?>

Terörden temizlenen İdil'e villa tipi 340 konut

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının terörden temizlenen bölgelerde yürüttüğü inşa ve ihya çalışmaları kapsamında, yüzlerce evin kullanılamaz hale geldiği Şırnak'ın İdil ilçesinde yepyeni bir kent kurulacak. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA - BURCU ÇALIK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının terörden temizlenen bölgelerde yürüttüğü inşa ve ihya çalışmaları kapsamında, yüzlerce evin kullanılamaz hale geldiği Şırnak'ın İdil ilçesinde villa tipi 340 konut yapılacak.

Güneş enerjisi sistemi ve kendine özel bahçeleri bulunacak konutların, kısa sürede teslim edilmesi planlanıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve ilk olarak terörden temizlenen İdil'de hayata geçirilmesine karar verilen projenin, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uygun alanlarda yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Terörden temizlenen Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Silopi, Cizre ve İdil, Hakkari'nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde çalışmalarını sürdüren bakanlık, gelecek 3-6 aylık sürede ilk konutların teslimini hedefliyor.

Projeyle, terör nedeniyle yüzlerce konutun kullanılamaz hale geldiği, çok sayıda vatandaşın da evlerini terk etmek zorunda kaldığı İdil'de tamamı modern tasarlanmış konutlar oluşturulacak.

Villa tipi evler inşa edilecek

Hak sahibi vatandaşların görüşleri ve taleplerinin tek tek alınmasıyla oluşturulan projedeki villa tipi konutlar, 3 artı 1 olarak planlandı.

Vatandaşların talebi üzerine evlerde "damda uyuma", "yün çırpma" gibi bölgeye has alışkanlıkların sürdürülebileceği teras ve verandalar da tasarlandı.

Depreme karşı dayanıklı inşa edilecek evlerin duvarları ise kışın soğuktan, yazın sıcaktan ve nemden koruma özelliğine sahip olacak.

Güneş enerjisi sistemi, özel bahçesi bulunacak

Tamamı çelik kapılı ve içi modern malzemelerle dizayn edilen evlerde, sıcak suyun 24 saat ücretsiz karşılanabilmesi için güneş enerjisi sistemleri de yer alacak.

Evlerin bahçelerinde ise her haneye birer dönümlük "yeşil alan" ayrıldı. Vatandaşlar böylelikle kendi bahçelerinde istedikleri bitkileri yetiştirebilecek. Tüm evlerin çevresi de çimden çitlerle çevrilecek.

340 konut yapılacak

Proje, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında Bakanlar Kurulunca daha önce "riskli alan" ilan edilen İdil'in Aşağı, Yukarı, Atakent, Yenimahalle ve Turgut Özal mahallelerinde uygulanacak.

Bu bölgelerdeki 336 hektarda uygulanacak projede, 340 konut yer alacak.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yıldızların dansı göz kamaştırdı

2016-10-08 13:52 - Çevre-Hayat

Kolombiya'da hükümet hızlı hareket etmek istiyor

2016-10-05 17:17 - Dünya

'22 Ekim günü G.Saray tarihi açısından hayati öneme sahip'

2016-10-08 19:17 - Gündem

'YPG varsa bizim yer almamız söz konusu değil dedik'

2016-10-04 23:17 - Gündem

TBMM Başkanı Kahraman Sydney’de Türklerle buluştu

2016-10-08 14:32 - Gündem

Dolandırıcıların yeni hedefi öğrenciler

2016-10-05 14:42 - Asayiş

Bölücü ve yıkıcı yayınların resmi ilanları kesilecek

2016-10-05 16:37 - Gündem

Hakkari kırsalı ve Irak'ın kuzeyine hava harekatı

2016-10-06 12:07 - Gündem

Balıkçı teknesinin ağlarına takılan cisim şaşırttı

2016-10-03 19:47 - Gündem

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

2016-10-05 21:32 - Gündem

İlgili Haberler

Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem

05:49 - Gündem

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

00:46 - Gündem

Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak

01:53 - Gündem

Dışişleri Bakanlığı, İsveç'teki okul saldırısında hayatını kaybedenler için taziye diledi

00:43 - Gündem

Şırnak'ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan asker için tören düzenlendi

23:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Başkentte 3 katlı iş yerinde çıkan yangın kontrol altına alındı

09:38 - Asayiş

IMF, ABD, Çin, Kanada ve Meksika'yı anlaşmazlıkları çözmeye ve ticareti mümkün kılmaya çağırdı

09:33 - Ekonomi

Suudi Arabistan, Trump'ın 'İsrail ile normalleşme için Filistin Devleti şartından vazgeçtikleri' iddiasını yalanladı

09:28 - Dünya

Antalya'da yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 33 kişi yaralandı

09:22 - Asayiş

Samsun’da kamyona çarpan yolcu otobüsünün sürücüsü öldü, 16 yolcu yaralandı

09:18 - Asayiş