?>

Taksim Camii’nin alemi yerleştirildi

Tamamlandığında 2 bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği Taksim Camii’ndeki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Caminin alemi bugün yerleştirildi devam eden çalışmalar ise havadan görüntülendi.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Tamamlandığında 2 bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği Taksim Camii’ndeki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Caminin alemi bugün yerleştirildi devam eden çalışmalar ise havadan görüntülendi.

Taksim Camii’nin inşaatına İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun onay vermesinin ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait arazide 17 Şubat 2017’de başlanmıştı. Mimarlığını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ve Beştepe Millet Camii’ni mimarı ŞerifBirkiye ile birlikte tasarlayan Selim Dalaman’ın yaptığı caminin alemi bugün yerleştirildi.

İşçilerin alemi yerleştirdiği o anlar kameralara yansıdı. Caminin son hali ve yerleştirilen alem ise havadan görüntülendi. Görüntülerle 2 bin 482 metrekarelik alanda inşası devam eden cami inşaatında sona yaklaşıldığı da gözler önüne serildi. Tamamlandığında Rum Ortodoks ve Ermeni Katolik Kiliselerine komşu olacak olan camide aynı anda 2 bin 500 kişi namaz kılabilecek.

TAKSİM CAMİİ’NİN ÖZELLİKLERİ

Taksim Camisi’nin zemin üstü bina yüksekliği 20,70 metre kubbe yüksekliği 9,6 metre toplam mahya yüksekliği 30,3 metre olacak. Bu yükseklik bölgedeki Rum Ortodoks Kilisesi ile Ermeni Katolik Kiliselerinin yüksekliklerinin dikkate alınarak belirlendi.

Kot farkı dikkate alınarak tasarlanan projenin yer altında üç katı bulunacak. Otopark olarak tasarlanan üç katta toplam 165 araç için park yeri bulunacak. Yapıda konferans ve sergi salonları gibi alanlarda tasarlanırken 875 metrekare zemine oturan projenin dış cephesinde açık renk doğal taşların kullanılacağı belirtildi.

Kaynak: IHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kuşlar için ağaçlara meyve astılar

2019-01-20 20:32 - Çevre-Hayat

Fanatik Trabzonsporlu gurbetçi ikizlerine 'Bordo' ve 'Mavi' adını verdi

2019-01-21 15:02 - Çevre-Hayat

Sudan'ın hafızları Türkiye'de yetişiyor

2019-01-21 20:32 - Çevre-Hayat

AK Parti’de 9 yeni aday

2019-01-21 17:02 - Siyaset

Bilecik’te 10 gündür çalışmayan tomografi cihazı hastalara zorluk yaşatıyor

2019-01-23 02:32 - Sağlık

Tarım işçilerini taşıyan otobüs devrildi: 17 yaralı

2019-01-19 14:16 - Asayiş

İstanbul’da apartmanda yangın: 5 kişi kurtarıldı

2019-01-16 20:29 - Asayiş

Çaya düştüğü iddia edilen şahıs polis ekiplerini harekete geçirdi

2019-01-18 04:32 - Asayiş

Çanakkale'de soğuk hava deposunda patlama: 1 ölü

2019-01-22 02:32 - Asayiş

Alışılmış sınavlara “La Casa De Papel” ile fark kattılar

2019-01-22 15:32 - Eğitim

İlgili Haberler

Serebral palsili paralimpik yüzücünün annesi 22 yıldır oğlunu yalnız bırakmıyor

18:53 - Çevre-Hayat

Sinop'ta geleceğin şefleri Konya'nın yöresel lezzetlerini hazırladı

17:33 - Çevre-Hayat

Bitlis'te zihinsel engelli öğrenciler, üniversite mutfağında kahvaltı hazırladı

17:28 - Çevre-Hayat

KAÇUV'un kanserli çocuklar ile aileleri için psikososyal destek merkezi açıldı

16:27 - Çevre-Hayat

Denizli'de öğrenciler, karate gösterisiyle kadına şiddete dikkati çekti

16:23 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, çalışma takvimini belir

18:52 - Siyaset

İsrail ordusunun Suriye'de işgal ettiği bölgede 7 askeri nokta inşa ettiği ortaya çıktı

18:38 - Dünya

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beşiktaş'taki kaçak yapılar için harekete geçti

18:33 - Gündem

Denizli'de öğrencileri taşıyan servis midibüsü devrildi, 2 ölü, 26 yaralı

18:29 - Gündem

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya-ABD görüşmesi bizim için sürpriz oldu

18:28 - Gündem