?>

Tatil yapmak yerine öğrencileri sınavlara hazırlıyorlar

Hakkari'de eğitim kalitesinin artırılması amacıyla hazırlanan "Hakkari Eğitimini Geliştirme ve İzleme Projesi" kapsamında öğretmenler, tatil yapmak yerine öğrencileri sınavlara çalıştırıyor.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Hakkari

Hakkari'de 150 civarında öğretmen, yarıyıl tatilinde açık tutulan okullarda sınavlara hazırlanan öğrencilere gönüllü eğitim veriyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, kentteki eğitim kalitesini artırmak amacıyla valilik himayesinde başlattığı "Hakkari Eğitimini Geliştirme ve İzleme Projesi" devam ediyor.

Sınavlardaki başarı ortalamasını yükseltmeyi amaçlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu amaçla yarıyıl tatilinde bazı okulları açık tutarak öğrencilere daha sakin ortamda ders çalışma imkanı sunuyor.

Projeye destek veren 150'ye yakın öğretmen de tatile ya da memleketlerine gitmek yerine gönüllü olarak okullarda öğrencilere soru çözmelerinde ve konu tekrarlarında yardımcı oluyor.

Öğrencilerin başarısı için tatillerinden vazgeçen fedakar öğretmenler, haftanın 5 günü okullarda mesai yaparak, öğrencilerin eksiklerini gidermeye çalışıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Vali İdris Akbıyık'ın önderliğinde başlattıkları eğitim seferberliği kapsamında yarıyıl tatilinde evinde çalışma imkanı bulamayan öğrencilere okulları açtıklarını söyledi.

Tatilde memleketlerine gitmeyen öğretmenlerin de öğrencilere destek verdiğini aktaran Gür, gösterdikleri fedakarlıktan dolayı öğretmenlere teşekkür etti.

Yaklaşık 30 öğrencinin sınavlara hazırlandığı Seyit Taha İmam Hatip Ortaokulu Müdürü ve Sosyal Bilimler Öğretmeni Necdet Tanyürek ise yarıyıl tatilini öğrencileri sınava hazırlayarak değerlendirdiklerini belirtti.

Bu yıl sınava girecek öğrencilerin başarılarını artırmak için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Tanyürek, şunları kaydetti:

"Okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimizle öğrencilerimizin başarısı için çaba gösteriyoruz. Bu amaçla boş zamanları öğrencilerin yararına değerlendirmek amacıyla bu çalışmaya katıldık. Hafta içi saat 11.00-16.00 arası çocuklara etüt yaptırıyoruz. Öğretmenlerle onların yanında yer alarak, takıldıkları, kendilerini eksik hissettikleri konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Amacımız, çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlamak. Tatillerde de sürekli öğrencilerimizle baş başayız."

Öğrencilerinden Nurullah Gür ise okulda daha iyi ders çalışma imkanı bulduğunu ifade ederek, "Günde 5 saat ders çalışıyoruz. Kitap okuyup öğretmenlerimizin verdiği testleri çözüyoruz. Burada ders çalışmak bizim için daha verimli oluyor. Öğretmenlerimiz de her konuda bize destek veriyor." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk Kızılay Afrika'da ilk bölge ofisini Senegal'de açıyor

2020-01-24 20:12 - Dünya

TBMM Başkanı Şentop, Yunanistan'ın Ege'deki 16 adayı silahlandırmasını değerlendirdi

2020-01-24 22:02 - Siyaset

Çin’de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ölü sayısı 170’e yükseldi

2020-01-30 09:12 - Dünya

Azez'de terör saldırısı: 7 sivil hayatını kaybetti

2020-01-27 01:52 - Gündem

Elazığ'daki depremde Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan binada arama kurtarma çalışmaları sürüy

2020-01-27 15:27 - Gündem

MHP'li Büyükataman: MHP'yi FETÖ'cülerin merkezi olarak göstermek basit bir ip cambazlığıdır

2020-01-24 20:07 - Siyaset

İsrail güçleri Batı Şeria'da 17 Filistinliyi gözaltına aldı

2020-01-27 20:17 - Dünya

MİT'in yakalayıp Türkiye'ye getirdiği Hasan Hüseyin Günakan'a FETÖ'den hapis cezası

2020-01-28 19:22 - Gündem

Libya UMH: Hafter'in milisleri söz ve anlaşmaya uymayacaklarını ispat etti

2020-01-27 04:52 - Dünya

İstanbul Medipol Üniversitesi'nden “Libya Zirvesi“ yorumu

2020-01-23 18:47 - Genel

İlgili Haberler

Hakkari'de sahipli köpekler kimliklendirilerek takipleri sağlanacak

21:52 - Çevre-Hayat

Serebral palsili paralimpik yüzücünün annesi 22 yıldır oğlunu yalnız bırakmıyor

18:53 - Çevre-Hayat

Sinop'ta geleceğin şefleri Konya'nın yöresel lezzetlerini hazırladı

17:33 - Çevre-Hayat

Bitlis'te zihinsel engelli öğrenciler, üniversite mutfağında kahvaltı hazırladı

17:28 - Çevre-Hayat

KAÇUV'un kanserli çocuklar ile aileleri için psikososyal destek merkezi açıldı

16:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Vatikan, hastanede tedavi altındaki Papa Franciscus'ta zatürre geliştiğini açıkladı

22:57 - Dünya

İsrail ordusu, Gazze'deki Filistinlilere ateş açtı

22:38 - Dünya

Küçükçekmece'de metrobüs durağına bağlanan alt geçidi su bastı

22:32 - Gündem

Filistin hükümeti: Gazze'nin yeniden imar planının maliyeti 53 milyar dolar

22:27 - Dünya

İsrail Ordusu, Suriye'nin güneyine topçu saldırıları düzenledi

22:22 - Dünya