?>

TEB Özel Bankacılık, “fark yaratan yatırımlara“ destek olacak

TEB Özel Bankacılık Pazarlama ve Merkezi Satış Direktörü Telekoğlu: "İş fikrini sorgulayan yatırımcılarla, fark yaratan sosyal girişimlerin yaratıcılarını bir araya getirerek doğru iş ortaklıklarına katkı sunmak istiyoruz" dedi

Ekonomi - 7 yıl önce

İSTANBUL

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Özel Bankacılık, sosyal girişimciliğe yönelik "Fark Yaratan Yatırımlar" adıyla yeni bir çalışma başlattı.

TEB'den yapılan açıklamaya göre, girişimcilik ekosisteminin gelişimini birçok projeyle destekleyen TEB Özel Bankacılık, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla farkındalığı artan sosyal girişimcilik kavramına yönelik yeni bir çalışmayı hayata geçirdi.

"Fark Yaratan Yatırımlar" adıyla düzenlenen etkinliklerde, sosyal girişimci ağı Ashoka iş birliğiyle, sosyal girişimleri potansiyel yatırımcılarla bir araya getirerek sürdürülebilir iş modellerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Önceki yıllarda sosyal finans kavramıyla ilgili Türkiye'de farkındalık yaratılması hedefiyle "Sosyal Finans Toplantıları" düzenlenmeye başlayan TEB Özel Bankacılık ve Ashoka Türkiye, iş birliklerini bir adım ileriye taşıyarak "sosyal girişimcilik" konusuna odaklanmaya başladı.

Bu bağlamda organize edilen ilk buluşmada, yatırım kavramının artık paranın ötesinde, geleceğe yönelik etki yaratacak adımlar olduğu vurgulandı.

Etkinlikte, türetim ekonomisini yaygınlaştırmak için kurulan "good4trust.org", öğrencilerin burslara erişimini daha adil ve kolay hale getiren "E-Bursum", tedarik zincirlerinin şeffaflaşması için çalışan "LaborVoices" sosyal girişimlerinin sunumları yapıldı. Bu girişimlere sosyal finans, kaynak ve network desteği sağlanması hedeflendi.

"Fark yaratan yatırımlar için çalışmaya devam edeceğiz..."

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Özel Bankacılık Pazarlama ve Merkezi Satış Direktörü Hayri Telekoğlu, sosyal girişim kavramının dünyada her geçen gün önemini artırdığına işaret etti.

Sosyal girişimi, "tüm dünyada son zamanlarda en özenle çalışılan ve her kesimin yeni ağlar, topluluklar tarafından desteklenmesinde hemfikir olduğu bir olgu" şeklinde nitelendiren Telekoğlu, TEB ÖZEL olarak iş fikrini sorgulayan yatırımcılarla, fark yaratan sosyal girişimlerin yaratıcılarını bir araya getirerek doğru iş ortaklıklarına katkı sunmak istediklerini kaydetti.

Telekoğlu, TEB ÖZEL olarak 2013'te Melek Yatırım Platformu konsepti altında başlanan modelde girişimci ve yatırımcıları bir araya getirdiklerini aktararak, şunları ifade etti:

"Gelecek ne kadar parlak, bunları birlikte öğrenen bir ağa sahip olduk. Bütün bu süreç içinde girişim/yatırım derken bir yandan dünya ölçülebilir fayda ve sosyal amaçlar hakkında eskisinden daha çok konuşmaya, bu sistemin kendi finansal ürünleri olmaya ve yatırımcı, mentör, girişimci evreni ile farklı bir konumlamaya gittiğini gördük. Buna kayıtsız kalmamız elbet düşünülemezdi.

Ashoka Türkiye, bu anlamda en doğru iş ortağı. 'Yarınlar nasıl olacak' biraz da bize bağlı. Fark yaratan yatırımları sağlamak adına çalışmaya devam edeceğiz."

Ashoka Türkiye Ülke Direktörü Zeynep Meydanoğlu ise sosyal girişimcilerin, Türkiye ve dünyada eğitim, sağlık, çevre ve insan hakları gibi birçok faklı alanda topluluklar üzerinde fark yarattığını dile getirdi.

Ashoka olarak dünyanın 93 ülkesinde 3 bin 800'den fazla sosyal girişimciyle yakından çalıştıklarını, etkilerini artırmaları için onları destek ağlarıyla buluşturduklarını belirten Meydanoğlu, "Bu sosyal girişimcilerin, işlerinin sürekliliğini sağlamak ve sosyal etkilerini artırmak için finansal kaynaklara ulaşmaları gerekli.

TEB Özel Bankacılık desteğiyle yürüttüğümüz Fark Yaratan Yatırımlar projesiyle Türkiye'nin sosyal girişimlerini daha bilinir hale getirmeyi ve finansal desteklere erişimlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Lise öğrencileri hibrit otomobil üretti

2018-05-08 20:32 - Teknoloji

Veliler ve çocukları 'okuma' aşkıyla sınavda ter döktü

2018-05-10 16:32 - Çevre-Hayat

Milli güreşçi Kılıçsallayan'dan bronz madalya

2018-05-05 23:02 - Spor

Gözlerini kapatıp bastonlarla yürüdüler

2018-05-10 20:02 - Çevre-Hayat

Abdi İbrahim'den 1 milyar liralık yatırım hamlesi

2018-05-09 16:36 - Genel

TMSF kayyumluğunda şirketler yüzde 12 büyüdü

2018-05-08 19:30 - Ekonomi

Erzurum’da Mayıs ayında kar yağdı

2018-05-08 19:57 - Gündem

'TSK, FETÖ mensuplarından temizlendikçe çok daha güçlendi'

2018-05-10 19:07 - Gündem

"Ayak bileği sıkışmaları sporcularda sıklıkla görülüyor"

2018-05-08 16:06 - Genel

'Faiz indirimi 200 bin ek konut satışı getirecek'

2018-05-10 18:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Otomotiv Sanayii Derneği ocak ayı üretim ve ihracat verilerini açıkladı

09:23 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Münih'te 'Teröre Finansman Yok Konferansı'na katıldı

16:57 - Ekonomi

TMSF'den "kayyımlık yetkileri ile ilgili iddialara" ilişkin açıklama

12:48 - Ekonomi

Gelişen ikili ilişkiler ışığında Slovenya'ya ihracat rekoru kırıldı

12:33 - Ekonomi

THK 100. yaşında yeniden yapılanmaya odaklanacak

12:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Otomotiv Sanayii Derneği ocak ayı üretim ve ihracat verilerini açıkladı

09:23 - Ekonomi

Osmanlı’dan Macaristan’a -Kul Aşı- Gulaş’ın lezzet yolculuğu -Hülya Ayhan yazdı-

09:19 - En Son Yazılar

Organize suç örgütüne yönelik 'Hücre-12' operasyonunda 15 şüpheli tutuklandı

09:18 - Asayiş

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile görüştü

09:12 - Siyaset

Çin, Kanada savaş gemisinin Tayvan Boğazı'ndan geçişine tepki gösterdi

08:57 - Dünya