Haber

Otomotiv Sanayii Derneği ocak ayı üretim ve ihracat verilerini açıkladı

09:23 - Ekonomi

Osmanlı’dan Macaristan’a -Kul Aşı- Gulaş’ın lezzet yolculuğu -Hülya Ayhan yazdı-

09:19 - En Son Yazılar

Organize suç örgütüne yönelik 'Hücre-12' operasyonunda 15 şüpheli tutuklandı

09:18 - Asayiş

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile görüştü

09:12 - Siyaset