?>

TBMM Dilekçe Komisyonuna 1 yılda 8 bini aşkın başvuru yapıldı

TBMM Dilekçe Komisyonuna 1 yılda 8 bin 142 başvuru yapıldı. Vatandaşlar, haftalık çalışma süresinin 35 saate düşürülmesi ve obeziteyle mücadele için aralıklı oruç diyetinin ülke genelinde uygulanması gibi ilginç talepleri komisyonun gündemine taşıdı.

Gündem - 10 ay önce

TBMM

Vatandaşların parlamentoya ilettiği dilek ve şikayetleri inceleyen TBMM Dilekçe Komisyonuna, 28. Yasama Dönemi'nin başlangıcı olan 15 Mayıs 2023'ten bu yana 8 bin 142 başvuru yapıldı.

Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı, 1 yılda gerçekleştirdiği toplantılarda önceki dönemden devredenlerle birlikte 15 bin 807 dilekçe hakkında karar verdi. Mevzuata uygun olmayan ya da mükerrer başvurular işlemden kaldırılırken, bazı dilekçelerin ise incelemesi sürüyor.

Vatandaşların yüzde 87'si elektronik posta, yüzde 6'sı posta, geri kalanı ise elden, faks ve milletvekilleri aracılığıyla Dilekçe Komisyonuna başvuruda bulundu.

İlginç dilekçeler

Komisyona iletilen talepler arasında ilginç dilekçeler de yer aldı.

Bir vatandaş, mahalle muhtarlığının kaldırılmasını, bir başkası ise kamu kurumlarında sigara içen ve içmeyen memurlar arasında eşitliğin sağlanması amacıyla kanuni düzenleme yapılmasını talep etti.

Komisyona, haftalık çalışma süresinin 35 saate düşürülmesi ve yolda geçen sürelerin çalışma süresine dahil edilmesi talebi geldi.

Bir başka başvurucu, sosyal medya üzerinden kışkırtıcı açıklamalar yapılıp ardından hakaret davası açılmak suretiyle gelir elde edildiği iddiasıyla önlem alınması talebini komisyona iletti.

Komisyona "yabancı uyruklu annesi torunumu kaçırdı" başvurusu

Kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin önlenmesi ve ekonomik ilişkilerin düzenli hale gelmesi için nakit para kullanımına son verilmesi ile POS cihazları üzerinden alınan komisyon ve vergi oranlarının düşürülmesi talebi de komisyona taşındı.

Torununun yabancı uyruklu annesi tarafından yurt dışına kaçırıldığını ve benzer durumda birçok aile olduğunu belirten bir vatandaş, konunun tüm derinliğiyle araştırılması için TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

Bir vatandaş da oturdukları dairenin altında bulunan marketin soğutucu fanının oluşturduğu gürültüden yakınarak fanın apartmanın dışına taşınması talebini komisyona iletti.

Obezite ile mücadele için aralıklı oruç diyetinin ülke genelinde uygulanması ile hazır ve paketlenmiş gıdalarda katkı maddesi bulundurulmaması talebi de komisyona gönderilen başvurular arasında yer aldı.

Bazı milletvekillerince tarafına sürekli kısa mesaj gönderilmesinden şikayet eden bir vatandaş da komisyona dilekçe gönderdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Terör örgütü PKK/YPG, Halep'te 14 yaşındaki kız çocuğunu silahlı kadrosuna katmak için kaçırdı

2024-05-09 17:08 - Dünya

Başkentte sağanak ve dolu etkili oldu

2024-05-11 18:23 - Asayiş

Yargıtay Başkanvekilliğine, Üçüncü Ceza Dairesi Üyesi Ahmet Ömeroğlu seçildi

2024-05-08 14:52 - Gündem

Z kuşağının, Y kuşağına kıyasla mali açıdan daha fazla zorluk yaşadığı belirlendi

2024-05-13 12:18 - Çevre-Hayat

Biden, İsrail'e hızlı silah sevkiyatı öngören tasarıyı veto edecek

2024-05-15 10:47 - Dünya

AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den Refah'a kara saldırısı düzenleyen İsrail'e tepki

2024-05-12 08:12 - Dünya

Zelenskiy, Rusya'nın Harkiv'e saldırılarından dolayı İspanya ve Portekiz ziyaretlerini ipt

2024-05-15 12:17 - Dünya

TBMM Dilekçe Komisyonuna 1 yılda 8 bini aşkın başvuru yapıldı

2024-05-15 12:54 - Gündem

Bakırın libresi tarihi zirvesinde

2024-05-15 12:48 - Ekonomi

Icardi'den Galatasaray taraftarlarına imzalı krampon

2024-05-15 12:28 - Spor

İlgili Haberler

Ardahan'da dondurucu soğukların etkisi sürüyor

11:08 - Gündem

Emine Erdoğan: Dualarımız Filistin ile kalplerimiz her daim kardeşlerimizle

22:47 - Gündem

Sahipsiz hayvanlar konusunda görevini ihmal edenlere soruşturma

16:08 - Gündem

Polonya Başbakanı Tusk, Türkiye'ye ziyarette bulunacak

16:03 - Gündem

Basit yargılama ve seri muhakeme ile 1 milyon 458 binden fazla dosya karara bağlandı

15:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Almanya, Ukrayna ile ABD arasında Cidde'de yapılan görüşmeden çıkan önerilerden memnun

12:02 - Dünya

BM, Suriye'nin kuzeydoğusunun entegrasyonunu öngören anlaşmadan memnun

11:57 - Dünya

ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin kapanmasını önleyen bütçe tasarısını onayladı

11:52 - Dünya

Yabancı plakalı araçlar, özel otoyollardaki geçiş ücretlerini ödemeden Türkiye'yi terk edemeyec

11:48 - Siyaset

Fransa'da kundaklanan caminin yetkilileri ibadethanelerine bir an önce kavuşmak istiyor

11:43 - Dünya