?>

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonundan işçilerin ailelerine taziye ziyareti

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, İliç'teki maden kazasına ilişkin, "Konuyu her yönüyle araştıracağız. İhmallerin ve aksaklıkların ortaya çıkması için çaba sarf ediyoruz." dedi.

Siyaset - 9 ay önce

Erzincan

Uslu ve beraberindeki heyet, Vali Hamza Aydoğdu ile altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanın ardından toprak altından çıkarılan işçilerden Ramazan Çimen'in İliç merkezdeki İbrahim Çeçen Mahallesi'nde bulunan babaevini ziyaret ederek, aileye başsağlığı diledi.

Uslu, taziye ziyaretinin ardından çıkışta gazetecilere, komisyon olarak İliç'teki çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Maden sahasında arama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Uslu, "Şu ana kadar 4 kardeşimizin cansız bedenine ulaşıldı. Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. 5 kardeşimizle ilgili de arama çalışmaları devam ediyor. Dün sahada da gördük. Yoğun bir şekilde 7/24 başta AFAD, sayın valimiz, valiliğimiz, ilgili kurumlar, STK'ler destek vererek oradaki çalışmalara devam ediyorlar." diye konuştu.

Komisyon olarak hem toprak altında bulunan hem de vefat edenlerin yakınlarının tamamını ziyaret ettiklerini dile getiren Uslu, "Hem onlara başsağlığı dilleğinde bulunuyoruz hem de kaza sonrası ve kaza sırasındaki süreçlerle ilgili de kendilerinden bilgi alıyoruz. Ankara'ya döndükten sonra da komisyonumuz çalışmaya devam edecek. Çalışma süremiz 3 ay ancak genel kurulun kararı ile 1 ay daha uzatılabilir." ifadelerini kullandı.

"Önce insan, önce çevre sonra madencilik diyoruz"

Uzatılma ile 3 aylık daha çalışma süreleri olduğuna değinen Uslu, şunları kaydetti:

"Konuyu her yönüyle araştıracağız. İhmallerin ve aksaklıkların ortaya çıkması için çaba sarf ediyoruz. Tabii bundan sonra bu tür kazalar olmasın, olmaması için neler yapılması gerekiyor, hangi tür tedbirler alınması gerekiyor, onlar üzerinde de çalışıyoruz. Önce insan, önce çevre sonra madencilik diyoruz. İnsanı ve çevreyi önceleyen bir madencilik anlayışı bundan sonra nasıl kurgulanabilir bu konuda da inşallah raporumuzda önemli bölümler ve teklifler olacak. Ardından raporumuzu Genel Kurula ve ilgili kurumlara sunacağız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: TRT, dijital medya konusunda öncü bir kuruluş oldu

2024-05-01 22:43 - Gündem

İsrail ana muhalefet lideri Lapid: İsrail hükümeti esirleri terk etti

2024-05-06 17:07 - Dünya

Güreşte Türkiye şampiyonu Esma Nur, gözünü Avrupa şampiyonluğuna dikti

2024-05-04 12:33 - Spor

Tokat'ta bir öğrenci yarışma ödülünü Gazze'deki çocuklara bağışladı

2024-05-07 18:07 - Çevre-Hayat

Galatasaray'da tek gündem şampiyonluk

2024-05-02 17:47 - Spor

Kars'ta bahar çiçekleri doğaya renk kattı

2024-05-04 12:18 - Çevre-Hayat

ABD'deki Üniversite Profesörleri Birliği, Columbia'daki öğrencilere polis müdahalesini kın

2024-05-02 21:02 - Dünya

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki “barış anlaşması” müzakereleri Kazakistan’da yapılacak

2024-05-01 16:48 - Dünya

Öğretmenler hastanedeki çocuklara moral için masal anlatıyor

2024-05-02 11:33 - Çevre-Hayat

Yeni Zigana Tüneli'nden bir yılda 1 milyon 770 bin araç geçti

2024-05-03 14:17 - Gündem

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mutlaka birlik beraberlik içerisinde ortak hedeflere doğru yönelmemiz lazım

17:22 - Siyaset

Kamu Denetçiliği Kurumu 2024 Yılı Yıllık Raporu'nu inceleyecek Karma Alt Komisyon toplandı

15:52 - Siyaset

Bakan Yumaklı'dan virüslü domates tohumuna ilişkin açıklama: Mahrecine iade edildi

14:57 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu ziyaretimizle Türk-Japon ilişkileri daha da kuvvetlendirilecektir

14:13 - Siyaset

AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi'ne 13 ülkedeki 16 siyasi partiden temsilci katılacak

14:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

"Yenidoğan çetesi" davasının üçüncü duruşması yarına ertelendi

17:52 - Gündem

Almanya'da "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" paneli düzenlendi

17:48 - Dünya

Anderlecht Teknik Direktörü Hubert: Atmosferle beraber yarın her şey olası, biz buna inanıyoruz

17:42 - Spor

Rus iş dünyası yaptırım baskısının azalmasını beklemiyor

17:38 - Ekonomi

60 saniyede ekonomide bugün (19 Şubat 2025)

17:33 - Ekonomi