?>

TBMM Genel Kurulunun bütçe sonrasındaki ilk gündemi GSS'ye ilişkin teklif olacak

Aile hekimliğine ve 1 Ocak 2015 öncesine ait ödenmemiş GSS primlerinin tahsilinden vazgeçilmesine ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, 20 Aralık'ta sona erecek 2025 yılı bütçe görüşmelerinin ardından TBMM Genel Kurulunun gündemine gelecek

Siyaset - 3 ay önce

TBMM

TBMM Genel Kurulu, 1 Ocak 2015 öncesine ait ödenmemiş Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerinin tahsilinden vazgeçilmesine ve aile hekimliğine ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifini, 20 Aralık'ta sona erecek 2025 yılı bütçe görüşmelerinin ardından ele alacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Genel Kurul, 2025 yılı bütçe görüşmelerine 9 Aralık'ta başlayacak.

Genel Kurulda, bütçe görüşmeleri kesintisiz 12 gün sürecek ve 20 Aralık'ta sona erecek.

Bütçe görüşmelerinin ardından Genel Kurul, farklı alanlara yönelik kanun tekliflerini görüşmeye devam edecek.

TBMM Genel Kurulu, bütçenin ardından ilk olarak Genel Sağlık Sigortası ve aile hekimliğine ilişkin düzenlemeleri de içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak.

Bu teklife göre, 1 Ocak 2015 öncesine ait ödenmemiş Genel Sağlık Sigortası primleri ile fer'i alacaklarının tahsilinden vazgeçilecek.

Yabancılara sunulan hizmetler, mesai dışında sunulan geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları ile özel amaçlı raporlardan Bakanlıkça belirlenenler hariç olmak üzere aile hekimliği hizmetleri ücretsiz olacak.

Ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi için katılım payı 20 lira olacak. Özel sektör işverenlerinin SGK'ye ödeyecekleri malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi için sağlanan 5 puanlık sigorta prim indirimi 4 puan olarak uygulanacak.

Devlet memurlarına yönelik teklif de gündeme gelecek

Devlet memurlarına ilişkin düzenlemeleri de içeren Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi de GSS'ye ilişkin teklifin ardından TBMM Genel Kurulunun gündemine gelecek.

Bu kanun teklifine göre de ilgili kanunlar çerçevesinde sözleşmeli statüden memur kadrolarına geçenler de 8 yıl herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara verilen ilave bir kademe hakkından faydalanabilecek.

Uzman yardımcılığına atananlardan yeterlik sınavına girmeye hak kazananlar için sınav, en geç 6 ay içinde yapılacak.

Uluslararası kuruluşlarda görevlendirilenler ile kamu sermayeli kurum veya kuruluşların yurt dışı birimlerinde çalışanların memur olan eşlerine 10 yılı aşmamak üzere, görev süresince aylıksız izin verilebilecek.

Devlet Denetleme Kurulu, vakıflar, kooperatifler, birlikler ve bunların ortaklık ve iştiraklerinde her türlü idari soruşturma, inceleme, araştırma ve denetleme yapabilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, döner sermaye işletmesi kurmaya yetkili olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığına, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Hatay ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunan ve 30 Kasım 2024'te mücbir sebep hali sona eren mükelleflerin mücbir sebep halini, 1 Aralık 2024'ten itibaren her defasında 6 ayı geçmeyen süreler halinde bir yıla kadar uzatma yetkisi verilecek.

Malul ve engellilerin araç alımlarındaki istisna kapsamına girecek araçları, yerli katkı oranı, motor silindir hacmi, emisyon türü ve değerine göre belirlemeye Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe teknik direktörü Mourinho: Kazanmamız gerekiyordu, başka opsiyonumuz yoktu

2024-12-02 23:47 - Spor

Dubai çöl safarisiyle kum tepelerinde heyecanlı yolculuk

2024-12-01 11:52 - Dünya

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında 4,6 büyüklüğünde deprem

2024-12-04 13:08 - Gündem

Trabzonspor'da kötü gidişat sürüyor

2024-12-02 11:17 - Spor

Antalya'nın yüksek kesimleri beyaza büründü

2024-12-04 11:47 - Çevre-Hayat

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde Real Madrid'e konuk olacak

2024-12-04 10:29 - Spor

İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi

2024-12-04 14:18 - Asayiş

UTTS'de Taşıt Tanıma Birimi sipariş sayısı 1 milyonu geçti

2024-12-02 12:26 - Ekonomi

Fenerbahçe hisseleri haftanın ilk işlem gününde yüzde 5'e yakın yükseldi

2024-12-02 11:58 - Spor

Beşiktaş'ın gündeminde olan teknik direktör Sergen Yalçın, İstanbul'a geldi

2024-12-01 19:27 - Spor

İlgili Haberler

AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi'nin hazırlıkları tamamlandı

17:43 - Siyaset

Bakan Fidan, Güney Afrika Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanı Lamola ile görüştü

21:18 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tshisekedi ile telefonda görüştü

20:27 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Malcolm X'i andı

19:07 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 8. Olağan Büyük Kongre'ye ilişkin paylaşım

17:43 - Siyaset

Günün Manşetleri

AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi'nin hazırlıkları tamamlandı

17:43 - Siyaset

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 2 bininci gününde

17:28 - Gündem

RTÜK Başkanı Şahin'den yayını durdurulan diziye ilişkin açıklama

17:22 - Gündem

Fenerbahçe'de derbi maçının hazırlıkları başladı

17:18 - Spor

Bursa'da dalgıçlar Marmara Denizi'ndeki yoğun müsilajı görüntüledi

16:57 - Gündem