?>

TBMM Başkanı Kurtulmuş, ABD'de faaliyet gösteren iş insanlarıyla bir araya geldi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Yoğun bir ticari ilişkimizin olduğu, 38 milyar dolar civarında ikili ticaret hacmine sahip olduğumuz ABD ile olan ilişkilerimizi özellikle iş insanları üzerinden daha fazla kuvvetlendirmek durumundayız." dedi.

Siyaset - 3 ay önce

Washington

Kurtulmuş, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Amerika Bölge Başkanlığı (ASKON-USA) tarafından Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'yi ABD’de temsil eden iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ASKON yetkililerine teşekkür etti.

Washington'da güzel, verimli programlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Kurtulmuş, NATO'nun 75. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Parlamento Başkanları Zirvesi'nde de Türkiye’nin görüşlerini ifade edeceklerini, dünyada yeni bir barış misyonunun ortaya konulabilmesi için muhataplarıyla görüşmeler yapacağını söyledi.

Dünyanın son dönemde yaşadığı çatışma ve gerilimlerin Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada had safhada olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Türkiye’nin bütün bunların arasında ekonomik ve siyasi istikrarını korumayı başarmış bir ülke olarak öne çıktığını vurguladı.

Bu dönemin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Türkiye’mize tarih, coğrafya, jeostrateji, altın tepsiler içinde önemli fırsatlar sunuyor. Türkiye, bölgenin istikrar adası olan bir ülkesi olarak ekonomik ve siyasi istikrarını sürdürerek yoluna devam ettiği müddetçe önüne yeni fırsatlar çıkacak, yeni imkanlardan en çok istifade eden ülkelerden birisi olacaktır. Bunun için Türkiye, bütün uluslararası platformlarda var olmaya devam edecek. Türkiye, kendi milli menfaatlerini her platformda savunacak, daha ileri götürecektir. Türkiye, yeni dostluklar, yeni ittifaklar oluşturarak dünyanın birçok yerindeki gelişmelere asla seyirci kalmayacak. Türkiye’nin gelişen yeni dünyadaki en önemli güçlerinden birisi de 'millet varlığı' dediğimiz gücümüzdür."

"Türkiye’nin ihracatında iki numara ABD"

Dünyanın birçok yerindeki insanların baktığı yerin Türkiye olduğunu, mazlum milletlerin hakkı için bir öncü arayanların Türkiye'ye karşı sempati beslediğini, bunun da Türkiye'nin en büyük gücü olduğunu aktaran Kurtulmuş, "Bu gücü en iyi şekilde ileri götürmek özellikle yurt dışında yaşayan Türk diasporasının temel ödevlerinden birisidir. Bunun için buradaki varlığınızın, yaptığınız her bir işin, her bir çalışmanın ve çabanın tahmin ettiğinizden çok daha fazla değeri olduğunu söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve ABD arasında zaman zaman çıkışlar inişler gösterse de fevkalade müstesna bir ilişkinin bulunduğunu belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Özellikle ticaret alanında Türkiye’nin ihracatında iki numara ABD'dir. Türkiye’nin ithalatında, ABD beş numaralı devlettir. Fevkalade yoğun bir ticari ilişkimizin olduğu, aşağı yukarı 38 milyar dolar civarında ikili ticaret hacmine sahip olduğumuz ABD ile olan ilişkilerimizi özellikle siz iş insanları üzerinden daha fazla kuvvetlendirmek durumundayız. İki ülke arasındaki bu ikili ticaret hacminin 100 milyar dolar seviyesine çıkması için iki tarafta da irade mevcuttur, bunun için yeterli potansiyel ortadadır. Bunun için gayret sarf edeceğiz.

ABD'de, Türkiye’nin imajını negatif hale getirmek için üstün gayretler sarf edenlerin de var olduğunu biliyoruz. Başta bazı küçük ülkelerin buradaki lobileri olmak üzere Türkiye’de hain darbe girişimine kalkışan ve ondan sonra kaçabilenin mekan tuttuğu Amerika’da güç elde eden FETÖ mensupları olmak üzere, bütün Türkiye düşmanlarına karşı uyanık olacağız. Koskoca bir dünyayı, mazlum coğrafyayı arkasına alan Türkiye, bunların hepsinden çok daha fazla güçlüdür. Yeter ki birlikte ve akılcı bir şekilde çalışmayı başarabilelim. Dolayısıyla sizlerden beklentimiz, burada hem ticaret kabiliyetimizi artırmak hem de bu sinsi faaliyetlere karşı uyanık olarak karşı ataklara geçmek durumundayız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Brezilya, Meta'nın yapay zeka modellerini geliştirmek için gönderileri kullanmasını yasakladı

2024-07-04 11:07 - Medya

New York'ta aşırı sıcak nedeniyle metal köprünün mekanizması bozuldu

2024-07-09 07:53 - Dünya

Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunanlar yakalandı

2024-07-05 22:18 - Gündem

CANLI - Türkiye Avusturya karşısında maçı önde götürüyor

2024-07-02 23:38 - Spor

Eskişehir'in temsili ‘Nasreddin Hoca’sı göle maya çaldı

2024-07-03 16:37 - Magazin

Belçika ve Hollanda'nın aşırı sağcı partileri, Macar lider Orban'ın AB karşıtı ittifakına

2024-07-07 14:53 - Dünya

Çorak araziyi lavanta bahçesine dönüştüren üniversite temizlik malzemesi üretiyor

2024-07-02 12:52 - Çevre-Hayat

Bankacılık sektörünün net karı mayısta 233,6 milyar lira oldu

2024-07-04 15:43 - Ekonomi

Rusya'dan Türk iş insanı Yasin Taha Celiloğlu'na Dijital Gelişim Liderlik Ödülü

2024-07-05 13:03 - Özel Haber

Belarus'un Ankara Büyükelçiliğince "Bağımsızlık Günü" resepsiyonu düzenlendi

2024-07-02 22:17 - Dünya

İlgili Haberler

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Türkiye, yüksek teknoloji ve topyekun kalkınma koşusunu birlikte sürdürecek

17:30 - Siyaset

Bakan Fidan, Türkiye'nin Lübnan'a insani yardım yapmaya hazır olduğunu söyledi

14:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un işgalden kurtuluşunun 101. yıl dönümü törenine mesaj gönderdi

13:48 - Siyaset

AK Parti, yeni kanun tekliflerini Meclis gündemine taşıyacak

11:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'ye uğurlanan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin kaptanıyla konuştu

20:23 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsrail'in Suriye'nin Humus iline saldırı düzenlediği iddia edildi

01:33 - Dünya

Jandarma Genel Komutanlığına 9 bin 690 sözleşmeli uzman erbaş alınacak

00:53 - Gündem

Kazakistan, nükleer enerji santrali inşasına sandık çıkış anketlerine göre "evet" dedi

00:18 - Dünya

Beyrut’un güneyinde şiddetli patlama meydana geldi

23:38 - Dünya

Hamas: Halkımız haklarını almadıkça bölgede güvenlik ve istikrar olmayacak

22:53 - Dünya