?>

Tekfen Tarım, “sağlıklı ürün ve temiz toprak“ hedefine kilitlendi

“Proje ile meyve üreticilerini ve çiftçileri sürdürülebilir tarım konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz”

Genel - 5 yıl önce

Tekfen Tarım bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Alanar Meyve, pestisit kullanımındaki sorunların giderilmesi ve bilinçsiz kullanımın önüne geçilmesini amaçlayan “Alanar PUMA” projesini Berlin’ de gerçekleştirilen Fruit Logistica 2020 Fuarı'nda tanıttı.

Pestisit kullanımındaki sorunların giderilmesi ve bilinçsiz kullanımın önüne geçilmesini Türkiye’nin ihracat potansiyelinin artırılmasını ve bugün için sağlıklı ürünler, gelecek nesiller için temiz topraklar bırakılmasını hedefleyen Alanar PUMA projesi ilk kez Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen 132 ülkeden yaş meyve ve sebze sektörü temsilcililerin katıldığı Fruit Logistica 2020 Fuarı'nda tanıtıldı.

Tekfen Tarım'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Tekfen Tarım Genel Müdürü Emrah İnce ise tarımsal ürünlerin kalitesini ve güvenirliğini direkt olarak etkileyen unsurlardan birinin de Pestisit kullanımı olduğunu belirterek, bu bilgiden yola çıkarak gıda güvenliği alanında Türkiye’deki üreticiler için önemli olan bu projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydetti.

İnce, ‘‘Pestisit Uygulamalarına Müdahele Aracı’’ veya kısaca Alanar PUMA adını verdiğimiz proje ile meyve üreticilerini ve çiftçileri sürdürülebilir tarım konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz.” diyerek şunlara dikkati çekti:

“Bu proje ile Türkiye’nin ihracat potansiyelinin artırılmasını ve bugün için sağlıklı ürünler, gelecek nesiller için temiz topraklar bırakılmasını hedefliyoruz.

Bu alandaki hedefimiz özellikle kiraz, nar, incir, kayısı vb. yaş meyve üreticilerinde maksimum düzeyde bilinç uyandırarak sağlıklı bir gelecek için güvenilir ve pestisit kalıntısı içermeyen meyvelerin yetiştirilmesinin önünü açmak.

Bu sayede iç piyasa için üretim ve ihraç edilecek meyvelerde olası pestisit kalıntısı sıkıntılarının önüne geçilmesi, çifçinin bilinçlendirilerek ihracat potansiyelinin artırılması ve katma değer yaratılması hedefleniyor.”

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan: Askerimize yapılan saldırı Türkiye açısından Suriye'de yeni bir dönemin miladıdır

2020-02-05 17:54 - Gündem

FETÖ'nün ABD'deki okulu LGBT pilot eğitimi için gönüllü oldu

2020-02-04 11:47 - Dünya

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Gök kubbeyi Mehmedimizi toprağa düşüren alçakların başına yıkın

2020-02-04 14:52 - Siyaset

Van'da çığ düşmesi ve İstanbul'daki uçak kazası dolayısıyla dünyadan taziye mesajları

2020-02-06 15:42 - Gündem

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Güldere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretini değerlendirdi

2020-02-04 19:27 - Dünya

Manisa'daki depremde 305 ağır hasarlı yapı-konut tespit edildi

2020-02-06 21:30 - Genel

Adana derbisinde 61. randevu heyecanı

2020-02-06 14:27 - Spor

Bakan Pakdemirli: Son 17 yılda 141 milyar lira tarımsal hibe ve destek verdik

2020-02-06 17:48 - Genel

Fransa'da emeklilik reformuna karşı çıkanlar yeniden sokaklarda

2020-02-07 01:12 - Dünya

Filistin Devlet Başkanı Abbas: Tarihe Kudüs'ü satan veya vazgeçen biri olarak geçmeyeceğim

2020-02-01 18:12 - Dünya

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Avrupa, Trump’a blöf yapmak için Ukrayna’yı kullanmak istiyor -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

08:08 - En Son Yazılar

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar

Dışişleri Bakanı Fidan: Hem Suriye ve Türkiye'nin hem de Irak ve Kürtlerin çıkarları için PKK'dan kurtulmalıyız

01:33 - Siyaset

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya