?>

TDV, Lübnan için yardım kampanyası başlattı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), İsrail'in saldırıları nedeniyle zor günler yaşayan Lübnan halkına destek olmak için yardım kampanyası başlattı.

Gündem - 5 ay önce

Ankara

TDV'den yapılan açıklamaya göre, "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" sloganıyla başlatılan kampanyaya katılmak isteyenler, "LÜBNAN" yazıp 5601'e SMS göndererek 25 lira destek verebilecek.

Ayrıca "bagis.tdv.org" internet adresinden, TDV mobil bağış uygulamasından veya müftülükler ve şubeler üzerinden istenilen miktarda bağış yapılabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TDV Genel Müdürü İzani Turan, İsrail'in, 7 Ekim 2023'ten bu yana Filistin'de soykırıma dönüşen zulmünün Lübnan'da devam ettiğini belirtti.

İsrail'in, 23 Eylül'den itibaren de Lübnan'ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenleyerek masum sivilleri katlettiğini vurgulayan Turan, saldırılar nedeniyle çok sayıda Lübnanlının da evlerini terk etmek zorunda kaldığını aktardı.

Turan, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü vahşeti Lübnan'a taşıdığını kaydederek, "Bu insanlık dışı saldırılardan en çok çocuklar, kadınlar ve yaşlılar etkileniyor. Binlerce insan evinden ve yurdundan göç etmek zorunda kalıyor. Can güvenliği olmayan ve saldırılar nedeniyle zor durumda olan kardeşlerimize Türkiye Diyanet Vakfı olarak yardımları ulaştırmaya başladık. Bu zor günlerinde alicenap milletimizin destekleriyle Lübnanlı kardeşlerimizin yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Lübnan devletinin, İsrail'in yoğun saldırıları nedeniyle acil yardım çağrısında bulunduğunu hatırlatan Turan, şöyle devam etti:

"Lübnan'a saldırılardan 48 saat sonra ülkemiz, Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 30 tonluk insani yardımı ulaştırdı. Şu anda bölgede olan görevlilerimiz yardım çalışmalarımızı yürütüyor. Yaraların sarılması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla zor durumda kalan kardeşlerimizin yanında olacağız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

BM liderleri, 79. Genel Kurul için New York'ta buluşacak

2024-09-23 09:57 - Dünya

Kremlin: Orta Doğu’daki durumdan endişeliyiz

2024-09-24 13:53 - Dünya

Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi

2024-09-23 12:48 - Gündem

Galatasaray'a Florya'da coşkulu karşılama

2024-09-22 01:53 - Spor

Şili Dışişleri Bakanı Klaveren, Türkiye'nin Orta Doğu'da kilit rol oynayabileceğini söyled

2024-09-24 11:08 - Dünya

Trabzonspor galibiyet hasretini sürdürdü

2024-09-23 22:48 - Spor

Adidas'a rekabet soruşturması açıldı

2024-09-20 14:17 - Ekonomi

İran'da kömür madeninde meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 34'e yükseldi

2024-09-22 15:58 - Dünya

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel: Türkiye, insan hakları hukukunu savunmaya devam edecektir

2024-09-24 19:52 - Gündem

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, İsrail'in Batı Şeria'yı 'ilhak etmeyi amaçladığını' söyledi

2024-09-24 22:27 - Dünya

İlgili Haberler

Kaza kara noktaları birer birer güvenli hale getiriliyor

12:18 - Gündem

Ardahan'da dondurucu soğukların etkisi sürüyor

11:08 - Gündem

Emine Erdoğan: Dualarımız Filistin ile kalplerimiz her daim kardeşlerimizle

22:47 - Gündem

Sahipsiz hayvanlar konusunda görevini ihmal edenlere soruşturma

16:08 - Gündem

Polonya Başbakanı Tusk, Türkiye'ye ziyarette bulunacak

16:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Kaza kara noktaları birer birer güvenli hale getiriliyor

12:18 - Gündem

Düzce'de KOSGEB desteğiyle kurulan fabrika Avrupa'ya kalıp ve makine parçaları gönderiyor

12:12 - Ekonomi

Doğu Karadeniz'in yılın ilk 2 ayında su ürünleri ihracat geliri 15 milyon doları aştı

12:07 - Ekonomi

Almanya, Ukrayna ile ABD arasında Cidde'de yapılan görüşmeden çıkan önerilerden memnun

12:02 - Dünya

BM, Suriye'nin kuzeydoğusunun entegrasyonunu öngören anlaşmadan memnun

11:57 - Dünya