?>

TEKNOFEST yarışmalarına başvuruda bulunan üniversite öğrencisi sayısı 4 yılda 21 bini geçti

Festival kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmaları'na 4 yıl boyunca 207 farklı üniversiteden 21 bin 21 öğrenci başvuru yaptı.

Teknoloji - 3 yıl önce

İstanbul

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında gerçekleştirilen ve ilk yılından itibaren üniversite öğrencilerinden yoğun ilgi gören Teknoloji Yarışmaları'na 4 yılda 207 farklı üniversiteden 21 bin 21 öğrenci başvuruda bulundu.

TEKNOFEST'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen Teknoloji Yarışmaları'na başvurularda bu yıl 640 başvuru ile Gaziantep Üniversitesi ilk sırada yer aldı. 621 başvuru ile Gazi Üniversitesi ikinci, 460 başvuru ile Anadolu Üniversitesi 3. sırada yer aldı.

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle ilk olarak 2018 yılında düzenlenen festivalde Teknoloji Yarışmaları'na 4 yıl boyunca 207 farklı üniversiteden 21 bin 21 öğrenci başvuru yaptı.

Yarışmalarda 2018 yılından bugüne kadar toplamda 812 öğrenci ile Gaziantep Üniversitesi en çok başvuru yapan üniversite olarak öne çıktı. Gazi Üniversitesi 800 başvuru ile ikinci, 625 öğrencinin başvurduğu Yıldız Teknik Üniversitesi üçüncü oldu.

Türkiye’nin 81 ilinden gençlerin ilgi gösterdiği yarışmalarda Marmara Üniversitesi 604, Anadolu Üniversitesi 549, Karadeniz Teknik Üniversitesi 535, Atatürk Üniversitesi 516, İstanbul Teknik Üniversitesi 515, Selçuk Üniversitesi 484 ve Necmettin Erbakan Üniversitesi 445 başvuru ile ilk 10 üniversite arasında yer adı.

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen ve toplumun her kesiminde ilgi uyandıran festivalde binlerce genç hayallerini gerçekleştirmek için birbirinden farklı kategorilerde düzenlenen teknoloji yarışmalarına başvuruyor.

Yarışlar bu yıl 35 kategoride düzenlenecek

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için roketten otonom sistemlere, tarımdan sualtı sistemlerine bu yıl 35 farklı kategoride düzenleniyor.

Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Sağlıkta Yapay Zeka, Turizm Teknolojileri, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Sanayide Dijital Teknolojiler yarışmaları bu yıl ilk kez düzenlenecek.

Teknoloji yarışmalarında ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar binlerce genç hayallerinin peşinden koşacak.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında yeniden İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

Yarışmalar kapsamında binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 7 milyon liranın üzerinde malzeme desteği sağlanıyor.

TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlar ise 5 milyon liranın üzerinde ödülün sahibi olacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Lübnan'da halkın haftalardır süren benzin kuyrukları çilesine şimdi de ekmek kuyrukları eklendi

2021-08-14 19:46 - Dünya

Beşiktaş kaleci Mert Günok ile sözleşme imzaladı

2021-08-15 23:59 - Gündem

ABD'de Tesla'nın 'otopilot' sürücü destek sistemine yönelik soruşturma başlatıldı

2021-08-16 19:50 - Dünya

Facebook, Taliban’la ilgili içerikleri yasakladı

2021-08-17 19:22 - Medya

Gazze'deki zorlu yaşam 'Gazze Mon Amour' filmiyle beyazperdeye yansıyor

2021-08-19 02:26 - Kültür Sanat

TEKNOFEST yarışmalarına başvuruda bulunan üniversite öğrencisi sayısı 4 yılda 21 bini geçti

2021-08-19 14:37 - Teknoloji

Adana Demirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba'nın hedefi Süper Lig'de kalıcı olmak

2021-08-12 18:36 - Spor

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 210 milyonu geçti

2021-08-19 12:11 - Dünya

Bakan Varank: Katma değerli üretim yapan firmaları desteklemeye devam edeceğiz

2021-08-19 13:45 - Siyaset

Zorlu Holding'in “Akıllı Hayat 2030“ eğitimleri devam ediyor

2021-08-18 14:20 - Yerel haber-Şirket Haber

İlgili Haberler

Türk zırhlısı Ejder Yalçın'ın EWB versiyonu IDEX 2025'te sergilenecek

17:22 - Teknoloji

Çin, Guovang takım uydu ağının parçasını oluşturacak internet uydularının ikinci grubunu fırlattı

16:52 - Teknoloji

IEA, kendi Yapay Zeka ve Enerji Gözlemevi'ni açacak

16:18 - Teknoloji

TEKNOFEST Finansal Teknolojiler Yarışması'na başvurular sürüyor

15:32 - Teknoloji

BM, yapay zekayla ilgili uluslararası bilim paneli kurulması çağrısı yaptı

15:08 - Teknoloji

Günün Manşetleri

NASA'nın uzayda mahsur kalan iki astronotu, planlanandan önce dönebilir

04:22 - Dünya

Hawaii'de Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü

03:48 - Dünya

Elon Musk, harcamalarda kesintiye gidilmemesi halinde ABD'nin 'iflas edeceğini' söyledi

03:12 - Dünya

İsrail'de 7 Ekim 2023 saldırılarının ardından 3 milyon kişi travma sonrası stres bozukluğu yaşadı

02:17 - Dünya

Filistin hükümeti Gazze'de barınaklar kurmaya ve bölgeye ilaç göndermeye başladığını açıkladı

02:13 - Dünya