?>

TEKNOFEST Model Uydu Yarışması için başvurular sürüyor

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜRKSAT yürütücülüğünde düzenlenen Model Uydu Yarışması için başvurular devam ediyor.

Teknoloji - 1 ay önce

İstanbul

TEKNOFEST'ten yapılan açıklamaya göre, Model Uydu Yarışması kapsamında yarışmacıların tasarladıkları model uydu, gezegen atmosferinde iniş yapan, sensörlerinden veri toplayan, toplanan verileri bir arayüz ortamına aktaran, mekanik görevleri gerçekleştiren, görüntü kaydı yapan ve anlık veri alışverişi yapabilen faydalı yükü temsil ediyor.

Adaylardan, telemetri ve iletişim gereksinimleri karşılanarak otonom yapının sağlandığı disiplinler arası çalışan bir sistemi geliştirerek gerçek sistemlerin çeşitli yönlerini yansıtacak şekilde model uydu tasarlamaları isteniyor.

✦ Model Uydu Yarışması ????️????????Gökyüzüyle sinyali koparma! Hemen başvur! ???????? Son Başvuru: 20 Şubat 2025???? Detaylı Bilgi: https://t.co/PPOQTyd3m9???? @turksat pic.twitter.com/cBWYYJfd7h

— TEKNOFEST (@teknofest) January 19, 2025

Model Uydu Yarışması, 10. yılına özel olarak ilk kez üç farklı kategoride düzenleniyor. Birinci kategori Multi-Spektral Mekanik Filtreleme Modülü, ikinci kategori TICOSAT (TÜRKSAT Picosatellite Consellation), üçüncü kategori ise Yakın Uzay Yolcusu olarak belirlendi.

Yarışma, katılımcıların uydunun tüm süreçlerini öğrenmelerini sağlıyor

Lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencilere, teorik bilgiyi pratiğe dönüştürme fırsatı sunan ve disiplinler arası çalışma becerisi kazandırmayı amaçlayan yarışmada, her kategorinin dereceye giren ilk üç takımına ödül veriliyor.

Multi-Spektral Mekanik Filtreleme Modülü kategorisinin birincisine 250 bin lira, ikincisine 200 bin lira, üçüncüsüne 150 bin lira, TICOSAT (TÜRKSAT Picosatellite Consellation) ve Yakın Uzay Yolcusu kategorilerinde ise birincilere 300 bin lira, ikincilere 250 bin lira, üçüncülere 200 bin lira ödül verilecek.

Uzay teknolojilerinin milli olarak üretilmesine katkı sağlayan yarışma, katılımcıların uydunun tüm süreçlerini öğrenmelerini sağlıyor. Yarışma aynı zamanda öğrencilere, diğer üniversite takımlarıyla tecrübe paylaşımı, sektörde faaliyet gösteren kurumlar, şirketler, uzmanlar ve mühendisler ile iletişim imkanı sunuyor. Yarışma ile dünyanın geleceğini şekillendirecek uzay teknolojileri alanında insan kaynağı yetiştirilmesi hedefleniyor.

Yarışmaya başvurular 20 Şubat’ta sona erecek.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bodrum FK, Eyüpspor maçının hazırlıklarını sürdürdü

2025-01-22 15:17 - Spor

Mersin'de geliştirilen insansız deniz aracı OKHAN tanıtıldı

2025-01-17 19:43 - Teknoloji

Beşiktaş-Athletic Bilbao karşılaşmasını Avusturyalı hakem Julian Weinberger yönetecek

2025-01-20 12:43 - Spor

ABD Başkanı Trump, Kanada ve Meksika'ya uygulamayı planladığı tarifeler için 1 Şubat'ı işaret etti

2025-01-21 06:03 - Dünya

Karadeniz'de üç ildeki 128 köy yolunda karla mücadele çalışmaları devam ediyor

2025-01-21 14:47 - Çevre & Seyahat

Toyota Hilux, 2025 Dakar Rallisi'nde zafere ulaştı

2025-01-20 19:07 - Magazin

Hamas, 3 İsrailli kadın esiri Kızılhaç'a teslim etti

2025-01-19 18:32 - Dünya

Galatasaray, Avrupa'da 325. kez sahne alacak

2025-01-20 11:27 - Spor

Anadolu Ajansının hazırladığı "Cumhuriyet'in Büyük Projeleri" kitabı satışta

2025-01-17 16:52 - Gündem

Fenerbahçe, Avrupa'da 281. maçına çıkacak

2025-01-22 11:28 - Spor

İlgili Haberler

Erzurum'da "Kış Bilim Festivali" teknoloji atölye etkinlikleriyle başladı

16:18 - Teknoloji

Japon bilim insanları, dünyanın en büyük "biyohibrit" robot elini geliştirdi

16:07 - Teknoloji

Savunma sanayisinin ALPHA'sı Türkiye'yi sevindirecek

13:02 - Teknoloji

Türkiye'de cepten ilk 'alo'nun üzerinden 31 yıl geçti, gözler 5G'de

12:02 - Teknoloji

Askeri kara aracı Al Washaq'ın 'aklı' Türkiye'den

11:57 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Gazze Şeridi'nde yeni eğitim öğretim dönemi başladı

17:23 - Dünya

Como'nun Napoli'yi yendiği Serie A'da zirve el değiştirdi

17:17 - Spor

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a tebrik telefo

17:13 - Siyaset

Brüksel'de aynı bölgede bu ay içinde 5. kez silahlı saldırı düzenlendi

17:07 - Dünya

İsrail savaş uçaklarından Nasrallah'ın cenaze töreni sırasında Beyrut semalarında alçak uçuş

17:02 - Dünya