?>

Tek eliyle Kur’an-ı Kerim’i 9 ayda yazdı

Doğuştan sağ eli engelli olan Samiye Aksan, emekli olduktan sonra sol eliyle hat yazmayı öğrenerek, Kur’an-ı Kerim’i 9 ay gibi kısa bir sürede tamamladığını ve hediye olarak dağıttığını söyledi.

Gündem - 9 yıl önce

Canik Belediyesi ve İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İHYA-DER) tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa, Türkiye'de son yüzyılda Kur’an-ı Kerim’i yazan ve neşreden kadın olan Samiye Aksan konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim’i yazmaya Hasan Çelebi hocasının desteğiyle karar verdiğini belirten Hattat Samiye Aksan, “Kur’an-ı Kerim’den önce ben Amme cüzü yazdım. Amme cüzünün 1-2 sayfasını yazdım. Sonra çok hoşuma gitti ve hat sanatı yazarken çok mutlu oluyorum. Hat sanatı benim dünyamda bir aşk. Hoşuma gidince tamamını yazdım. Amme cüzü daha sonra sponsorların sayesinde bin tane basıldı ve hediye ettik. Sonra Kur’an-ı Kerim’i yazmayı çok istiyordum. 

Hasan Çelebi hocamızda bana yazmamı söyledi. Onun bana verdiği güçle Kur’an-ı Kerim’i 9 ay gibi kısa bir sürede yazdım ve bitirdim. Daha sonra yine sponsorlarımın aracılığı ile basıldı ve hiçbir kar amacı gütmeden hediye edildi. Bu herkese nasip olmayan bir şey. Onun için çok mutluyum" dedi.Konferansa, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in eşi Nimet Genç, hattat öğreticileri Dr. Hakan Özsaraç, Halil İbrahim Alperen, Hatice Kübra Ersoy, Elif Ar ve Elif Yakut ile Canikli kadınlar katıldı. 

Kaynak: IHA

dikgazete.com
Haftanın Öne Çıkanları

Burası Adana

2016-03-06 12:37 - Asayiş

Süreç resmen başladı

2016-03-01 20:55 - Asayiş

Kılıçdaroğlu da bildiğiniz gibi!.. Kayyım değerlendirmesi de aynı 'Paralel'de

2016-03-04 19:51 - Politika

Koca şiddetinden hayata dönüş

2016-03-06 12:35 - Asayiş

Yoğun iş temposuna dayanamadı

2016-03-06 16:12 - Magazin

Galatasaray: 0 Medipol Başakşehir: 1 -Maç özeti-

2016-03-06 18:34 - Spor

Sami Özey yazdı: DİNDAR NESİL..

2016-03-08 05:53 - En Son Yazılar

Bakan uyardı: Su taşkınları olabilir, dikkat!

2016-03-08 14:00 - Çevre-Hayat

Gaziantep’te karı koca soba kurbanı

2016-03-07 14:30 - Asayiş

MİT TIR’ları davasında tutuklama

2016-03-08 16:59 - Asayiş

İlgili Haberler

Büyükçekmece'de makaslayan tır nedeniyle kapatılan D-100 kara yolu trafiğe açıldı

00:18 - Gündem

Büyükçekmece'de makaslayan tır nedeniyle D-100 kara yolu Edirne yönü trafiğe kapatıldı

23:53 - Gündem

DMM, güçlendirme yapılacak okulda eğitime başlandığı iddiasını yalanladı

23:03 - Gündem

MİT Başkanı Kalın, İran'da temaslarda bulundu

22:57 - Gündem

Malatya'da yolcu minibüsünün devrilmesi sonucu 10 kişi yaralandı

22:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonu yüzde 42'den yüzde 24 civarına düşüreceğiz

01:32 - Ekonomi

Büyükçekmece'de makaslayan tır nedeniyle kapatılan D-100 kara yolu trafiğe açıldı

00:18 - Gündem

Büyükçekmece'de makaslayan tır nedeniyle D-100 kara yolu Edirne yönü trafiğe kapatıldı

23:53 - Gündem

Yunanistan, Ege'deki sismik hareketlilik nedeniyle adalardaki okullarda tatil süresini uzattı

23:48 - Dünya

Suriye'de güvenlik güçleri, Lübnan sınırındaki devrik rejim unsurlarıyla çatışıyor

23:42 - Dünya