?>

Tarım ve Orman Bakanlığından 33 soruda planlı üretim rehberi

Rehberde, destekleme ödemelerinden nasıl yararlanılacağı, tarımsal arazilerin kiralanması, kadın ve genç çiftçilere sağlanan destekler gibi konular yer alıyor.

Gündem - 5 ay önce

Ankara

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yıl uygulamaya koyduğu tarımsal üretim planlaması ve yeni destekleme modelini üreticilere anlatmak amacıyla 33 soruya yanıt verdiği bir rehber hazırladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, tarımsal üretimi etkileyen koşulların hızla değişmesi ve gıdaya olan talebin artması nedeniyle planlı üretim modeli uygulamaya alındı.

Bakanlık, yeni üretim ve destekleme modeli kapsamında hazırladığı rehberle, bitkisel ve hayvansal üretime ilişkin merak edilenlere 33 soruda yanıt verdi. Bu kapsamda hazırlanan "Sorularla Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli Rehberi" Bakanlığın "www.tarimorman.gov.tr" internet sitesinden yayımlandı.

Rehberde, tarımsal planlamanın amaçları, desteklemelerdeki değişiklikler, destekleme ödemelerinden nasıl yararlanılacağı, tarımsal arazilerin kiralanması, kadın ve genç çiftçilere sağlanan destekler gibi yeni modelin esaslarına ilişkin bilgiler yer alıyor.

"Tarım politikalarımızı geleceğe aktaracak bir vizyonla oluşturduk"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da konuya ilişkin değerlendirmesinde, tarıma yapılan yatırımın toplumun her ferdine, vatan toprağının her karışına ve her sektörüne yapılan yatırım anlamına geldiğini bildirdi.

Tarımla ilgili atılan adımların, her alanda iz bırakması nedeniyle uzun vadeli, titiz, hassas bir plan ve programa ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Yumaklı, "Günübirlik hazırlanan çalışmalar geçmişin birikimini yok etmekle kalmaz, gelecekte büyük sorunların yaşanmasına da neden olabilir. Bugüne kadar her konuşmada 'Aslında tarımsal potansiyelimiz çok ama tarımda planlamayı bir türlü hayata geçiremedik.' serzenişleri vardı. Biz bu konuda büyük aşama kaydettik, planlı tarımla ilgili bütün yasal düzenlemeleri bitirdik." ifadelerini kullandı.

Yumaklı, tarımsal üretim planlamasının, suyu merkeze alarak hangi alanda hangi ürünün ne kadar ve nasıl üretilmesi gerektiğini ortaya koyduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tarım politikalarımızı hem bugüne hükmedecek hem de geleceğe aktaracak bir vizyonla oluşturduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi 'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer.' Türkiye Yüzyılı'nı hayata geçirmek için tarımı, verimliliğin, kalitenin, sağlığın, sürdürülebilirliğin ve rekabet edebilirliğin zirvesine çıkarmak amacıyla var gücümüzle çaba sarf etmeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kars'ta sis ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi

2024-11-12 12:17 - Gündem

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MAKÜ Rektörlüğünü ziyaret etti

2024-11-12 16:42 - Siyaset

Toplanan inek sütü miktarı eylülde yıllık bazda yüzde 14,9 arttı

2024-11-14 10:47 - Ekonomi

İstanbul'da bazı metrobüs duraklarında yolcu yoğunluğu

2024-11-12 10:27 - Gündem

Edirne Söğütlük Millet Bahçesi'ndeki çalışmalar tamamlanmak üzere

2024-11-13 11:02 - Gündem

Karadağ-Türkiye maçının genel bilet satışları başladı

2024-11-12 16:22 - Spor

TİKA, Namibya'da eğitim alanında desteğini sürdürüyor

2024-11-12 15:28 - Gündem

Dev petrol platformu İstanbul Boğazı geçişini tamamladı

2024-11-14 20:48 - Gündem

620 gram doğan prematüre bebek sağlıkla taburcu edildi

2024-11-16 14:03 - Çevre-Hayat

Ticaret Bakanı Bolat, Bakanlığının bütçe görüşmelerinde soruları cevapladı

2024-11-13 00:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bursa'da bitişik 3 evde çıkan yangına müdahale ediliyor

00:58 - Gündem

Zirai don olayına ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kararı Resmi Gazete'de

00:43 - Gündem

İzmir'de su ve atık su tarifelerine yüzde 15 ile 35 arasında zam yapıldı

22:53 - Gündem

DMM, "CHP'ye kayyum atanıyor" iddiasını yalanladı

22:22 - Gündem

Ankara'da zirai dondan etkilenen meyve bahçelerinde inceleme yapıldı

22:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa'da bitişik 3 evde çıkan yangına müdahale ediliyor

00:58 - Gündem

Zirai don olayına ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kararı Resmi Gazete'de

00:43 - Gündem

Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal ve Inter yarı finalde

00:23 - Spor

Columbia Üniversitesinden Filistin destekçisi Mahdawi'nin gözaltına alınmasına tepki

00:13 - Dünya

Pentagon'da bilgi sızdırmayla ilgili soruşturmada idari izne çıkarılanların sayısı 3 oldu

00:08 - Dünya