?>

TCDD ile Siemens'ten yüksek hızlı tren sözleşmesi

- TCDD, açtığı yüksek hızlı tren ihalesinde en uygun teklifi veren Siemens ile 10 yeni Velaro yüksek hızlı tren için 340 milyon avroluk sözleşme imzaladı

Ekonomi - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Siemens ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), 10 yeni Velaro yüksek hızlı tren için 340 milyon avroluk sözleşme imzaladı.

Siemens tarafından yapılan açıklamaya göre, TCDD, açtığı yüksek hızlı tren ihalesinde en uygun teklifi veren Siemens ile 10 yeni Velaro yüksek hızlı tren için sözleşme imzaladı.

Bedeli yaklaşık 340 milyon avro olan sözleşme, 3 yıl süreyle trenlerin bakım, onarım ve temizlik işlerini de kapsıyor. Sözleşme ile Türkiye Velaro filosundaki tren sayısı da 17'ye çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Ulaşım Sistemleri Bölümü Üst Yöneticisi (CEO) Sabrina Soussan, Velaro ailesinin büyümeye devam ettiğini belirterek, "Velaro, kapasitesi ve konforu sayesinde, yüksek hızlı trenler için bir kıstas olmayı sürdürmektedir. Tren, tüm güçlü özelliklerini Türkiye'de tam olarak kullanabilmektedir ve bunu halihazırda günlük işletimde kanıtlamıştır. Amiral gemisi konumundaki bu trenimiz, burada yüzde 99 emre amadelik oranıyla çalışmaktadır." değerlendirmelerini yaptı.

- Velaro trenleri 9 ülkede

TCDD, Mayıs 2013'te sonuçlanan ihaleyle Siemens'ten Velaro D yüksek hızlı tren setini temin etti. Bu amaçla ürün hattından bir Velaro alınarak, Türkiye'de işletilmek üzere tasarlandı. Bu tren, Mayıs 2015're Ankara ile Konya arasında yolcu hizmetine başladı.

Aynı tarihlerde TCDD, yine açtığı ihaleyi kazanan Siemens ile 6 ayrı sekiz vagonlu yüksek hızlı tren için ikinci bir sözleşme imzaladı. Yedi trenden oluşan Velaro filosu, Ankara'yı Konya ve Eskişehir'e bağlarken, yolculu işletmede bugüne kadar 5 milyon kilometreden fazla mesafe katetti.

Uluslararası pazar için geliştirilen Velaro trenleri İspanya, Fransa, Almanya, İngiltere, Belçika, Rusya, Çin, Türkiye ve en son olarak da Hollanda'da faaliyet gösteriyor.

Bu arada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan bilgiye göre, hızlı tren setlerinin, sözleşmenin imzalanmasından 15 ay sonra teslim edilmesi bekleniyor. Setlerle ticari seferlerin de 2 yıl içinde başlaması hedefleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

'Santrich'in tutuklanması ABD'nin planı'

2018-04-11 12:32 - Dünya

Milli Piyango İdaresi'nden 'şans oyunları' açıklaması

2018-04-11 17:32 - Siyaset

Avrupa Tekvando Şampiyonası milli takım kadrosu belirlendi

2018-04-08 20:02 - Spor

Mecidiyeköy’de iş hanında yangın paniği

2018-04-09 17:33 - Asayiş

TCDD ile Siemens'ten yüksek hızlı tren sözleşmesi

2018-04-13 16:22 - Ekonomi

Generallerin yaverlerini 'menfez paşası' seçmiş

2018-04-12 18:07 - Gündem

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek: Türkiye ılımlı dış politika izlemeli

2018-04-12 18:18 - Politika

Premier Lig'de mart ayının futbolcusu Salah

2018-04-09 18:30 - Spor

Pamukkale EHTTA'ya üye oldu

2018-04-11 21:02 - Gündem

Macaristan'da oy verme işlemi tamamlandı

2018-04-09 00:32 - Dünya

İlgili Haberler

IMF Başkanı Georgieva: Ekonomi politikalarına ilişkin belirsizlik yüksek

21:32 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Amacımız ihracatçı sayısını 300 bine ulaştırmak

19:53 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, G20 toplantıları kapsamında ikili temaslarda bulundu

19:48 - Ekonomi

İstanbul Havalimanı Operasyon Kontrol Merkezi tanıtıldı

19:32 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, "e-Kolay İhracat Platformu"nu yarın tanıtacak

18:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Hamas: İsrail'in 7 Ekim'deki başarısızlığı Filistin iradesinin üstünlüğünü gösteriyor

04:47 - Dünya

İsrail ordusu, geniş kapsamlı 7 Ekim soruşturmasında başarısızlığını kabul etti

02:47 - Dünya

Trump, İngiltere Başbakanı Starmer'a yöneltilen Kanada sorusuna "Bu kadar yeter" dedi

02:38 - Dünya

Kanada Başbakanı Trudeau, ABD'nin tarifelerine karşı güçlü cevap vereceklerini söyledi

01:48 - Dünya

Trump'a göre, Ukrayna ile yapılacak maden anlaşması ilişkilerinin gelecekteki temelini oluşturacak

01:43 - Dünya