?>

TBMM Dışişleri Komisyonu'ndan Hollanda'ya kınama

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Özhan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edilmesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın bulunduğu aracın durdurulması nedeniyle Hollanda makamlarını kınadı.

Politika - 8 yıl önce

TBMM

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edilmesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bulunduğu aracın durdurulması nedeniyle Hollanda makamlarını kınadı.

Özhan, yayımladığı kınama metninde, Hollanda Hükümeti'nce, Çavuşoğlu ve Kaya'nın demokratik girişimlerinin engellenmesi amacıyla yapılan açıklamalar ve alınan tedbirlerin demokrasi, ifade özgürlüğü ve dostluk ilişkilerini göz ardı eden tutuma dönüştüğünü belirtti.

Hollanda makamlarının siyasi nezaketsizlikle başlattıkları sürecin hızla faşizan uygulamalara dönüştüğünü, şimdi de saçmalama boyutunda sürdürüldüğünü ifade eden Özhan, şunları kaydetti:

"Aklıselimden uzak, tamamen hasmane bir Türkiye karşıtlığını yansıtan tutumundan dolayı Hollanda makamlarını kınıyorum.

Sudan sebeplerle sayın bakanlarımıza yönelik sergilenen akıldışı, anti-demokratik ve diplomatik teamüllere aykırı bu tutum ve açıklamalar, gelinen noktada Avrupa'nın kendi değerleriyle çelişmesinin yanı sıra Avrupa siyasetini esir alan siyasi seviyesizlik, akıl tutulması ve popülizmin geldiği hayret verici boyutu da göstermektedir.

Bu nezaket ve akıl dışı, faşizan ve saçma uygulamaların tarafımızca sineye çekilmeyeceğini ve karşılıksız bırakılmayacağını muhataplarımıza bildirmenin yanı sıra iki ülkenin ilişkilerinde kalıcı hasarların oluşmaması adına muhataplarımızı karar ve tutumlarını gözden geçirmeye ve suhuletle davranmaya tekraren davet ediyorum."

.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Afganistan-Pakistan sınır kapısı 18 gün sonra tekrar açıldı

2017-03-08 02:12 - Dünya

Emek ve renklerin hikayesi halılar

2017-03-10 15:22 - Çevre-Hayat

Doğu Anadolu ormanlarının tek kadın bekçisi

2017-03-08 14:57 - Çevre-Hayat

Vicdanını rahatlatmak için Bank Asya'dan kredi çekmiş

2017-03-09 20:07 - Gündem

Recep İvedik 5'in tamamını çaldılar!

2017-03-05 19:07 - Magazin

Batman'da trafik kazası: 1 ölü, 10 yaralı

2017-03-11 15:47 - Asayiş

'Türkiye'de her 11-12 erişkinden biri böbrek hastası'

2017-03-10 14:17 - Sağlık

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

2017-03-09 18:57 - Ekonomi

'Zorunlu askerlik kararını güvenlik endişesiyle aldık'

2017-03-10 17:37 - Dünya

Google'dan akıllı video arama teknolojisi

2017-03-10 15:07 - Teknoloji

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor