?>

Tarım alanları ZİHA ile havadan ilaçlanacak

TARNET ile TAGEM arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında zirai insansız hava aracı (ZİHA) ile tarım arazileri havadan ilaçlanacak.

Gündem - 5 yıl önce

Samsun

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan teknoloji şirketi Tarnet Tarım Kredi Bilişim ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ (TARNET) ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında zirai insansız hava aracı (ZİHA) ile tarım arazileri havadan ilaçlanacak.

TARNET, tarımsal ilaçlama ekipmanına sahip ZİHA'nın performansının belirlenmesi ve ilaçlama etkinliğinin araştırılması için TAGEM ile ortak Ar-Ge çalışmalarına, Samsun'un Bafra ilçesinde başlayacak.

Çalışma ile hava koşullarına ve ilaçlama karakteristiğine bağlı olarak düzgün ilaç dağılımı, hedefe ulaşan ilaç miktarının incelenmesi ve milli tarım teknolojilerinin geliştirilmesine önemli katkı sunulması hedefleniyor.

Proje, TARNET AŞ Tarım Teknolojileri ve Ar-Ge ekipleri ile TAGEM Genel Müdürlüğüne bağlı enstitü müdürlükleri tarafından ortaklaşa yürütülecek.

Sonuçlar olumlu olursa proje Türkiye geneline yaygınlaştırılacak

ZİHA Ar-Ge Projesi'nin ön saha çalışmaları ise Samsun'un Bafra ve Terme ilçelerindeki çeltik tarlalarında devam ediyor.

Çeltik tarlaları, araziye traktör girmeden havadan ZİHA ile ilaçlanıyor. İlaçlamalardan çıkan araştırma sonuçları, milli tarım teknolojilerinin geleceği ve Türkiye'nin tarımsal teknolojilerin değerlenmesi için örnek teşkil edecek.

Ar-Ge çalışmalarından istenilen sonuçların alınmasıyla Türkiye geneline yaygınlaştırılması planlanan projenin, tarımsal üretim uygulamalarına ve çiftçiye teknolojinin desteği ile katma değer kazandıracağı belirtildi.

Proje, tarımda verimliliğin artırılması, tarımsal veriye sahip çıkılması, milli tarım teknolojilerine odaklanılması, Türkiye'nin rekabetçi piyasalar ile mücadelesi açısından önem taşıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ronaldo dünya futboluna damga vurmaya devam ediyor

2020-07-05 17:15 - Spor

Samsun'da çıkan yangında bin dekar ekili arazi zarar gördü

2020-07-07 23:22 - Gündem

Kovid-19 salgınında son 24 saat

2020-07-05 02:37 - Gündem

Boğaziçi'nin ikinci gerdanlığı 32 yıldır hizmet veriyor

2020-07-03 19:35 - Gündem

'Genelkurmay çatı davası'nda dosyası ayrılan sanıkların yargılanmasına başlandı

2020-07-06 18:42 - Gündem

Çetin Barajı ve HES, pazar günü açılıyor

2020-07-03 14:23 - Ekonomi

Tarım alanları ZİHA ile havadan ilaçlanacak

2020-07-08 19:32 - Gündem

Beşiktaş'ta Kayseri kafilesi belli oldu

2020-07-05 17:02 - Spor

İsfanbul Tema Park bünyesindeki 2 sinema salonu açıldı

2020-07-02 15:43 - Magazin

Annelerinin terk ettiği yuvadan düşen leylekler korumaya alındı

2020-07-02 16:22 - Gündem

İlgili Haberler

Kartal ve Ataşehir belediye başkan yardımcılarının da arasında olduğu 10 şüpheliye PKK/KCK operasyonu

08:42 - Gündem

İstanbul'un bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu

08:36 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya'da resmi törenle karşılandı

08:33 - Gündem

Ege Denizi'nde 5,2 ve 5,1 büyüklüğünde iki deprem

05:03 - Gündem

Bodrum'da kıyı bölgesine "mobil siren sistemi" konuşlandırıldı

19:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Avustralya'yı çelik ve alüminyum ithalatına getirilen tarifeden muaf tutmayı değerlendir

10:12 - Dünya

‘Cumhuriyeti Kuran Parti’ nereye savruluyor? -Mehmet Yıldırım yazdı-

10:10 - En Son Yazılar

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, sınıra duvar inşası fikrine karşı olduklarını söyledi

10:08 - Dünya

Manyezit maden sahaları ihale edilecek

10:03 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Dubai'de yatırımcılarla buluşacak

09:58 - Ekonomi