?>

Terör operasyonunda kalemtıraşlı patlayıcı düzeneği ele geçirildi

Siirt'in Eruh ve Pervari ilçe sınırları arasında PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda ele geçirilenler arasında kalemtıraşlı patlayıcı düzeneği ile geçit açmakta kullanılan boru tipi patlayıcı "Bangalore Torpedo" da bulunuyor.

Genel - 7 yıl önce

SİİRT (AA) - Siirt'in Eruh ve Pervari ilçe sınırları arasında PKK'lı teröristlere yönelik "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre Operasyonu"nda tespit edilen 18 sığınak ve barınakta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Operasyonda ele geçirilen PKK'lı teröristlere ait silah ve mühimmatlar, İl Jandarma Alay Komutanlığında basın mensuplarına gösterildi.

Vali Ali Fuat Atik, etkinlikte yaptığı konuşmada, 9 Eylül'de eski Kemerli köyü muhtarını katleden teröristlerden 3'ünün arazide 7 gün 24 saat faaliyet yürüten kahraman askerler ve güvenlik korucuları tarafından 16 Kasım'da etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Her zaman devletinin yanında yer alan Siirt halkının büyük desteği ve istihbarat birimlerinin titiz ve fedakar çalışmalarıyla bölgede barınma arayışındaki PKK'lı teröristlere yönelik Eruh ve Pervari ilçe sınırları arasındaki Akmeşe bölgesinde 30 Kasım'da geniş kapsamlı operasyon düzenlendiğini belirten Atik, operasyonun hazırlık safhasıyla yaklaşık bir hafta sürdüğünü kaydetti.

Teröristlerin kış üslenmesine yönelik çabalarını boşa çıkaracak şekilde 18 sığınak ve barınağın kullanılamaz hale getirildiğini vurgulayan Atik, şöyle konuştu:

"Terör örgütüyle Siirt genelinde son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar amansız mücadelemize, devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla devam edilecektir. Üstün bir performansla her türlü arazi ve iklim koşullarında halkımızın huzur ve güvenliği için kahramanca görev yapan güvenlik gücü mensuplarımızı tebrik ediyorum. Ele geçirilen silah ve mühimmat sayesinde bölücü terör örgütünün hain emelleri ve planları bir kez daha boşa çıkarılmıştır."

Patlayıcı düzeneğinde kalemtıraş kullanılmış

Konuşmanın ardından Albay Uğur Özmen, ele geçirilen 12 kalaşnikof, biksi, RPG-7 roketatar, 16 el bombası, 2 "Bangalore Torpedo", 2 mayın, 188 kilogram amonyum nitrat, 3 kilogram C4 ve A4 patlayıcı, 246 kalemtıraşlı patlayıcı düzeneği, 8 bin 324 fişek, 52 uçaksavar mühimmatı, 15 doçka mühimmatı ve 18 telsizi basın mensuplarına gösterdi.

Patlayıcı düzeneklerinde kalemtıraş kullanılması dikkati çekti.

Geçit açmada kullanılıyor

Ele geçirilen "Bangalore Torpedo"nun (boru tipi patlayıcı) tel engeller ve mayın tarlalarında geçit açmakta kullanıldığı belirtildi.

Öte yandan, Vali Atik, jandarmaya operasyonlarda kullanılmak üzere drone teslim etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün acı günü

2017-12-04 02:42 - Gündem

'Türkiye 15 yılda muazzam bir başarı gösterdi'

2017-11-28 18:32 - Ekonomi

Eli kanlı PKK 863 günde 378 sivili katletti

2017-11-30 18:56 - Genel

Bosna Hersekli lösemi hastası İstanbul’da sağlığına kavuştu

2017-11-30 21:32 - Sağlık

Bursaspor 3 puanı 3 golle aldı

2017-12-03 19:33 - Spor

Erzurum’da lapa lapa kar yağışı

2017-11-30 00:12 - Günün Fotoğrafı

Osmanlıspor, rövanş öncesi avantaj elde etti

2017-11-28 23:25 - Spor

Hobisini kazanca dönüştürdü

2017-12-04 18:19 - Genel

ICTY'den eski Hırvat generalin ölümüyle ilgili araştırma

2017-12-02 01:12 - Dünya

CHP Parti Sözcüsü Tezcan: Belgelerin orijinallerini savcılığa vereceğiz

2017-12-01 17:35 - Politika

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

İsrail medyası: Tel Aviv Gazze'ye karşı savaşı yeniden başlatma planı yapıyor

23:38 - Medya

Doha'daki tarihi ve kültürel mekanlarda iftar vakti top atışı gerçekleştiriliyor

23:32 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

İtalya, Rusya'nın Avrupa'daki En Büyük Üç Ticaret Ortağı arasına girdi

23:23 - Özel Haber

Türk müziğinin usta ismi Edip Akbayram vefat etti

22:55 - Kültür Sanat

Fidan: Amerika'daki son ortaya konulan politikanın Avrupalı liderlerde birtakım soru işaretleri oluşturduğu artık malum

22:55 - Siyaset