TEB'den KOBİ'lerin Endüstri 4.0 sürecine destek

- TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Boz: - "Rekabet üstünlüğü elde etmek için işlerimize teknolojiyi entegre etmemiz şart. Gelişen teknolojiyle birlikte sanayinin de dijitalleştiği günümüzde, KOBİ'lerimizin de küresel rekabet içerisinde yer alabilmesi için yaşanan dijital dönüşüme ayak uydurması ve Endüstri 4.0 sürecine başarıyla adapte olması gerekiyor"

Ekonomi - 6 yıl önce

İSTANBUL (AA) - TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, "Rekabet üstünlüğü elde etmek için işlerimize teknolojiyi entegre etmemiz şart. Gelişen teknolojiyle birlikte sanayinin de dijitalleştiği günümüzde, KOBİ'lerimizin de küresel rekabet içerisinde yer alabilmesi için yaşanan dijital dönüşüme ayak uydurması ve Endüstri 4.0 sürecine başarıyla adapte olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

TEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre Turgut Boz, WIN Euroasia Fuarı kapsamında düzenlenen" Endüstri 4.0 paneli açılışına katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Boz, yaşanan küresel rekabet ortamında, firmaların dijital dönüşüme hızla ayak uydurması gerektiğini belirterek, üretime dayalı sistemden verimliliğe dayalı yeni bir sisteme doğru hızla yol alındığını aktardı.

Rekabetin de artmasıyla üretim dünyasında on yıllardır kabul görmüş kuralların değiştiğini aktaran Boz, şunları kaydetti:

"Rekabet üstünlüğü elde etmek için işlerimize teknolojiyi entegre etmemiz şart. Gelişen teknolojiyle birlikte sanayinin de dijitalleştiği günümüzde, KOBİ'lerimizin de küresel rekabet içerisinde yer alabilmesi için yaşanan dijital dönüşüme ayak uydurması ve Endüstri 4.0 sürecine başarıyla adapte olması gerekiyor. Banka olarak, KOBİ'lerin Endüstri 4.0 sürecine adapte olabilmesi için pek çok çalışma yapıyoruz. KOBİ'lerin rekabetçiliği için çalışmaya devam edeceğiz. Son birkaç yıldır 'Danışman Banka' anlayışımızla, KOBİ'lerin büyümesine ve rekabette öne çıkmasına destek olma amacıyla sunduğumuz hizmetlerimizi, Endüstri 4.0 sürecinde KOBİ'lerimizin teknolojik dönüşümüne de rehberlik edecek formata dönüştürmenin altyapısını hazırladık.

KOBİ’lerimizin Endüstri 4.0 sürecine adapte olabilmesine yardımcı olmak amacıyla il il gezerek TEB KOBİ Akademi Endüstri 4.0 Buluşmaları düzenliyoruz. Büyük şehirlerimizde düzenlemeye başladığımız buluşmalarımızı üretimin kalbinin attığı sanayi bölgelerine de taşımaya başladık. KOBİ'lerimizin bu konudaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik farkındalık sağlama amaçlı TEB KOBİ Akademi Endüstri 4.0 Buluşmaları ile şimdiye kadar 6 ilde 2 binden fazla iş insanına farkındalık kazandırdık."

- "Dijitalleşme KOBİ'ler için olmazsa olmaz"

Turgut Boz, önümüzdeki dönemde KOBİ'lerin dikkat etmesi gereken en önemli trend olarak dijitalleşmeyi gördüklerini ve bu sürecin hızla ilerlemesi için banka olarak ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

Fuar boyunca, şimdiye kadar KOBİ'leri dijital dönüşüme hazırlamak amacıyla sunulan teorik bilgilerin deneyime dönüşmesini gözlemleme fırsatı bulacaklarına dikkat çeken Boz, "Dört gün boyunca imalat sanayinin kalbinin atacağı bu fuarda, 6 farklı sektör çatısı altında çok yönlü olarak sanayinin dijitalleşmesini konuşacağız. Aynı zamanda KOBİ'lerimiz kafalarındaki birçok soruya bu platformda cevap bulma fırsatı yakalayacak. Burada deneyimleyecekleri dijital sistemlerle yapılan üretimin simülasyonlar, robot çalışanlar gibi pek çok teknolojiyle bilgilerini geliştirebilecekler. Dijitalleşme sürecini başarıyla tamamlamış kurumların deneyimlerini bizzat dinleme şansı yakalayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Rachel Corrie... 10 yaşında ilkokuldan mezun olurken yaptığı konuşma

2018-03-16 08:36 - Günün Sesi

Stephen hawking kimdir kısaca, kaç yaşında, keşifleri neler?

2018-03-14 12:47 - Gündem

TBMM'de seçim ittifakına ilişkin kanun teklifi için yoğun mesai

2018-03-11 18:01 - Politika

Kaya tuzu nedir? Nerelerde kullanılır? (İşte kaya tuzunun faydaları)

2018-03-10 09:27 - Sağlık

Helin’in katil zanlısı: 'Silahlara tutkum vardı'

2018-03-15 00:02 - Asayiş

Dünyanın en fakir ve en yoksul ülkesi hangisi? | İşte dünyanın en fakir ülkesi: Burundi

2018-03-11 11:07 - Dünya

İstanbul’da film sahnelerini aratmayan soygun

2018-03-12 13:02 - Asayiş

İdlib'e hava saldırısı: 5 ölü, 15 yaralı

2018-03-14 00:54 - Genel

Tartışmaların odağındaki 'Uber'

2018-03-14 17:48 - Genel

THY'nin Airbus ve Boeing siparişleri kesinleşti

2018-03-10 00:02 - Gündem

İlgili Haberler

Bazı şişe ve cam firmalarına rekabet soruşturması

19:52 - Ekonomi

Fed, faiz indirimlerine başlamadan önce daha fazla güvene ihtiyaç duyduğunu bildirdi

19:13 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: 1 milyar 879 milyon lira destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarıldı

19:02 - Ekonomi

Visa ve Mastercard AB'deki komisyonlarını düşük tutmaya devam edecek

17:32 - Ekonomi

Türkiye'nin fındık ihracatı 6 ayda değerde yüzde 40 artış gösterdi

17:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İran'daki seçimde oyların yarısından fazlası sayıldı, Pezeşkiyan yüzde 52,5 ile önde

04:28 - Dünya

İran'daki cumhurbaşkanı seçiminde reformist aday Pezeşkiyan yüzde 51,5 ile önde

03:33 - Dünya

İran'daki cumhurbaşkanı seçiminde ilk sonuçlara göre Pezeşkiyan önde

02:38 - Dünya

EURO 2024 yarı finalinde İspanya'nın rakibi Fransa oldu

01:13 - Spor

TFF Başkanı Büyükekşi: Merih Demiral'a 2 maçlık ceza haksız, hukuksuz ve adaletsiz

00:23 - Spor