?>

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Afrin'de incelemede bulundu

Bakan Pakdemirli, "Buraya, bölgeye, dünyaya bakış açımız tamamen barış ve huzurdan yanadır ancak ne sınırlarımızın içerisinde ne de sınırlarımızın hemen yanı başında terör odaklarının yuvalanmasına bugüne kadar müsaade etmedik." dedi.

Siyaset - 4 yıl önce

Hatay

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Suriye'nin Afrin bölgesini ziyaretinde, "Buraya, bölgeye, dünyaya bakış açımız tamamen barış ve huzurdan yanadır ancak ne sınırlarımızın içerisinde ne de sınırlarımızın hemen yanı başında terör odaklarının yuvalanmasına bugüne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz inşallah." dedi.

Pakdemirli, beraberinde Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdülkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu ve Hüseyin Şanverdi ile Afrin'e gitti.

Afrin Valiliğini ziyaret eden Pakdemirli, burada yetkililerden bilgi aldı.

Pakdemirli, daha sonra Olay Yeri İnceleme ile Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürülüğüne geçerek, buradaki MOBESE merkezini inceledi.

Afrin misafirhanesini de ziyaret eden Pakdemirli, burada yaptığı açıklamada, Hatay'daki 1,3 milyar liraya varan 3 büyük mega tesisin açılışının ardından bölgeye çok yakın olduğu için Afrin'e bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Afrin halkının, gelirinin 3'te 2'sinden daha fazlasını tarımdan elde ettiğini vurgulayan Bakan Pakdemirli, şöyle konuştu:

"Burada Sayın Valimiz, Vali Yardımcımız, Bakanlığımızın il müdürlüğünden arkadaşlar çalışmalar yapıyorlar. Burada Meclis Başkanı arkadaşımız Muhammed Şir Raşit ile de görüştük, onun da tarımla ilgili bazı talepleri oldu. Özellikle teknik bilgi ve teçhizat yardımıyla alakalı, bunlarla ilgili konularda da bunları karşılayabileceğimizi, zaten şu anda önemli hizmetler yaptık ama daha da fazlasını bölgedeki kardeşlerimiz için yapabileceğimizi söyledik."

"Mazlumun yanında olmayı görev bildik"

Pakdemirli, hiçbir yerde terör odaklarının yuvalanmasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Tabii ki bu bölgedeki kardeşlerimizle bugün sınırlar bizi ayırsa da bir gönül coğrafyasındaki kardeşlerimize yardım etmeyi, mazlumun yanında olmayı her zaman Cumhurbaşkanımızın da bize verdiği ışıkla bir ödev bildik. Burada da arkadaşlarımıza, Suriyeli kardeşlerimize hangi konularda yardımcı olabileceğimiz konusunda çeşitli bilgilendirmeler aldık. Buraya, bölgeye, dünyaya bakış açımız tamamen barış ve huzurdan yanadır ancak ne sınırlarımızın içerisinde ne de sınırlarımızın hemen yanı başında terör odaklarının yuvalanmasına bugüne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz inşallah."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kaşıkçı cinayeti 2'nci yılı geride bıraktı

2020-10-01 14:46 - Dünya

Rus muhalif Navalnıy zehirlenmesinin arkasında Putin'in olduğunu iddia etti

2020-10-01 16:11 - Dünya

ABD'den Esed ailesi ve çevresine yeni yaptırım açıklaması

2020-09-30 23:46 - Dünya

Rus askeri uzman Şulıgin: Türk uçağının Ermenistan uçağını düşürdüğü iddiaları çirkin yalan!.

2020-09-30 07:24 - Özel Haber

İstanbul'da Doğu Türkistanlılardan Çin işgaline tepki

2020-10-01 16:46 - Çevre-Hayat

Azerbaycan'ın Ermeni askeri mevzilerini yerle bir etmesi kamerada

2020-09-27 18:41 - Özel Haber

Gaziantep FK'nin maçlarında uzatma dakikaları gollü geçiyor

2020-09-28 14:51 - Spor

Azerbaycan, Ermenistan ordusunun tank, top ve füze sistemlerini imha etti

2020-09-30 21:41 - Dünya

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'nın desteklediği Serra GES faaliyete başladı

2020-10-02 13:38 - Genel

Suç örgütünün 'pitonlu tehdidi' ifadelerde

2020-09-30 21:19 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Başbakanı Tusk'ı resmi törenle karşıladı

18:41 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlığı ve istikbali için vatanına bağlılığının ifadesidir

18:19 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi 'barış diplomasisinin' merkez üslerinden biri halin

15:38 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma G

13:08 - Siyaset

Yabancı plakalı araçlar, özel otoyollardaki geçiş ücretlerini ödemeden Türkiye'yi terk edemeyec

11:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 100'e çıktı

19:48 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Başbakanı Tusk'ı resmi törenle karşıladı

18:41 - Siyaset

Zelenskiy, Rusya ateşkesi kabul etmezse ABD'nin desteğini bekleyeceklerini söyledi

18:37 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlığı ve istikbali için vatanına bağlılığının ifadesidir

18:19 - Siyaset

Türk Devletleri Teşkilatının yenilenen bayrağı nedeniyle İstanbul'da bayrak çekme töreni düzenl

18:17 - Gündem