?>

Tandırda yanan hayalleri basketbolla yeşerdi

Muş'ta 3 yaşında tandıra düştükten sonra bedensel engelli olan ve yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren Mevlüt Erdenci, 13 yaşında tanıştığı basketbolda, azmiyle milli takıma kadar yükseldi. - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

MUŞ - İbrahim Yaldız/Yahya Sezgin

Muş'ta yaşayan 18 yaşındaki Mevlüt Erdenci'nin, 3 yaşındayken ekmek yapımında kullanılan tandıra düşmesi sonucu el ve ayaklarında yanıklar oluştu.

O zamandan beri bedensel engelli olan ve yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren Mevlüt, 13 yaşında basketbolla tanıştı.

Muş Bedensel Engelliler Spor Kulübünde basketbol oynamaya başlayan genç sporcu, daha sonra Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Takımı'na seçildi.

Bu yıl 8-16 Ocak'ta İtalya'da düzenlenen 22 Yaş Altı Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda altın madalya kazanan, 8-16 Haziran'da Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan Milli Takım'da yer alan Mevlüt Erdenci, bundan sonra da daha büyük başarılara imza atmak için çalışmalarını sürdürüyor.

"Basketbolla hayata bağlandım"

Mevlüt Erdenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basketbolu çok sevdiğini ve oynarken büyük heyecan hissettiğini söyledi.

Türkiye'yi yurt dışında temsil etmekten gurur duyduğunu anlatan Mevlüt, "Basketbola başlamadan, milli takıma çağrılmadan önce hayata küsmüştüm. Şimdi basketbolla hayata bağlandım. Önceden il dışına çıkmazken şimdi bir çok şehir ve ülke gördüm." dedi.

Mevlüt Erdenci, engellilerin hayata küsmemesi gerektiğini vurgulayarak, mutlaka bir spor dalıyla ilgilenmelerini istedi.

Kendisinin de ilk önce milli takım kampına çağrıldığını ancak seçilemediğini anlatan Mevlüt, daha sonra milli gurur ve bayrak aşkıyla çalışmalarını hızlandırarak hedefine ulaştığını kaydetti.

Genç sporcu, doğuda spor yapmanın biraz daha zor olduğunu çünkü batıdaki sporcular tişört ile antrenmanlara çıkarken kendilerinin çok soğuk havalarda kazakla antrenman yapmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Brexit'ten sonra 27'de kalmak istemiyoruz'

2017-07-18 21:02 - Dünya

Çobanlarla çiftçiler arasında çatışma: 37 ölü

2017-07-19 18:17 - Dünya

Kerim Frei ve Da Costa, Medipol Başakşehir'de

2017-07-20 23:02 - Spor

Sela okuduğu için darbedilen müezzin 10 kere sela okudu

2017-07-16 06:12 - Gündem

Sümela'nın Aya Varvara Manastırı ön plana çıktı

2017-07-19 15:02 - Kültür Sanat

Yörük kültürü arkeoloji müzesinde yaşatılıyor

2017-07-19 15:07 - Kültür Sanat

Kudüslü alimlerden cuma namazı çağrısı

2017-07-19 18:37 - Dünya

Zeybekci'den 'Türk şirketleri Tunus'ta gübre üretsin' önerisi

2017-07-22 01:17 - Ekonomi

Van Gölü'nde flamingoların dansı

2017-07-21 15:27 - Çevre-Hayat

Sokaklarda başıboş dolaşan ayı şaşırttı

2017-07-18 22:17 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Bartın ve Düzce'de şiddetli rüzgar etkili oldu

21:28 - Çevre-Hayat

Ankara'da kar etkili oluyor

19:32 - Çevre-Hayat

Mehmetçik, Kosova'da ilkokul öğrencileri için kütüphane kurdu

17:18 - Çevre-Hayat

Giresun'da 84 yaşındaki kadının böbreğinden 10 santimlik taş çıkarıldı

17:02 - Çevre-Hayat

Çankırı'da keklikler karlı arazide yiyecek ararken görüntülendi

15:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor